AMD skelbia 2016 metų antro ketvirčio finansinius rezultatus

AMD atskleidė, kaip kompanijai sekėsi antrame 2016 metų ketvirtyje. Pranešama, kad AMD per tą laikotarpį gavo 1.027 mlrd. JAV dolerių pajamų, o tai yra 9 % daugiau nei prieš metus. Kompanija ne tik sugebėjo padidinti pajamas, bet ir uždirbti šiek tiek pelno – 69 mln. JAV dolerių.

Generalinė AMD direktorė, Lisa Su, pasidžiaugė, kad kompanija vėl tapo pelninga dėka išaugusios išskirtinio dizaino ir grafikos produktų paklausos.

AMD prognozuoja, kad trečiame 2016 metų ketvirtyje pajamos turėtų augti 18 %, šio spėjimo paklaida yra 3 %.

75a

14 Komentarai

  1. Linuxistas parašė:

    Seniausiai jiems reikejo koncentruotis i keleta nisu, kaip GPU ir Enterprice grade CPU, o ne visus segmentus (tablet, notebook, embedded etc.). Atejo moteriske ir padare tvarka 🙂 Pries tai buve labai naiviai tikejo, kad AMD pajegus aprepti viska, bet taip nera.

  2. vacoum parašė:

    pracekinau akciju rinka, tai ji ipatingai optimizmu nepasizymojo, amd atzvilgiu.

  3. Linuxistas parašė:

    Tikeciausia, kad AMD’a kazkas per ateinancius 10 metu nupirks. Vieninteles dvi vietos kuriose jis vis dar yra pagristas konkurentas yra vaizdo plokstes ir serveriniai procesoriai. Bet…

    Vaizdo ploksciu rinka, kartu su PC rinka mazeja. Ta pati NVIDIA visas pajegas sumetus i enterprise’a, deep learning’us, autopilot’us ir superkompiuteriu platformas. Uztenka to fakto, kad per kasmetini NVIDIA event’a nebuvo nei vienos skaidres apie kompiuterinius zaidimus. O enterprise AMD daug labiau atsilieka nuo NVIDIA nei consumer electronics segmente. Zodziu ne kazkas.

    Serveriniai procesoriai irgi slidi nisa. Taip jau gaunasi, kad atsiradineja tendencija big data imonese migruoti nuo x86 prie SPARC arba POWER sprendimu su GPGPU pagrinde nvidia Teslom. Pavyzdziui, Google’as tuo pasizymi. Neaisku, kad x86’tas turi sviesia ateiti serveriuose. Net ivertinus ta fakta,kad jam yra daug programines irangos, rinka labiau eina link „pilno solution’o“ imoniu, kurios tau duoda viska nuo a iki z, ir cia kaip taisykle yra Oracle’as ir IBM’as, nei vienas X86 savo high endiniuose sprendimusoe nenaudoja.

    Sunku prognozuot bet manau AMD’a tikrai kazkas suvalgys del x86 ir Radeon intelectual properciu.

    • IFeelYou parašė:

      Teisingai šneki. Bet stebint visą vaizdo plokščių istoriją, ji buvo labai įdomi. Kažkada kompanijos kurios atrodė nenugalimos (3Dfx) bankrutavo dėl kelių prastų sprendimų. O kompanijos, kurios buvo niekam nežinomos sukūrė tokius produktus kaip GeForce 256 ir GeForce 2 ir visiškai pakeitė rinką. Todėl realiai ši rinka labai nenuspėjama, per kelis metus gali daug kas pasikeisti. Kol kas su nauja vadovė AMD daro tinkamus sprendimus. Palaukiam Zen ir Vegos.

      • zirnis parašė:

        as to net nevadinciau rinka, nes tikroje rinkoje dalyviai negali tureti dideles itakos vykstantiems procesams. Siuo atveju nvidia kontroliuoja procesus, kaip jiems palankiau, kiek dirbtiniu zaidimu gadinimu, testu klastojimu, senos kartos ploksciu gaidinimu.

        ES yra baudus MS uz ju monopolijas, idomu, ar realu, kad jie uzsiimtu ir HW gamintoju nuskausminimu uz nesvarius darbus

    • vacoum parašė:

      viskas gerai, tik pries puse metu teko matyti skaidres, kad PC zaidimu rinka auga. O atejus VR, manau augs dar labiau.

