Nokia taupo: darbo neteks dar 3,5 tūkst. darbuotojų

Sunkumų krečiama Suomijos bendrovė Nokia pranešė apie dar vieną didelio masto darbuotojų atleidimą. Telefonų gamintoja atleis 3,5 tūkst. darbuotojų, kurių didžioji dalis iki šiol dirbo Rumunijoje esančioje Nokia gamykloje.

Viso darbo neteks 2,2 tūkst. šios Klužo mieste įsikūrusios gamyklos darbuotojų. Siekiant sutaupyti, Nokia ruošiasi perkelti didelės apimties telefonų gamybą į Aziją. Kaip žinia, bendrovė dar balandį pranešė apie savo užsibrėžta tikslą – sutaupyti iki 1 mlrd. eurų.

Likę 1,3 tūkst. darbuotojų bus atleisti iš Nokia Vokietijos Bono ir JAV Malverno lokalizacijos bei komercijos padalinių. Kompanija taip pat teigė peržiūrėsianti gamybos operacijas Salo mieste Suomijoje, Vengrijoje ir Meksikoje, tačiau kol kas nežino kiek dar darbuotojų galėtų paliesti nauja atleidimų banga, apie kurią tikriausiai bus pranešta kitų metų pradžioje.

Pranešime spaudai Nokia teigė, jog panašūs atleidimai bus vykdomi iki 2012 metų pabaigos.




6 Komentarai

  1. Alyvuoge parašė:

    Vaje, diržus veržiasi…

  2. Fostil parašė:

    Greiciau isleistu jie WP7 telefonus, o tai visai su tuo symbian/meego zlugs. Norisi keist telefona i wp7, bet htc/samsung nevilioja.

  3. Marakandis parašė:

    Nu tas naujas Samsung Omnia W tai sakyčiau visai vertas dėmesio. Bent jau bus galimybė pažiūrėt, kaip Windowsas realiai veikia ant telefono. Tuo tarpu Nokia tai toliau miega…

  4. Fostil parašė:

    Samsung as niekada daugiau gyvenime nepirksiu. Ju supportas apgailetinis, jei tik telefonas maziau populiarus. Juk sklando gandai, jog smamsung nebegamins/atsisakys WP7 telefonu.

  5. hakert parašė:

    kazkur skaciau kad beveik niekas nebeims wn7 htc galvoja apie savo os kurima o samsungas galoja tik ant andoidu persimesti o man tas andriodas tai nieko gero ko jo kuo pasitikiu win mobile vias os esu isbandes nuo 6,0 😀 ir patenktintas i ismanius telefonus kitokiu ir nerikia 😀

  6. Pasisiauses parašė:

    Supportas ant telefonų su WP7 visur vienodas. T.y. Normalus, nes Microsoft šitą dalyką normaliai prižiūri.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.