Naujosios „Microsoft“ ir „Sony“ konsolės turės AMD centrinį procesorių

Kalbos apie gandais apipintų naujųjų „Microsoft" ir „Sony" konsolių technines charakteristikas netilsta. Nors ilgą laiką buvo manoma, kad „Xbox 720" arba „Xbox Next" naudos aštuonių branduolių „Intel" procesorių, o „Playstation 4" – AMD A10 hibridinį procesorių, paskutinė Eurogamer" informacija atskleidžia, kad abi konsolės gali pasižymėti vienu ir tuo pačiu skaičiavimus atliekančiu įrenginiu.

Pasak šaltinio, abi rinkoje besivaržysiančios žaidimų konsolės naudos iki šiol niekur nesutinkamus AMD „Jaguar" x86 architektūros lustus. SoC agregatas turėtų dirbti pakankamai konservatyviu 1.6 GHz dažniu, taip sukuriant maksimalų produktyvumą ir išlaikant minimalias energijos sąnaudas. Tikimasi ir mažų temperatūrų, kuomet bus naudojami daugiabranduoliai lustai.

Idėja naudoti nebrangią ir efektyvią „Jaguar" architektūrą vietoj greitų x86 branduolių turi savų minusų ir pliusų: ant popieriaus ši architektūra atrodo daug žadančiai ir pasižymi savybėmis, kurios gali būti ypač naudingos žaidimų konsolėms. Kalbame ne tik apie pažangų 128 bitų slankiojančio kablelio bloką, kuris palaikys 256 bitų AVX instrukcijas, bet ir apie išradingą sveikųjų skaičių apdorojimo ir planavimo blokus. Tiesa, pastebimai jaučiamas atsilikimas bendrojo naudojimo užduotyse, kuriose „Jaguar" architektūra negali pasipriešinti aukštos spartos x86 branduoliams.

Nenuginčyjama nauda abiems konsolių gamintojams ta, kad „Jaguar" lustas yra ypač mažas ir į jį galima patalpinti iki aštuonių fizinių branduolių. Tai nesudaro jokių problemų norint pagaminti šiuos lustus patogiausiuose strateginiuose fabrikuose. Tą pajėgūs atlikti ne tik TSMC, bet ir „GlobalFoundries".

Kol kas visiška mistika išlieka šių konsolių grafinė posistemė. Minėtas šaltinis nurodo, kad „Playstation 4" turėtų turėti daugiau grafinės jėgos, nei „Microsoft produktas", tačiau pastarojo grafinis lustas bus integruotas į tą patį lustą, kaip ir CPU. Tai leidžia spręsti, kad „Microsoft" žada nemažą dalį aplikacijų atiduoti GPGPU akseleracijai.

Didžioji dalis žiniakslaidos taip pat mano, kad „Playstation 4" turės 4 GB GDDR5 grafinės atminties, o naujasis „Xbox" pasikliaus jau spėjusia senstelėti 8 GB DDR3 atminti su sparčiu eDRAM buferiu.

Tikimasi, kad oficialus naujųjų konsolių anonsas įvyks dar šių metų pirmoje pusėje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.