„nVidia“ pablogino pajamų prognozę, akcijos nėrė žemyn

Praėjusių metų pabaiga „nVidia“ akcijoms nebuvo maloni. Dar spalio pirmą dieną viena „nVidia“ akcija kainavo 289.36 USD, bet iki gruodžio pabaigos jų vertė krito daugiau nei perpus. Šiais metais „nVidia“ akcijos bandė atsigauti, bet pranešus blogą žinią jos vėl nėrė žemyn ir per akimirką neteko 13 % vertės.

„nVidia“ teigia, kad dabar pateko į blogėjančias makroekonomikos sąlygas, ypač Kinijoje, paprastai tariant vaizdo plokščių paklausa nėra tokia gera, kokios tikėtasi. Dar viena problema yra duomenų centrų versle, ten paklausa irgi ne tokia gera. Matyt kompanijoms netiko pasiūlymas: kuo daugiau perki, tuo daugiau sutaupai. Visa tai veda prie to, kad „nVidia“ pablogino pajamų prognozę net 500 mln. JAV dolerių. Seniau buvo tikimasi gauti 2.7 mlrd. JAV dolerių pajamų, bet dabar laukiama tik 2.2 mlrd.

12 Komentarai

  1. MMM parašė:

    tai reikia uzpirkti

  2. Investuotojas parašė:

    Istoriškai NVIDIA akcijos gali nert ir 80%, štai 2007 – 34, 2008 – 8 doleriai. O šiaip dabartinis santykinis valuation’as artėja prie normalesnio – TTM P/E viso labo 18 🙂 O žinant, kad ROE > 20% tai visai neblogai atrodo.

  3. gedz parašė:

    Reikia tikrai gerai susidirbti norint numusti savo akcijas numusti 50 % per perioda, kai isleidi ir prekiauji savo naujos kartos plokstemis, o pagrindinis konkurentas per ta perioda nieko is koto verciancio neisleido. O dar ne uz kalnu laukia amd ejimas su vaizdo plokstemis.

    • Strelok parašė:

      Jeansen melavo, sakydamas, kad miningas neturi dideles itakos nvidios pelnui. Nepavydziu tiems, kurie neissoko is skestancio laivo laiku.
      BTW siandien AMD po biržos valandu savo earnings pristato. Manau dar vienas skestantis laivas bus, nors tas jau paskutinius 20 metu skesta ir nepaskesta 😉

  4. itsunoshiyuga parašė:

    man tai tiesa sakan visi sitie akciju kritimai signalizuoja labai konkretu artejanti ivyki. 😀 kuris buvo prognozuotas ir visi zino kad kitaip nelabai gali buti. 🙂 tad manau luktelejus bent puse metu ir turint santaupu – bus galima viska atsinaujinti uz padoria kaina, nors kol nauju produktu kainos nusileis tai uztruks ilgiau.

    • MMM parašė:

      krize krize krize 🙂 ?

      • itsunoshiyuga parašė:

        gal man smegenys isplautos, bet jau geras simtmetis ekonomika cikline. 🙂 gal net ne simtmetis. 10 metu dabar ciklo trukme. 🙂 telieka sulaukti kada bus naujo pradzia. 🙂 visi bando ja visaip kaip nutolinti, bet vis tiek kazkada ivyks, nes visi kartu bando kuo labiau pasipelnyti ir tai pradeda darytis tokiais mastais kad galiausiai viskas perstipriai iklimsta. siuo metu manau kad viskas dideliame pakilime ir pradeda islisti vis tokie variantai kaip nelogiskai sukilusios kainos ir sustojanti paklausa del tokiu kainu. 🙂 gerai kol dar visi turi pinigu. vieni neuzdirbs, tada is ju kiti nebegales uzdirbti, o tada jau viskas aisku. 🙂

        • MMM parašė:

          pabandyk issikviesti meista,kad 5 kvadratinius metrus plyteliu nutiestu 🙂 va cia tikrasis krizes veiksnys, kur meistrai del tiek kvadratiniu metru nesivargina vaziuoti ir keli simtai euru i diena tai ne uzdarbis 🙂

  5. EscO parašė:

    How release new products make profit and still fuck up your company?
    Jensen Huang:Hold my beer….

  6. Mekis parašė:

    Tai aišku, su tokiom kainom, tai pasilaikykit tas kortas sau.

  7. MMM parašė:

    man tai juokingas toks akciju svyravimas, nes pelnai buvo prognozuojami ir visa situacija su kasyklom irgi

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.