    • IFeelYou parašė:

      Aš irgi nelabai tikiu kad PC rinka traukiasi, kalba eina kad traukiasi brandinių kompiuterių tokių kaip DELL, HP rinka, o ne surinktų. Surinkti kompiuteriai kaip tik labai populiarėja, nes daug kas laukia VR, keičia konsoles į PC master race ir pan. 🙂

      • Linuxistas parašė:

        Taip, bet jei statistiskai ziureti i PC market’a, tai jis mazeja. Cia kalba eina ne apie entuziastus, geimerius, zmones, kurie kazka dirba su spec. programine iranga, o apie bendra katila. Realybe tokia, kad ismanieji telefonai ir plansetes isstumineja kompiuteri is „every day“ task’u eiliniame statistinio PC userio gyvenime, o dar net neisibegejo operaciniu sistemu konvergencijos sprendimai, kaip kad Microsoft Continuum, Ubuntu convergence ir t.t., kurie mobilu telefona leidzia dock’inti ir naudoti kaip PC su monitoriais ir periferija 😉

        • vacoum parašė:

          nieko naujo. Paprastu zmoniu poreikiai yra tokie,kad juos is PC jau kuris laikas sugeba perimti ARM architektruros gaminiai. Kad ir RaspberryPi uz 35 baksus jau yra pilnavertis kompiuteris : https://www.raspberrypi.org/magpi/raspberry-pi-3-specs-benchmarks/
          Tik manau kad tokios kompanijos kaip AMD tai puikiai zino ir prognuozuoja rinkas (daugiau maziau).
          Kalbant apie pajamas, tai jos santykinai mazos, ten bet kokios kad ir dazus gaminancios pasaulines kompanijos gauna daug didesnes pajamas.

          • Linuxistas parašė:

            Ir taip, ir ne. Dabar rinka gerokai kitokia, nei vadinamojoje „PC eroje“.
            „PC eroje“ pagrindinis produktu buvo pats aparatinis PC, operacine sistema ir taikomoji programine iranga. Sie dalykai generavo pagrindines pajamas is paprastu vartotoju.
            Dabar situacija tokia, kad pagrindines pajamos ateina is servisu ir content’o, kuriam mobilieji telefonai, plansetes ir ju operacines sistemos (android, ios) yra naudojamos kaip platforma. Beros Apple siuo metu yra daugiausiai kapitao sukaupusi imone, kaip sakoma in cash prasme, o ju pagrindines pajamos yra butent is servisu, o ne pacios aparatines dalies.
            Tai is vienos puses taip – pats ARM gaminys, nesvarbu, ar tai butu mobilus telefonas, plansete, gal gale, tas pats rasberis – nenasi didelio pelno, taciau servisai, ant kuriu jie pakabinti, nesa milijardus.
            Tad griztam prie to pacio – bendras klasikinio, ypac desktop’inio PC rinka ir poreikis mazeja. Dali perima ARM’ines mobilkos, kita dali – ultra low power nesiojamieji/transformeriai. Galingas, daug „horse power“ turintis ir nemazai elektrs sanaudu reikalaujantis desktop’as ar laptop’as po truputi tampa ne home userio mainstream’iniu produktu o nisa.
            Zodziu, visos sitos mano rasliavos pagrindine mintis turbut ta, kad PC jau nebera nr1 ismanusis iranginys, kartu ir ne nr1 pelno saltinis is consumer elecronics kategorijos.

            • vacoum parašė:

              Tas taip, tik pagal inercija ARm turejo persokti x86 bet uzkliuvo. Gal patentai kalti, gal kad softo kalnai ant x86. Jau 2015 zadejo ARM servaku rinka. Tik va klausimas ar 2020 bus. Cia idomi atskira tema.

      • Linuxistas parašė:

        Daug kur galite sutikti termina „post PC era“. Patys kompiuteriai keiciasi, tampa transformeriais, flip’ais. Ne veltui intelis turi 4.5W Core M serija – tokie procesoriai einant laikui tik populiares, nes paprasti vartotojai nori tylaus, vesaus ir gerai is baterijos veikiancio daikto. Galu gale paskutine Pokeman Go isterija 😀 Tai tik pavyzdys, iki kiek mobilieji daiktai dabar bangoje ir nesimato, kad tai artimiausiu laiku pasibaigtu.
        As nesakau, kad PC yra mires. Nieko panasaus. Jis labiau transformuojasi i naujus form factorius ir implementacijas/architekturas. Mano mintis yra ta, kad siuo metu didziausia paklausa yra energetiskai efektyviems sprendimams. Galingi, kaistantys CPU ir GPU tampa vis maziau paklausus, nes mazeja bendras PC poreikis, o tipine geimeriu, darbuotoju su spec. softu ir pan. rinka tampa nisine ir mazuma. Kaip sakoma, pries veja nepapusi… O griztant prie temos, problema cia ir yra ta, kad AMD nera stiprus ultra low power sprendimuose. Situacijai gal pasikeis po K12, kaip AMD isleis savo paties ARM implementacija, nors velgi, jis labiau serveriam bus skirtas. Tiek filosofiju, gero 5dienio vakaro visiems 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.