Nufotografuota „RTX 3090 Founders Edition“, kuri galimai kainuos 1400 USD

Pasirodė naujos nuotraukos, kuriose galime pamatyti „RTX 3090 Founders Edition“ su įmantriu aušintuvu. Vaizdo plokštė yra labai masyvi ir šalia esanti „RTX 2080 Founders Edition“ atrodo lyg žaislinė. Gamyklinio dizaino RTX 3090 užima net tris PCI išplėtimo lizdus, o taip pat yra daug ilgesnė už RTX 2080.

Jau ne kartą girdėjome apie sukurtą įmantrų NVIDIA aušintuvą, o čia jį galima pamatyti gyvai. Ventiliatoriai yra iš abiejų pusių, kaip kad matėme seniai nutekėjusiose nuotraukose. Tada nutekėjęs RTX 3080 aušintuvas užėmė 2 vietas pagrindinėje plokštėje, bet atrodė labai panašiai. Nutekėjusi RTX 3090 vaizdo plokštė yra juoda ir atrodo tikrai solidžiai.

„RTX 3090 Founders Edition“ nuotrauką nutekinęs žmogus teigia, kad šios vaizdo plokštės rekomenduojama kaina bus 1400 USD. Šią sumą esame girdėję ir kituose ganduose. Priminsime, kad NVIDIA yra suplanavusi renginį rugsėjo pirmą dieną, būtent tada turėtų būti atskleistos „Ampere“ vaizdo plokštės.

18 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Negalvojau per savaitgalį naujo straipsnio sulaukti 😀 Thats one thicc boi, kaip jaunimas pasakytų

  2. Daemon parašė:

    Gerai blin atrodo 🙂

  3. SoTOP parašė:

    Aušintuvas toks įmantrus, nes nvidia greičiausiai nori FE kortas padaryti šiek tiek labiau išsiskiriančias ir dar reikės su 350W susitvarkyti. 1000 serijos FE buvo blower’iai, dėl ko didesnės FE kainos buvo tiesiog šaipymasis, 2000 jau buvo visai nieko, tik tiek, kad sudėtingai sukonstruota be didelio reikalo, plius nebuvo pasyvaus režimo, o dabar tikrai išskirtinis produktas gausis. Tik kad nebūtu dėl formos funkcijos paaukotos.

  4. gedz parašė:

    o buvo prognozuojanciu, kad su 7 nm proceso ivedimu nvidia tiesiog nusluos amd. o dabar atrodo paciu nvidia edriausios kortos ims ir 350W, ir gal net daugiau, bet stai visas xbox series x su mazdaug 2080 super spartos 52 CU RDNA 2.0 gpu + 8 core zen 2 cpu ims maziau nei 250W. ir ko gero bus idomu pamatyti, ka gales galingiausias navi su RDNA 2.0, pagal gandus turintis 80 CU.

  5. adex parašė:

    man si korta grynai toks ,,pereboras“ atrodo, idomu ar su ja siekiama visa galva auksciau amd atsistoti, ar yra kazkokia konkurencija high-end lygoje, ar tiesiog norima, kad atnaujina crysis patemptu 😀

    • BC00 parašė:

      Gali būti, kad NV turi info, kad Big Navi flagmanas tikrai pajėgus ir spaudžia viską jau dabar, kad išlaikytų karūną. Gali būti, kad Ampere architektūra overall gavosi neefektyvi. Gal kažkiek fail’ina Samsung’o node’as. Įvairių spėjimų yra 🙂

      • kernelis parašė:

        Daug kas cringe’ino is Coreteks spejimo apie dual-chip Ampere dizaina, o dar ziurek paaiskes, kad ten stovi GPU 200-250W ir RT co-procesorius 100-150W 🙂

        • BC00 parašė:

          Žinok, man irgi tokia mintis pasąmonėj jau kurį laiką yra, kad Ray Tarcing’ui gali būti atskiras CoCPU.

        • SoTOP parašė:

          Aš tai labai abejoju tokiu variantu, tada atskira korta RT apdorojimui būtų daug paprasčiau. Su SLI/NVlink sujungi su pagrindine ir gaunasi daug optimaliau nei ant vienos montažinės plokštės 350W dėti. Tik tiek, kad su dabartiniu RT paplitimu beveik niekas nepirktų tokios plokštės 🙂

          Pagal žmonių vizualizacijas 3080/3090 tai net nėra vietos antram lustui FE versijose.

          • kernelis parašė:

            Tai as irgi nemanau, kad taip bus. Bet tai buvo faina spekuliatyvine ideja, butu idomus HW, jeigu butu 🙂

            Atskira RT plokste yra logiska is inzinerines puses, bet kaip sakai, ekonomiskai greiciausiai butu fail’as. Pagal esamus gandus, Hopper’is turetu buti MCM dizaino, tai kazkokia tikimybe yra, kad Ampere gali buti pirmas laiptelis link to RT atskiriant i atskira chiplet’a, bet labai mazai tiketina. Nors as pats kazko manau, jog Hopper’is labiau tiketina bus 2.5/3D stacked su active interposer, nei „klasikinis“ MCM, kaip pas Rome pvz. Ateitis parodys.

            • Povilas parašė:

              Nesamone butu atskirta korta del RT… vien tik koks kaitimas korpuse, nes uzdengia ausinima.. visi tie SLI ir CF yra bullshet home gaming users. Cia geras Nvidia ejimas del Triple slot manau.

              • kernelis parašė:

                Dvieju kortu prastesnis ausinimas jau yra motkes ir korpuso isplanavimo problema, o ne kortu problema.

                Pagrindine problema su atskira RT korta butu toli grazu ne ausinimas, o duomenu stumdymas tarp kortu, kam reiketu ypatingai greito ir low latency interconnect’o, galimai su papildomais protokolais cache’ams ir pan, kaip pvz CCIX. Ir dar didelis klausimas, ar tam uztektu esamu standartu greicio ir funkciuonalumo. Taip pat programines irangos stack’as turetu moketi handlinti optional RT akseleratoriu.

                Man asmeniskai raster ir RT load’u decouple’inimas tiek HW, tiek SW lygyje skamba inzineriskai graziai „ant popieriaus“, nes gali atskirai „dasipirkti“ tokio HW, kokio tau reikia, nedarydamas kompromisu ant to, ko nereikia. Bet kaip jau sakiau, tai ekonomiskai butu fail’as ir per daug komplikuota sistema mainstream panaudojimui.

            • BC00 parašė:

              Tarp kitko keistas namiokas iš EVGA pusės. Kažkaip prisiminta hibridinė GTX 275 su GTS 250 Physx apdorojimui 🙂

              https://twitter.com/TEAMEVGA/status/1296835145618481152

    • Povilas parašė:

      O tai ka tu pats gamintum? jeigu siuolaikinis techas leidzia isgauti toki galinguma… negi gaminsi GTX260 laiku plokste….

  6. BC00 parašė:

    Pirmosios 3090/3080/3070 iš Zotac. Heatpipes absoliučiai po visą radiatoriaus plotą. Atrodo rimta 🙂

    https://wccftech.com/zotac-geforce-rtx-3090-geforce-rtx-3080-geforce-rtx-3070-custom-graphics-cards-pictured/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.