Nešiojamų kompiuterių industrija įspėja, kad kainos šiemet dar gali kilti

„DigiTimes Asia“ rašo, kad dėl Covid-19 draudimų Kinijoje ir Rusijos invazijos į Ukrainą padidėjo nešiojamųjų kompiuterių gamintojų gamybos sąnaudos bei pasireiškė tiekimo grandinių ir logistikos problemos. Todėl jie „svarsto galimybę 2022 m. antrąjį pusmetį pakelti kainas, kad jos atspindėtų didėjančias logistikos ir kitas sąnaudas“.

Kovo mėn. padidėjus Covid-19 atvejų skaičiui Šendžene (Kinija), visoms įmonėms, išskyrus tas, kurios tiekia maistą, degalus ir kitas būtiniausias prekes, buvo įsakyta užsidaryti arba dirbti iš namų. Tarp jų buvo ir „Apple“ tiekėja „Foxconn“, nors po savaitės jai pavyko atnaujinti darbą taikant „uždaro ciklo“ valdymo procesą pagal, kurį darbuotojai iš esmės gyvena įmonėse jų uždarymo metu.

Balandžio mėn. Šanchajuje ir Kunshane vėl buvo įvesti griežtesni apribojimai, kurie paveikė gamintojus, tiekiančius produkciją tokioms bendrovėms, kaip „Apple“, „Dell“ ir „Tesla“. Be to, Rusijos invazija į Ukrainą paveikė pusę pasaulio neono gamybos ir padidino energijos kainas.

Visa tai paskatino nešiojamųjų kompiuterių pramonės tiekimo grandinės šaltinius įspėti apie nešiojamųjų kompiuterių kainų kilimą antrąjį pusmetį. Ironiška, kad tai įvyko netrukus po to, kai nešiojamųjų kompiuterių gamintojai, kaip pranešama, ketino sumažinti kainas dėl mažėjančios paklausos, nes didžioji pasaulio dalis grįžo į darbą ir baigėsi dauguma uždarymų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.