Nuo 2024 metų visi ES parduodami telefonai ir kita elektronika privalės turėti USB-C jungtį

Europos Sąjungos įstatymų leidėjai pagaliau pasiekė susitarimą, pagal kurį visuose regione parduodamuose telefonuose, planšetiniuose kompiuteriuose ir kitoje smulkiojoje elektronikoje turi būti naudojama USB-C įkrovimo jungtis. Europos Komisija jau daugiau nei dešimtmetį siekia universalaus mobiliųjų telefonų įkrovimo sprendimo.

Visą elektronikos sąrašą sudaro nešiojamieji kompiuteriai, elektroninės skaityklės, į ausis dedamos ausinės (Airbuds), klaviatūros, kompiuterinės pelės, nešiojamieji navigacijos įrenginiai, išmanieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai, skaitmeniniai fotoaparatai, ausinės ir ausinės su mikrofonais, nešiojamosios vaizdo žaidimų konsolės ir nešiojamieji garsiakalbiai. Iki 2024 m. rudens visuose naujuose šių kategorijų prietaisuose turės būti USB-C jungtis įkrovimui. Vienintelė išimtis – nešiojamieji kompiuteriai, kurie turi papildomus 40 mėnesių standartui įdiegti.

Naujasis įstatymas labiausiai paveiks „Apple“ telefonus „iPhone“, nes dauguma kitų „Apple“ prietaisų jau seniai pritaikė USB-C jungtį. Tačiau naujausi gandai rodo, kad bendrovė jau planuoja pakeisti „Lightning“ jungtį kitų metų „iPhone“ telefonuose.

USB-C standartas šiuo metu palaiko iki 240 W galios tiekimą, todėl bus įdomu stebėti, kas bus su stalinių kompiuterių ir kitų didelės galios nešiojamųjų kompiuterių pakaitalais. Pavyzdžiui, neseniai pristatytas „MSI Titan GT77“ tiekiamas su 330 W maitinimo adapteriu, o jo komponentai kartu gali suvartoti daugiau nei 250 W. Taip pat verta paminėti, kad šios taisyklės taikomos tik tiems įrenginiams, kurie įkraunami kabeliu, o ne tiems, kurie turi tik belaidžio įkrovimo funkciją. Galiausiai pranešime spaudai minima, kad ES vartotojai galės rinktis, ar pirkti naują įrenginį su dėžutėje esančiu įkrovikliu, ar be jo.

5 Komentarai

  1. iTroubl3 parašė:

    Vien jau dėl patogumo gerai, kad visi tą patį laidą turės 🙂 Ir namuose mėtysis mažiau laidų.

  2. GreenZebra parašė:

    Ideja labai gera, man irgi patinka. Tik niuansas bus kaip del galios tarp pigiu ir geru laidu. Nes tarykim laidas skirtas krauti telefona, o tu sumanai zaidimu kompiuteri pakrauti. Ar reikes dvieju laidu ar kaip? Nes zaidimu kompiuteriu laidai zymiai storesni ir dabar

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.