Nutekintos RTX 3080 ir RTX 3090 specifikacijos

Ko dabar netrūksta, tai gandų apie „Ampere“ vaizdo plokštes. Šiuos gandus visada reikia vertinti atsargiai, be to, NVIDIA labai mėgsta savo produktų specifikacijas ar pavadinimus pakeisti paskutinę minutę. Tai reiškia, kad esamu metu informacija gal ir teisinga, bet išleidimo metu galime pamatyti visai kitokias „Ampere“ vaizdo plokščių specifikacijas ar pavadinimus.

Sunku pasakyti, ar dabar pasirodžiusios specifikacijos buvo nusižiūrėtos nuo ankstesnio gando, bet jos yra panašios. „KkatCorgi“ savo „Twitter“ paskyroje pateikia „Ampere“ vaizdo plokščių specifikacijas. Pranešama apie tris modelius: naujas „Titan“, RTX 3090 ir RTX 3080. Vėl kartojama, kad NVIDIA atsisako Ti prierašo ir vietoj RTX 3080 Ti turime gauti RTX 3090. Sunku pasakyti dėl ko keičiama vaizdo plokščių hierarchija, bet gi ne pavadinimai svarbiausia. RTX 3090 turėtų turėti 5248 CUDA branduolius ir 12 GB 21 Gbps atmintį. Tai tuo pačiu turėtų reikšti, kad atmintis yra GDDR6X tipo. Iš to pačio GA102 lusto turėtų išeiti ir RTX 3080 vaizdo plokštė. Jai bus palikti 4352 CUDA branduoliai. Atminties buferis bus 10 GB (19 Gbps), o tai reiškia, kad atminties valdiklis yra 320 bit. Visus kiek stebina, kad NVIDIA nori didelį „Titan“ lygio lustą naudoti X080 serijai, tad pažiūrėsime kaip ten bus.

4 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Keistai atrodytų, jeigu 3080 būtų su tuo pačiu branduoliu kaip ir 90/Ti, ir ypač kad toks mažas skirtumas tarp abiejų. 2080S turi tik 70% 2080Ti branduolių, o čia 80 turėtų 83%, plius dar sumažėja atminties talpos skirtumas.

    Jeigu visiškai į spekuliacijas pasineriant, tai galbūt Nvidia žino ką maždaug „Big navi“ parodys, tarkim 2080Ti+20%, ir nori kad jų 80 korta lenktų AMD variantą, iš nutekintos 30% didesnės spartos už 2080Ti spėjant. Aišku, dabar tų gandų tiek ir dar gan stipriais besiskiriančių, kad viską labai atsargiai vertinti reikia.

    • neblogai parašė:

      Ir aš taip manau, kad jie žino apytikslį būsimo didžiausio Navi greitį, ir kad jų ‘GA104’ greičio su juo varžytis nepakaks. Taigi tam papildomai kirps savo didyjį lustą, ir paleis už tokią kainą kad varžovas negalėtų būti labai pelningas. Na o 3090 kainą bus galima dėti kokią nori.

      • kernelis parašė:

        Cia ne tiek varzovo pelnui mazint, kiek mindsare’ui islaikyti, kad NVIDIA = indisputable leader. Jeigu Radeon driver’iai bus normalus ir gera kaina – RDNA2 kortos bus ir perkamos, ir pelningos. Tik nebus „lyderio“ kortos. Ir siaip gerai, nes AMD kainas kelti tikrai nesidrovi, kai turi tam tinkamas pozicijas.

        • neblogai parašė:

          Manau, pakankamai buvo atvejų, kai nVidia bandė būtent konkurentą išstumti, ar bent jau nepalikti jam vienam jokios nišos (net ir karpant savo lustus daugiau nei protinga).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.