Nokia ir Microsoft pranešė apie partnerystę

Atrodo, kad kalbėdami apie artėjančią suomių milžino Nokia ir programinės įrangos giganto Microsoft partnerystę mes iš tiesų nemelavome. Kompanijos penktadienį pranešė, kad pradeda bendradarbiavimą bemaž visur, kur galima įžvelgti išmaniuosius telefonus.

Nokia iškart po pranešimo patvirtino, kad pristatys išmaniuosius telefonus su Windows Phone 7 operacine sistema, tačiau pabrėžė, kad neatsisako ir Symbian bei MeeGo operacinių sistemų, tačiau jau daugiau nei aišku, kad Symbian pasmerkta mirti, o dėl MeeGo ateities mums kyla daugybe abejonių.

Nepaisant to, kad Nokia kol kas nepristatė išmaniųjų telefonų su Windows Phone 7 operacine sistema, ji turėtų tai padaryti jau netrukus. Nokia ir Microsoft kartu galvos apie ateities įrenginius, Bing variklio pagalba bus ieškoma informacija Nokia išmaniuosiuose telefonuose, o Ovi Store parduotuvė bus labai glaudžiai susijusi su Microsoft Marketplace parduotuve, o pastaroji greitu metu ir visiškai suvalgys pirmąją, mes pati Microsoft siūlys įrankius kurti programas Nokia Windows Phone 7 įrenginiams.

10 Komentarai

  1. Pasisiauses parašė:

    Šaunuoliai, dabar Nokia turės gerų telefonų

  2. Bad_Zero parašė:

    Kagi, mano manymu androidui dabar bus dvigubai sunkiau. Kad ir ka besakytumet M$ ir nokia yra dideli vardai ir pasaulyje labai zinomi, ko negaleciau pasakyti apie android. Dauguma zmoniu nesidominciu apie IT net nezino kas yra andoid, o nokia ir M$ zino juk visi.

  3. nanoWorld parašė:

    Na, bet kuriuo atveju, WP7 jau geriau nei symbian, mano nuomuone 🙂

  4. Pasisiauses parašė:

    Nu jei jau visi gamintojai dabar androidinius telefonus kepa, tai manau, kad vardas tikrai žinomas 🙂

  5. SB parašė:

    Bad_Zero>Lietuviai mėgsta savo kaimą lyginti su kitų šalių miestais. Jei Lietuvoje niekas Android nereklamuoja, nereiškia, jog tai nėra ne kaimuose, t.y JAV ir Vakarų Europoje.

  6. Bad_Zero parašė:

    Matai as ne Lietuvoi gyvenu todel ir taip kalbu 🙂 Kalbu apie UK. Kiek teko kalbeti su pazystamais apie telefonus, isgirde \’\’android\’\’ klausia kas cia toks.Nesakau, kad visi, bet didzioji dauguma tikrai nieko apie tai nera girdeje. As pats turiu htc desire hd tai beveik visada reikia paaiskinti kad cia ne apple o htc 🙂 ir dar kad cia android OS. SB patikek yra daug zmoniu kurie visiskai nesidomi IT, o touch phonu sinonimas yra iphone, del kiekviena diena matomu reklamu. Tuo tarpu kaip android reklamos kaip ir nera, yra tik atskiru telefonu gamintoju reklamos, kurie reklamuoja savo produkta. Paprastas atsitikimas: vena pazystama uzsimane naujo telefono ir nusipirko nauja experia. Kai as jai pasakiau kad tai android telefonas ji tik paklause kas tas android. Kaip ir sakiau yra ir daugiau tokiu nezinanciu. Ir ka as noriu pasakyti? Paprasciausiai nokia ir Win7 du dideli ir labai zinomi vardai. Ir kai pirkejui bus pasiulyta nelabai girdetas android ar nokia ir M$ viename kaip manai koks bus pasirinkimas?

  7. Putulis parašė:

    Bad_Zero labai teisingai sako, esu ir aš užsienyje pastebėjęs, kad paprasti vartotojai nelabai žino, kas tas Android. Ir svarbiausia, kad ne vienas kitas, o didžioji dauguma.

  8. Fostil parašė:

    Va va ir as pritariu pilnai Bad_Zero. Mum it entuziastam atrodo jog androidas labai paplites, bet taip toli grazu nera. Jei googlas daugiau reklamuotu androida savo paslaugose, tai tikrai butu zinomesnis androidas. O dabar paprasti zmones, net nezino, kad googlas ir sedi uz androido.

    Beto Pasisiauses, jei ir visi gamontojai kepa androidus, tai toli grazu nereiskia populiarumo. Ligi siol pagrinde adroidai islieka high endiniai telefonai, o tokie paprastiems zmonems kuriem tereik TELEFONO tikrai nesidomi apie kazkokius androidus ir masems, paveiktos apple reklamos, tik ir asocijuojasi touchai su apple.

  9. Marakandis parašė:

    Nemanau, kad pavyks Nokiai pralenkti Android, tiesą pasakius, nemanau, kad net pasivys.

  10. ironvolf parašė:

    Kad pavyt tai taip, aš irgi nemanau, Nokia+WP7 bus brangiau nei Androidas bet kokiu atveju, bei konkuruos jie High end klasėje, kurioje androidas dabar puikiai įsisukęs.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.