Nokia gali pasitraukti iš MeeGo projekto?

Apie tai, kad Linux pagrindu paremta MeeGo operacinė sistema egzistuoja ir yra plėtojama mes išgirdome dar praėjusių metų pradžioje, tačiau ja paremtų įrenginių vis dar nesulaukėme. Šiuos telefonus turėjusi gaminti Nokia, kaip teigiama, gali pasitraukti.

Įvairūs šaltiniai internete praneša, kurie yra susiję su Nokia, jog kompanija nutraukė pirmojo MeeGo operacine sistema pagrįsto išmaniojo telefono plėtojimą, nors jis jau buvo įpusėtas. Teigiama, jog Nokia ruošiasi kardinaliems pokyčiams, nes suomiams sekasi kaip niekad blogai.

Mes kiek ankščiau rašėme, kad daugelis analitikų kalba apie Microsoft ir Nokia sąjungą, kuri kuo toliau, tuo labiau atrodo tikėtina, tačiau ar MeeGo išmaniojo telefono plėtojimo nutraukimas ir sąjunga su Microsoft reiškia, kad Nokia pasitraukia iš MeeGo projekto? Gali būti, tačiau tai nereiškia, jog projektas mirs. Jį remia tokie gigantai kaip Intel ir AMD, tad tiesiog reikėtų palūkėti ir sulaukti konkrečių žinių.

16 Komentarai

  1. nanoWorld parašė:

    Jeigu nenaudos MeeGo, tai tada bus arba Windows Phone 7 arba Android. Kito kelio nera. Negana to, Nokia\’ai atsisakius MeeGo, viso projekto ateitis tampa irgi miglota, nes tikriausiai pagrindinis MeeGo iejimo i rinka kelias buvo numatytas per didelius Nokia smart\’u pardavimus, o be ju, siuo metu realiai kas jam lieka, nebent Intel Moorestown/Oak Trail platforma paremti irenginiai.

  2. SB parašė:

    Aš nežinau, ką galvoja Nokia. Man atrodo, kad Samsung žodžiai, kad jie aplenks Nokia, ne iš piršto laužti ir yra.

  3. phemark parašė:

    Tikrai noriu, kad Nokia liktu prie Meego, nes tiek ilgau su Inteliu kartu dirbo prie jo.
    Ir kas ish to, kad pereis prie Win7, kurie ir taip nera labai populiarus, ir abejoju ar su Nokia ishpopuliaretu daugiau.
    Android gal ir pasteisintu, bet yra labai didele konkurencija ten, ir jei Nokia nepasiseks, tai bus labai blogai.

    Dabar kai Nokia pirmauja (vis dar vos vos:) telefonu aprdavimuose su Symbian, reiktu jai imi Meego ir ziureti kas gautusi. Asmeniskai manau, kad su Intelio procais ir Meego, Nokia galetu visai neblogai konkuruoti mid-high end lygoje, kur pradeda vis daugiau ir daugiau prarasti pirkeju.

    P.S. pats turiu Androida, bet Meego+Intel labai laukiu:)

  4. nanoWorld parašė:

    Matai, klausimas dar yra ar i smartus is MeeGo is vis yra ka deti siuo metu 🙂

    Kiek teko stebeti, tai nemazai \"bugovas\" MeeGo vis dar yra. O ir pati MeeGo koncepcija man truputi neaiski. Tai atviro kodo OS/\"ekosistema\", kuria turetu naudoti ne tik Nokia, bet ir kiti. Tai gerai, o kuo blogai cia Android tada, kam isradinet dvirati is naujo? Tikiu, kad yra tam tikru techniniu dalyku ar faktoriu, kuriu as nezinau, ar tam tikru \"savos OS turejimo\" privalumu, taciau man pats esminis MeeGo kaip OS tikslingumas buvo ir yra abejotinas.

  5. ironvolf parašė:

    Buvus nebuvus man ta Nokia. Niekada nemėgau jų produkcijos

  6. cepukas parašė:

    ivanovai,nesvaig,jie visada dare patogiause ir kokybiskiause gamini.Kad ir dabar paemus,jie gamina gerus metalinius gaminius,o ne sudo gabalus is plstmases+tas symbian 3 dar labai puikiai veikia,as cia apie n8 ir dar akumas laiko isvis nesveikai,kaip pas smartponus,jau nesneku apie visokius samsungus stampofkes su android kur kepa naujus modelius kas savaite,o ir tas android jau pradejo skambeti,kaip keiksmazodis,nes viska ka ziuri,viskas adroid,nera jau jis toks krutas,ka cia is jo daro. 🙂

  7. NForce parašė:

    Krūtas krūtas 🙂

  8. ironvolf parašė:

    cepukas, kaip aš galiu svaigt, jeigu aš tepasakiau savo asmeninę nuomonę? Matosi, kad nors trečioj klasėj būdamas dar po darželio neatsigauni…

  9. Pasisiauses parašė:

    cepukas,
    jei tokie nuostabūs tie nokia telefonai, tai kodėl pardavimai krenta, pelnas mažėja? 😀

  10. cepukas parašė:

    neturiu ka pasakyt nes tarp darzelio esu,tai tyliu 😉

  11. Astral parašė:

    >Pasisiauses

    Nes Nokia neturi į paauglius nutaikytos PR kampanijos 😉
    O kaip rodo patirtis, tai yra būtinas raktas mobileko sėkmei 😀

  12. ironvolf parašė:

    pasisiauses +10

  13. Pasisiauses parašė:

    Astral,

    apie ką tu čia kalbi? 😀

  14. ironvolf parašė:

    Austral nori pasakyt, kad nokia skirta ne paaugliams, o subrendusiai kartai 😀

  15. Astral parašė:

    Pasisiauses, apie agresyvia i jaunima nutaikyta reklama, kuria vienam ar kitam lygyje turi dauguma gamintoju.

    Iphone prabanga ir stilius, samsung galaxy – tiesiog sustras su daaaug navarotu, sony-erikai savo metu zaide ant walkman kortos, na o is nokia puses tyla. Buvo kazkada nokia plug-in,bet kaip ir nutilo viskas. Nera jokios i paauglius nutaikytos reklamos, kuri rektu \"tu privalai tureti nokia, nes tai yra afigienai kruta\" 😀
    Net ir \"Connecting people\" kazkaip nebegirdeti paskutiniu metu 🙂

    Tiesiog kaip eilinis vartotojas pasigendu is nokijos argumentu, kodel ju telefonas geresnis uz kitus 🙂

  16. Pasisiauses parašė:

    Kad reklama tai čia mažiausiai dėta.
    Vartotojai tiesiog pasirinko geresnius produktus.
    Google vartotojams pasiūlė modernią ir lanksčią OS su dideliu telefonų pasirinkimu. Apple pasiūlė patogią ir supersklandžiai veikiančią os ir itelefono simbiozę, o Nokia… Nokia toliau kepė ant popieriaus įspūdingai atrodančius telefonus su morališkai pasenusia operacine…
    Žmonės patys atsirenka… Reklamos tik supažindina su produktais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.