NVIDIA išleidžia „RTX Video Super Resolution“ technologiją

„GeForce RTX 40“ ir RTX 30 serijos vaizdo plokščių savininkai dabar gali mėgautis aukštesnės kokybės vaizdo turiniu. Tai įmanoma dėl naujos NVIDIA technologijos „RTX Video Super Resolution“. RVSR turėjo pasirodyti vasario mėnesį, ir šis pažadas iš tiesų yra išpildytas. Paskutinę vasario mėnesio dieną NVIDIA pagaliau išleido tvarkyklę, kuri leidžia naudoti šią technologiją palaikomose naršyklėse, pavyzdžiui, „Chrome“ arba „Edge“ (su kitomis „Chromium“ naršyklėmis ji nebuvo išbandyta). Ši technologija veiks naudojant internetinį turinį, pavyzdžiui, „YouTube“, „Twitch“, „Netflix“ ar „Hulu“. Ji padidins skiriamąją gebą net 5K ekranuose.

Pasak NVIDIA, vaizdo raiškos didinimas veiks tik tuo atveju, jei jis bus įjungtas rankiniu būdu per valdymo skydelį. Naudotojai šią parinktį ras skiltyje „Video“ > „Adjust video image settings“ > „RTX video enhancement“. Ten galima rasti keturis kokybės nustatymus (1-4). Apraše paaiškinama, kad 4 lygis yra aukščiausias ir reikalauja daugiau grafikos procesoriaus išteklių.

NVIDIA rekomenduoja 1 kokybės režimą visiems RTX 30/40 grafikos spartintuvams, tačiau aukštesnės klasės vaizdo plokštės, pavyzdžiui, XX70 ir aukštesnės klasės, galės atkurti turinį 4 lygiu. NVIDIA pažadėjo, kad palaikys ir RTX 20 seriją, tačiau artimiausiu metu to tikėtis neverta. Bendrovė teigia, kad algoritmas turi būti „pertvarkytas“ RTX 20 serijai ir tai užtruks.

4 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Sad firefox noise….

  2. Nukainotas parašė:

    Geriau būtų tiems naršyklės video funkcija 30fps -> 60 fps (motion interpolation).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.