Nuimtas „Intel Core i7-6700K“ apsauginis dangtelis atskleidė mažyti lustą

Entuziastai jau seniai žino, kad pradedant „Ivy Bridge“ karta, procesoriai nebėra lituojami prie apsauginio dangtelio, o tarp jų randame tik termo pastą. Dėl šios priežasties procesorių temperatūros išaugo bei sumenko spartinimo potencialas.

„Intel“ vos praeitą savaitę pristatė „Skylake-S“ procesorius, o nukėlę jų apsauginį dangtelį irgi rastume termo pastą. Tai ir įrodė Japonų „PCWatch“ tinklapis. Po apsauginiu dangteliu taip pat galime išvysti „Core i7-6700K“ lustą, kuris yra mažesnis nei jo pirmtakai.

Japonai žinoma atliko ir keletą bandymų panaudojant „Prolimatech PK-3“ ir „Cool Laboratory Liquid Pro“ termo pastas. Rezultatai kalba patys už save. Apkrovus procesorių temperatūros ypač krito užtepus „Cool Laboratory Liquid Pro“ termo pastą, paspartinus procesorių net 20 laipsnių, o veikiant gamykliniais dažniais – 16 laipsnių pagal Celsijų.

27 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Kaip kažkas techpowerup.com gerai pastebėjo, kai sumoki už cpu 400€, mažiausiai jame norisi rasti pigios temo pastos lašiuką. Kalba eina apie mažiau nei 1€. Intelis toliau šaiposi iš vartotojų.

  2. Celeron parašė:

    Gal ir vieno cento nekainuoja kai daug perki.

  3. BC00 parašė:

    Greit pakeis į Nutella ir ta proga dar biški padidins kainas:D

  4. Katonas parašė:

    Toks va progresas kai nera konkurencijos. Bet man visgi keista, kodel nesumazejo skylake elektros sanaudos, arba jei sumazejo tai labai minimaliai.

  5. TavoMama parašė:

    O aš visai norėčiau, kad CPU vėl pardavinėtų plikus, be heatspreader’io uždėto. Inteliui dar mažesnės sąnaudos, vartotojams mažesnės temperatūros. Tiesiog win-win 😛

  6. vacoum parašė:

    girdejau japonijoje yra kazkoks net pardavejas, kuris parduota procus jau su pakeista termo pasta 🙂

    to Katonas:
    skaiciau idomu dalyka, kad labai smarkiai mazejant tech procesams, patys perdavimo kanalai labai ploneja, kas smarkiai padidina varza, ir vietomis gaunasi priesingas efektas.
    O realiai, tai irgi nezinau 🙂

  7. ZeroFM parašė:

    Pats turiu 4690K ir galvoju apie delid dėl kur kas mažesnių temp ko pasekoje ir fan noise su H110 .
    Kas per šykštuolis intel , sunku mat jiem Cool Laboratory Liquid Pro naudot ( max 0.20$ kainuotų jiem ) .

  8. CactusDude123 parašė:

    Man atrodo dėl galingo iGPU.

    Just my 2 cents.

  9. alonzo2 parašė:

    Jeigu jau i7-5820k 6c/12t kainuoja ~425euro, tai galetu i7-6700k kainuot ne 375eur, o bent kokius ~300, nes gaunasi kazkokia nesamone su tuo kainininku… 🙂

  10. Katonas parašė:

    Tuoj pakels i7 5820K kainą ir bus tvarka 😀

  11. ZeroFM parašė:

    Kažkoks beprasmis cpu 5820k , gaming pc nekažką nes belekiek daugiau kerta per piniginę X99 motinai ir ddr4 ram .

  12. Deft parašė:

    Sunkiai paciam pakeista ta pasta?

  13. vacoum parašė:

    CactusDude:
    bet juk su diskrecia vaizdo plokste nedirba tas iGPU ? ar ne taip ?

