„Nayana“ mokės 1 mln. išpirką programišiams

Pietų Korėjos kompanija „Nayana“ jau yra sutarę su programišiais ir jiems žada sumokėti kiek daugiau nei 1 mln. JAV dolerių išpirką už užkoduotus duomenis. Iš viso buvo užkoduoti 153 „Linux“ serveriai, kuriuose buvo daugiau nei 3400 klientų duomenys.

Programišiai, norėdami paskatinti greičiau sumokėti, grasino užkoduotus duomenis ištrinti už 96 valandų, o už duomenų atkodavimą prašė 550 „Bitcoin“, tai žmonių kalba yra apie 1.6 mln. JAV dolerių. Bet po derybų buvo sutarta, kad už duomenų sugrąžinimą bus sumokėta 397.6 „Bitcoin“ arba apie 1 mln. JAV dolerių, priklausomai, koks yra kripto valiutos kursas. „Nayana“ jau atliko dvi iš trijų įmokų ir tikisi, kad prasidės duomenų iškodavimas, dėl didelio kiekio informacijos truksiantis apie 10 dienų.

Šioje istorijoje galime kaltinti ir pačią „Nayana“, kuri savo serveriuose naudojo „Linux“ kernelį, sukompiliuotą 2008 metais. „Apache“ ir PHP versijos buvo dar senesnės, iš 2006 metų.

9 Komentarai

  1. Minde parašė:

    ar tikrai vien del linux kernelio cia visa kalte?

  2. SarzzeR parašė:

    Pamoka už 1 mln. JAV dolerių. 😀

  3. Hidraulinis parašė:

    Na va jau lenda kripto valiutos pliusai. Manau panasiu atveju, tik dauges ir viskas kaip sakoma eis tik i „gera“.

  4. GreenZebra parašė:

    Bent jau pagal mane tai kripto valiutos buvo sukurtos nesvariems darbas, juodajai rinkai. Paprastam zmogui tai naudos nelabai yra

  5. GreenZebra parašė:

    Karo metu auksas bus vertingesnis negu bitcoin kuris yra internete. Jei elektros nebus tai isviso kalbos nera

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.