„nVidia“ anonsuoja „GeForce GTX Titan X“ (Pascal)

„nVidia“ visus nustebino ir kaip iš giedro dangaus pranešė apie „GeForce GTX Titan X“ anonsą. Nebijokite, pavadinime klaidos nėra – „nVidia“ tikrai panaudos GTX Titan X vardą dar kartą, o šios vaizdo plokštės širdimi taps „Pascal“ architektūros GP102 grafikos procesorius.

NVIDIA-GeForce-GTX-TITAN-X-Pascal-1

Neabejotinai būsimas „nVidia“ flagmanas turės 3584 CUDA branduolius, 224 TMUs ir 96 ROPs. Grafikos procesoriaus bazinis dažnis bus 1417 MHz, o Boost režime jis sieks 1531 MHz. Atminties posistemė susidarys iš 12 GB GDDR5X atminties, veikiančios 10 GHz efektyviu dažniu, ir 384 bit atminties kontrolerio, taip leidžiant pasiekti 480 GB/s duomenų pralaidumą. Tokio monstro skaičiuojamoji FP32 galia sieks net 11 TFLOP/s.

Naujasis GTX Titan X turės du papildomus maitinimo kabelius (8+6 Pin), o jo TDP reitingas lygus 250 W.

Bene labiausiai stebina tai, kad ši itin didelę spartą turinti vaizdo plokštė debiutuos jau rugpjūčio 2 dieną. GTX Titan X kaina sieks net 1200 JAV dolerių. Žinant Europos kainodarą ji senajame žemyne galimai kainuos net 1500 €.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Y02kptTItj8&w=930&h=553]

  NVIDIA-GeForce-GTX-TITAN-X-Pascal-4 NVIDIA-GeForce-GTX-TITAN-X-Pascal-3 NVIDIA-GeForce-GTX-TITAN-X-Pascal-2GTX Titan X pascal 2016 specs

30 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Tai kaaaaaaiiiiiiii Nvidia, to tikriausiai niekas nesitikėjo, net Nvidia fanai. Plokštė Koloniukui ir kitiem išprotėjusiems dėl HW

    iš kitos pusės, dabar atrodo, kad NV jau spardo gulinčią AMD 🙂

  2. Stipena parašė:

    Šiaip visi tikėjosi HBM2 atminties bet nevermind 🙂

  3. SarzzeR parašė:

    Šakės kaip greitai išleis, tikriausiai, kad AMD ne labai ką panašaus pristatys. 🙂 Nors, iš tiesų, mažai kas pirks tokio brangumo plokštę, nebent tikri entuziastai. 🙂

  4. vacoum parašė:

    dziugi zinia, neuzkalnu turetu iseiti ir gtx 1080ti.

    ir tikrai, nustebino del HBM2 nebuvimo.

  5. Linuxistas parašė:

    Tokias plokstes perka kaip sakoma „1 percent of 1 percent“ useriu, kurie yra ne tik, kad entuziastai, bet ir fanatikai. Realiai tokie gaminiai skirti kelti gamintojo ivaizdi ir demonstruoti jo galimybes, bet ekonomiskai tai jie nezaidzia. Dauguma vartotoju, iskaitant dauguma kompiuterini uzaideju, vaizdo plosktes perka 200-300 doleriu diapazone. Statistiskai. AMD su RX480 labai gerai pataike, nes siaip jau RX480 turi didziausia performance/price santyki siai dienai.

  6. BC00 parašė:

    Tikrai taip, tik praeityje irgi ne viena AMD plokste pasižymėjo geriausiu kainos/kokybės santykiu, bet tai nieko negarantavo. Tiesiog kaip marketinginis ženklas nVidia šiai dienai yra daug stipresnis..

  7. valkyrija parašė:

    2 Titan’ai per metus , greit jie sukas 😀 Kai ner konkurencijos vel kaina uzlauzia , o dabar aiskins koks sitas Titan geras , kad privalai ana turet 😀 Realiai uztenka nusipirkt iki 300eu vaizdine , ja ismest po kokiu 3-5metu , kai nelabai ka patrauks ant max ir pasiimt kita uz 300eu , nei imt sitokia uz kokius 1800eu (tiek pas mus manau bus) ir naudot kokius 5-8 metu. Geriau dazniau atsinaujint , visgi nauji patobulinimai , priedai, mazesnes elektros sanaudos 🙂

  8. Stipena parašė:

    Daugmaž kiekvienas dirbantis su visokiais MODO ir pan naudoja Titanus. Nepamirškim už kokias kosmines kainas Nvidia pardavinėja savo „cluster’ius“ su dafiga Titanų viduj visokiem render’iam 😀 Pirkimai gal ir sudaro mažą procentinę dalį, bet pinigai ten belenkokie eina. Kiek dizaineriai bereikalingai laiko iššvaisto laukdami kol surenderins vaizdą tas pats Titan X, tai greičiausiai pasirodžius naujai versijai bus tų pačių dizainerių perkama.