  14. CactusDude123 parašė:

    Atrodo taip. Wow, tada nieko nesuprantu 🙁

  15. FastONE parašė:

    Deft, Youtube > how to delid thermo paste
    Pamatysi, kad nėra sunku. Tik atsargumo ir kantrybės reikia

  16. CactusDude123 parašė:

    @FastONE, +1
    @Visi kiti kurie delidins savo CPU, kantrybės, kantrybės ir dar kartelį kantrybės. Kai delidinau savo 4790k, užtruko maždaug 15-20 min, maldauju, viską atlikit kruopščiai ir LABAI atsargiai, nes jei ipjausit į die, CPU tikriausiai bus šakės, plius su Ivy-Haswell buvo sunkiau, nes ant PCB buvo ir VRM’ai, kurių nėra ant Skylake procesorių. Taigi, kantrybės ir atsargumo kaip FastONE minėjo.

  17. itsunoshiyuga parašė:

    na, nenoriu suteikti jokių vilčių, bet kliudžiau su peiliuku 3570K nuimdamas ir nieko veikė. 🙂 bet vis tiek numirė po to, nes per stiprus spaudimas suskaldė keramikos apsaugą. taip kad, jei dėsit aušintuvą tiesiai ant die – geriau jau labai tvarkingai ir atsargiai tą darykit. 🙂 be to, čia mažėsnis die – lengviau šiek tiek nuimti. vietos daugiau. 🙂

  18. Deft parašė:

    Kazin kaip su kitom termopastom Noctua ir pan. ar tik ta vienintele tokia efektyvi.

  19. samanius1124 parašė:

    ivy tp tuscia, tik kristalas. su skutimosi peiliuku lb lengvai apsipiauna aplink tas hermetikas ir su kokiu dantu krapstuku nukeliamas dangtelis uzkisant. tik atsargiai, nes tekstolitas cpu gan lankstus ir lenkiasi, dar atsoks akmuo ar panasiai kasnors

  20. CactusDude123 parašė:

    Ant die siulyčiau dėti TIK Coollaboratory Liquid Pro arba Ultra.

  21. tj parašė:

    Sveiki, delidinti tiesą sakant labai paprasta, saviškį 4690k delinau su plaktuku :). Spaustuvų neturėjau, tai procą tiesiog pasidėjau ant dviejų pagaliukų, na kaip ant bėgių, ir atrėmiau į sieną, tada įrėmiau lentą į IHS ir su plaktuku uždaviau. Lyg iš antro smūgio IHS pajudėjo ir po to lengvai nusiėmė, jokio vargo su peiliuku. Tik internete paieškokite kurioje pusėje yra tos varžos ir kalkite per priešingą puse. Viską švariai nuvalykite ir ant kristalo naudokite Coollaboratory Liquid Pro arba Ultra. Pradžiai buvau sutepęs su Noctua NT-H1, tai po savaitės ar dviejų termo pasta nuo kristalo vidurio pasitraukė į šonus ir du viduriniai corai pradėjo smarkiai kaisti. Skirtumai tarp coru viršijo 20c. Prieš delidinimą 4690k@4.5Ghz 1.25v throttlino dėl temperatūros (siekė 100c), po delidinimo temperatūros laikosi iki 80c (čia oru aušinamas), kai aplinkos temperatūra ~23c.

    Sėkmės delidinant 🙂

  22. newdiamond parašė:

    tai siame forume…ir klausiau…apie CPU perkaitimus…vienus testus pravarau ant intel i3 4370 – eina OK, max 65oC…bet tik Prime 95 paleidziu – temp iskart per kelias sekundes virs 90oC.
    Mano senukas sandy bridge 2320 – paleidus prime 95 laikosi ties 65oC…aisku ne stock cooler…bet vistiek…matyt tikrai ta pasta duoda savo..

    ka gi kaip minejo…nulis konkurencijos…daro ka nori….

  23. CactusDude123 parašė:

    Na, prime95 duoda nerealistikškas temperatūras Haswell procesoriams.

  24. BC00 parašė:

    Štai kodėl geriau rinktis šiek tiek senesnes Prime95 versijas, kad nebūtų naudojamos šviežiausios AVX instrukcijos:)

  25. newdiamond parašė:

    o as jau cia apie garantini galvojau 4370 die 😀
    bet keistai vistiek atrodo…naudoja CPU instrukcijas..ir perkaista tiek kad thermal throttling…

    kazko jau matau nebesugaudau technikoj 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.