NVIDIA parodė „RTX 4090 Founders Edition“ montažinę plokštę

NVIDIA teigia, kad „RTX 4090 Founders Edition“ montažinė plokšte geriau susitvarko su trumpalaikiais energijos šuoliais. Kompaktiškoje pačios NVIDIA masyvaus trijų lizdų RTX 4090 konstrukcijos montažinėje plokštėje yra tiek pat maitinimo fazių, kiek ir pas RTX 3090 Ti. Be to, tai yra pirmas kartas, kai bendrovė parodė AD102 grafikos procesorių realioje nuotraukoje.

Pati RTX 4090 montažinės plokštė atrodo beveik identiškai kaip „RTX 3090 Ti Founders Edition“. Yra keletas minimalių pakeitimų, pavyzdžiui, perkelti kondensatoriai arba „NVLink“ nebuvimas RTX 4090 modelyje, tačiau net GDDR6X atminties ir maitinimo grandinės išdėstymas nepasikeitė.

Pasak NVIDIA, RTX 4090 turi 20+3 (grafikos procesoriaus / atminties) pertvarkytas fazes su geresniu energijos šuolių valdymu. Tai turėtų apriboti galios šuolius, palyginti su ankstesnėmis kartomis. Be to, tai taip pat turėtų sumažinti maitinimo bloko išsijungimo galimybę dėl staigaus, bet trumpalaikio energijos suvartojimo padidėjimo. NVIDIA patvirtina, kad RTX 4090 nereikia ATX 3.0 maitinimo šaltinio.

Plokštė sukurta PCIe Gen 5 12+4 kontaktų (12VHPWR) jungčiai, kuri gali tiekti iki 600 W, kai grafikos procesorius yra spartinamas. Iki šiol visi NVIDIA partneriai skelbė, kad numatytasis TDP yra 450 W, tačiau kai kurie užsimena apie didesnį TDP su dvigubo BIOS nustatymais, kuris neva siekia iki 600+ W. Bet kuriuo atveju NVIDIA teigia, kad 3×8 kontaktų arba 4×8 kontaktų į 16 kontaktų maitinimo adapteriai puikiai veiks su bet kokiu maitinimo šaltiniu.

2 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    jau kas pirks tas naujas kortas, tai neisivaizduoju zmogaus perkancio su air cooler variantu 😀

  2. koloniukas parašė:

    Daugiau gpu nebepirksiu 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.