„Nikon“ nebetobulins veidrodinių fotoaparatų, vietoj to išteklius skirs sisteminiams modeliams

„Nikon“ vis labiau praranda pardavimus dėl išmaniųjų telefonų su galingomis integruotomis fotoaparatų sistemomis. „Nikon“ tikisi pralenkti mobiliųjų įrenginių konkurentus su sisteminiais fotoaparatais, kuriuose įdiegtos pažangesnės skaitmeninės technologijos.

Tai ne pirmas kartas, kai girdime panašaus pobūdžio gandus. „Nikon“ neišleido naujo veidrodinio modelio nuo 2020 m. pradžioje pasirodžiusio „D6“, o kompaktiškų skaitmeninių fotoaparatų gamybą nutraukė keleriais metais anksčiau. Visą tą laiką išmaniųjų telefonų fotoaparatai tobulėjo su kiekviena karta. Pranešama, kad „Nikon“ ir toliau gamins ir platins esamus DSLR modelius – tiesiog nebekurs naujų modelių.

Praėjusių metų pabaigoje „Canon“ patvirtino, kad taip pat pasitraukia iš veidrodinių fotoaparatų flagmanų verslo. Kompanijų pasirinkimas nebekurti geriausių veidrodinių fotoaparatų turės poveikį profesionaliems fotografams, kurie pasikliauja flagmanais, norėdami gauti geriausią įmanomą vaizdo kokybę. Gali būti, kad vartotojų rinkoje vyrauja tendencija pereiti prie sisteminių fotoaparatų, tačiau kyla klausimas, kas toliau aptarnaus šį nedidelį, bet svarbų segmentą reguliariai pasitraukiant svarbiems gamintojams?

1 Komentaras

  1. Szaroo parašė:

    Sisteminiai fotoaparatai yra iš esmės pranašesni už veidrodinius ir keista, kad veidrodiniai nemirė prieš 10 metų.

    Veidrodinė konstrukcija neturi nė vieno pranašumo prieš sisteminius. Neveltui sony prasiskynė kelią į canon ir nikon dešimtmečiais dominuotą rinką su savo flagmanais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.