  9. GK parašė:

    DP 1,4..4k 144hz here we come 🙂 entuziastai trina rankas..

  10. DasMachine parašė:

    Titan naudoja mokslininkai, kriptografai. Nusiperka kokias 4 ir turi mini super kompiuteri.

  11. SarzzeR parašė:

    Tai ką ir rašiau, pirks tik mažuma, entuziastai, dirbantys su programomis arba tie, kurie norės žaisti 4K rezoliucijoje, nes turėtų tikrai būti 60+ FPS High ar net Ultra.

  12. Linuxistas parašė:

    Abejoju del profesionalu ir mokslininku.

    Profesionalai 3D kurejai ir kt. paprastai dirba studijose, o jose buna dazniausiai brand’iniai high end’iniai desktop’ai ir workstation’ai. Niekas ten nesicackina su kompiuteriu rinkinejimais is „skytech’u“ ar vaizdelkiu kaitaliojimu – arba IT tvarko pasamdyta imone, arba studijos IT padalinys, kuris iranga ima tiesiai is Dell/HP/Lenvo/Apple. Ten dazniausiai buna Intel Xeon’ai ir Nvidia Quadro lokaliam darbui ir kiti enterprise’iniai sprendimai. Rimtam renderinimui dazniausiai naudojamos Linux’ines serveriu fermos kaip backend’as.

    Kas del mokslininku, tik nedidelei daliai ju GPGPU turi praktines prasmes. Tam reikia, kad algoritmas butu gerai lygiagretinamas, kas tinkama tik mazai daliai problemu. Tiem, kam tikrai reikia daug skaiciuojamosios galios, dazniausiai duodami priemimai prie akademiniu superkompiuter’iu.

    • vacoum parašė:

      vat idomu, gal kas zinote, kiek parduota 2015 metu titan X ?

    • IFeelYou parašė:

      Kadangi pats dirbu – pritariu. Užsakymai būna iš didelių kompanijų, niekas ten jokių Titanų nerenka. Dažniausias derinys yra Xeon + Quadro/FirePro. Ir tai beveik išimtinai brandiniai kompiuteriai, į kuriuos niekas jokių Titanų nededa ir nedės.
      Iš esmės Titan’as yra skirtas pasakyt kad turiu Titaną, entuziastams ir benchmarkeriams. Bei tiems kurie visiškai neskaičiuoja pinigų.

  13. IFeelYou parašė:

    Pirmas Titanas jokio stebuklo nerodė už savo kainą. Nemanau kad ir šitas parodys. Pagal skaičiukus turėtų būti max 30% greitesnis. Už tokią kainą gali nusipirkt 2x R9 295X2 ir TFLops bus 2,5x didesni jeigu kam reikia skaičiuojamosios galios. O žaidimams laukiam 1080Ti.

    • vacoum parašė:

      nes jis dar atlieka FP64 operacijas. O apkarytas xxx80ti kaip tik negauna fp64 galios kas zaidimams kaip ir neaktualu.

      • IFeelYou parašė:

        Tas tiesa, bet čia jau nVidios bėda, kad jie išjungia per draiverius FP64 normalų ratio. Pagal kainą AMD plokštės žymiai lenkia nVidia FP64 skaičiavimuose:
        http://www.geeks3d.com/20140305/amd-radeon-and-nvidia-geforce-fp32-fp64-gflops-table-computing/

        „So, since the GTX Titan Black has a peak of 5.1 TFLOPS single precision floating point performance, a 3:1 ratio means that double precision compute goes down to 1.7 TFLOPs. And with AMD’s Hawaii XT which has a peak of 5.6 TFLOPs of FP32 compute performance, a 2:1 ratio means that it will go down to a more respectable 2.8 TFLOPs of FP64 compute performance. This advantage in FP64 compute is why AMD succeeded in capturing the top spot in the Green500 list of the world’s most power efficient supercomputers with it’s Hawaii XT powered FirePro S9150 server graphics cards.“

  14. adex parašė:

    Paziurejo kad 1080 perka ir be hbm2 tai sako velniai nemate, leidziam su gddr5x, bus dar tu titanu kur idet

  15. IFeelYou parašė:

    Mano svajonių benchmarkas: AMD Duo Pro vs. Titan X (2016). Nusipirkčiau traškučių 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.