Norite nemokamos spartos? Skubėkite pirkti „Radeon R9 290“

Interneto platybėse jau, kuris laikas sklando informacija, kad „Radeon R9 290“ vaizdo plokštes su modifikuota sistemine programa (BIOS) galime paversti į spartesnę ir brangesnę „Radeon R9 290X“, o kas svarbiausia pabandę tai padaryti niekuo nerizikuojate, nes vaizdo plokštė turi dvi sisteminės programos mikroschemas. Kitas dalykas, abiejose vaizdo spartintuvuose „Hawaii“ lustai sumontuoti ant tokios pat montažinės plokštės, čia turint omeny AMD gamyklinį dizainą, kas užtikriną pakankamą energijos tiekimą.

Ką mes gautume jeigu viskas pavyktų ir R9 290 atsirakintų į galingesnį savo gimininantį? Gautume 256 vnt. daugiau stream procesorių, 16 vnt. daugiau TMUs blokų ir 4 papildomus CU blokus bei didesnius vaizdo procesoriaus dažnius. Iš to laimėtume apie 15 % spartos, bei sutaupytume ~37 % išleistos sumos. Žinoma visada yra ir tamsioji pusė. Ne visų firmų vaizdo plokštės atsirakina ir net nusipirkęs firmų kurias galima atrakinti plokštę negali žinoti kaip pasiseks  loterijoje. Pagal Xbitlabs informaciją galima atrakinti šių firmų gaminius – „XFX“, „PowerColor“, „Club3D“, VTX3D.

Manoma, kad ši loterija ilgai nesitęs, nes dabar AMD neturint pakankamai defektuotų „Hawaii“ lustų kai kurie partneriai pardavinėja pilnai veikiančius grafikos procesorius, bet su atjungtomis tam tikromis  lusto dalimis BIOS lygmenyje, dėl to šie atrakinimai ir galimi. Kitas tikėtinas kelias, kad pasibaigus šioms atrakinamoms vaizdo plokščių partijoms sekantys lustai jau bus atjungti fiziškai lazerio pagalba, tada jokie atrakinimai programiniu būdu nebeveiks. 

8 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Skupas moka 2x… 😉

  2. BC00 parašė:

    Protingas 290X nepirks;)

  3. daimonass parašė:

    Tai ka… reiskiasi reikia pirkti r9 290 dabar.

  4. BC00 parašė:

    Gal ir reikia, bet in LT nėra nė vieno potencialiai atrakinamo gamintojo:P

  5. Jordan parašė:

    As Sapphire R9 290 pasiemiau, bet net nemeginau BIOS flashinti, spartos realios gauni apie 6%, beto yra programa, su kuria pasiziuri ar imanoma atrakinti GPU :)Beto ir tie atrakinti shaderiai gali itakoti visus black screen’us ir panasiai, juk ne siaip sau juos uzrakino.

  6. PhaNtoM parašė:

    Jordan> Juk ir rašo, kad be reikalo juos kolkas rakina, nes nėra pakankamai defektyvių 290x chipų, tai norėdami nestabdyti su 290, realiai dalina 290x. 🙂

  7. Jordan parašė:

    Daugiau tu tikek tokiom samokslo teorijom 🙂 Kam jiem gauti 400$ kai gali gauti 550$ 🙂

  8. Pirmokas parašė:

    Ta pati istorija kaip ir su HD6950, turėjau 2vnt. Club3D abi atsirakino į HD6970 ir 2 metus veikė kuo puikiausiai.

    P.S. po to buvo parduotos o ne sugedo 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.