Nutekėjusi skaidrė patvirtina, kad i9-10980HK pasieks 5,3 GHz dažnį

Jei sekate naujienas tuomet žinote, kad „Intel“ 10 kartos „Comet Lake-H“ procesorius turi atskleisti balandžio 2 dieną. Šie procesoriai bus gaminami naudojant 14 nm litografiją ir turės iki 8 branduolių.

Nutekėjusi skaidrė patvirtina, kad būsimos serijos flagmanas „Core i9-10980HK“ turės 8 branduolius, o maksimalus turbo dažnis bus 5,3 GHz. Tai panašiau į reklaminį triuką, nes toks dažnis vienam branduoliui bus išlaikomas tik labai trumpą laiką dėl naujos „Thermal Velocity Boost“ technologijos, kuri suveiks tik esant tam tikroms aplinkybėms. Tai reiškia, kad 5,3 GHz pamatysime tik tada, kai bus pakankami temperatūros ir energijos rezervai. „Max Boost 2.0“ technologija veiks kaip įprasta ir tokių aukštų dažnių pasiekti neleis. Kol kas nežinome, koks bus realus i9-10980HK dažnis aprovus visus branduolius. Tai, žinoma, priklausys ir nuo nešiojamo kompiuterio aušinimo galimybių.

5 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    To trumpo laiko greiciausiai pakaks tiems gavno webiniams bench’ams prasukt (bent dali laiko) – tikslas pasiektas 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kas supras padarys normalią apžvalga, tie kas ne sakys, kad 5,3 GHz tikrai veikia 🙂

      P.S. kaip nėra per tą karantiną apie ką rašyt. Realiai, nusibodo tas pats per tą patį apie Intel Comet Lake „naujienas“ rašyt 😀

      • kernelis parašė:

        Techniskai jie tikrai ir veikia 😀 Kaip techniskai pas AMD boost’ai visada spec’e, nes bent kazkiek milisekundziu spike’ina. Cia as referinu tuos ZEN2 niuansus, kai relyso metu faktiskai dauguma nepasiekdavo deklaruotu boost’u.

        Mano kolega turi gera posaki „siais laikais nera nieko tikro“. As jam pritariu.

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Tai AMD tikrai prigrybavo su tais boost. Irgi norėjo, kad ant dėžutės gražiau atrodytų.

          • kernelis parašė:

            Tie AMD boost’ai man is esmes px. CPU duoda toki perf, koki tikejausi, tad man jie nesvarbu. Bet pas AMD man kas nepatinka, tai sfotware kokybe, ypac low level UEFI/firmware. Reguliuot leidzia gerokai maziau, nei as noreciau ir turi visokiu neruguliuojamu urodiniu funkciju. Pavyzdziui, turejau 2 SSD – vienas linux’ui, kitas windows’ams. Dual boot ta prasme. Nusprendziau ismest windows’us, tai tiesiog SSD viena atjungiau nuo PC, nes jis mazas ir letas, is jo 0 naudos apskritai. Ijungiau PC su vienu SSD, pyst UEFI pradejo pypset ir persikrove i default’us. WTF 😀 Tas likes diskas yra boot’able irgi. Nebuvo jokio reikalo tam. Zodziu tokie sudniekiai tai kartais erzina, su Intel platformom man tokio lygio ciudu niekad nera buve. Jie nera dazni, bet kartais islenda. Kitavertus, ZEN2, kaip platforma, vis dar nera mature realiai, tai kaip ir suprantama.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.