„nVidia“ paskelbė RTX 2080 Ti gedimų priežastį

„nVidia“ pagaliau atskleidė, dėl ko kilo nemažai RTX 2080 Ti gedimų. Jei netyčia negirdėjote, tai RTX 2080 Ti vaizdo plokštės turi įvairių negalavimo simptomų: mėlyni ar juodi ekranai, artefaktai, o po to vaizdo plokštė visai nustoja veikti. Dėl šių gedimų buvo sukurta ne viena tema įvairiuose forumuose. Kai kurie „YouTube“ techkanalai netgi pradėjo savo tyrimus, o jų žiūrovai jiems siuntė sugedusias RTX 2080 Ti vaizdo plokštes.

Pati „nVidia“ sako, kad tai buvo tik ankstyvos gamybos problema ir po to blogai atlikta kokybės kontrolė. Nedidelis kiekis paveiktų „Founder Edidition“ vaizdo plokščių pateko į rinką, todėl ir ir matome šiuos gedimus. Kompanija taip pat tvirtina, kad padės visiems, kurie susidurs su problemomis, tačiau nepažymi kokiu būdu.

Gandų lygyje kalbama, kad visos problemos kyla dėl „Micron“ GDDR6 atminties, bet „nVidia“ to tikrai nepatvirtins. Visai neseniai į RTX vaizdo plokštes buvo pradėta montuoti „Samsung“ GDDR6 atmintis. Teigiama, kad RTX 2080 Ti su „Samsung“ atmintimi netgi gavo naują juodą dėžutę, senesnės RTX 2080 Ti versijos turėjo pilką dėžutę.

38 Komentarai

  1. samanius1124 parašė:

    kalta dezute

  2. Laimius parašė:

    Nesuprantu – kaip tai Nvidia pades? Kadangi jos visos naujos tai tiesiog garantinis ir keitimas. Net nesuprantu kodel siusti ardymams i tech kanalus, ar kitur nera garantijos/ ar ja prarandi ka nors padares?

    • Stipena parašė:

      JAV negalioja tas „Warranty Void if sticker removed“ lipdukas. Gali ardyti jei nori, o kad nesuteikti garantijos dėl to, pirmiau turi įrodyti kad produktas sugedo dėl to jog buvo išardyta. Nvidiai tai padeda taip kad išsklando faktais neparemtus gandus bei paneigia gedimų kiekio isteriją.

    • DziugoSuris parašė:

      paaiskinsiu paprasciau-nuplombavimas galioja tokios bananu tautu salims kaip lietuva. kur nera realiu oficialiu tiekeju tiesiogiai is nvidia ir jos sub brandu.
      praktiskai viskas ka lietuvos rinkoje matai-babajai importuoja(rusai, lenkai, latviai ir t.t.), patys lietuviai babaju tauta.

      • Stipena parašė:

        Tai taip gaunasi kad tu babajus?

      • newdiamond parašė:

        Butent, tokia realybe. Viena is daugelio priezasciu, kodel zmones ir emigruoja.
        Esame bananu salis, istojimas i EU dar patempe uz ausu…jeigu butu ten neprieme…tai butume dabar nezinau Moldovos lygio salis gal…

      • zirnis parašė:

        As isivaziduoju, kad HW puikiai galetum pirkti apseidami be lietuvisku distribiutoriu ir mazmeninku. Tiesiog reikia oficialiu internetiniu prekybos kanalu ir dar viena, kita garantinio serviso centra prijungti Lietuvoje, kuris dirbtu pagal ne lietuviska kultura.

        Deja, vienose rinkose gamintojai tvarkingai dirba su MSRP kainomis, visu servisu, akcijomis, kitur tiesiog palikta terpe turgaus lygio varkes sukti ivezejams, o ne normaliai dirbti su produktu

        • DziugoSuris parašė:

          nes visiems tiems evga, asus, msi gigabyte, apple, samsung ir t.t. nusispjaut i lietuviu rinka-sita bananu sali jie paliko be realaus palaikymo, tegul tik moka licencijas uz teise tureti lietuviska domeno versija internete o patys gamintojai ir tarptautines firmos net netieks prekiu i lietuva is pirminiu tiekeju 🙂
          lietuviai norejo savarankiskumo-ir gavo ji(sudo malimo forma), patys irodineja kad gali viska geriau uz vakaru salis nors gryba pjaut vienintelis dalykas ka sugeba. @newdiamond, situacija ne kazka pagerejo net praejus 10metu iki siu dienu-vistiek po rusu mastymas uzsilikes o garantiniai vyksta pagrinde pagal parduotuves( ir jos filialu filialu) issipisinejimu standartus. „autoritizuotas pardavejas“-tera reklama lietuvoje, tai net ne realus aptarnavimas garantiniui.

  3. zirnis parašė:

    tiesa, bet ES suda mala, kai jau esam lygiateisiai nariai, leidzia visa ta neligybe vienoje ES rinkoje, o galetu pasaulines kompanijas pradalinti bananais uz saliu segregacija, kalba ne viena apie technika, bet ir kasdienines buties prekes, maisto produktus. Net kai oficialiais kanalais prekiauja mums kazkokius produktus jie taiko kitus standartus..

    • Strelok parašė:

      Kad del kainu nereikia kaltinti kompaniju. pvz kaip lietuvoje del maisto prekiu kokybes zemesnes. Esme kad prekes uzsako prekybininkai kaip kad vilniaus prekyba. Jie nurodo, kad nori pigesnes prekes, kuria perka uz zemesne kaina. Kad savo rinkoje parduoda uz kaina kaip geresnes kokybes prekes svetur, tai cia ju reikalas. Dauguma vakaru eu saliu turi griezta maisto kokybes kontrole, musu maisto kontrole uzsibaigia atkatais.

    • DziugoSuris parašė:

      nes lietuva ir nera EU sajungoje. pasiziurek kaip amd reklamuoja pirkti ju rx 570/580/590 ir vega rx 56/64 kortas kadangi dovanoja zaidimu pre order raktus. lietuvje asus’as kaip reklama ant kiekvieno kampo-o kainos aukstesnes negu turetu but+ dar amd akcija netaikoma. naudojasi asus vardu kaip prievaizdu, sukti bizniuka. kadangi zmones bijo pirkti is uzsienio internetu ir isitikine kad tik lietuvoje geri standartai: „perki kate maise pirkdamas is uzsienio“. kaip iprate sakyt., nors taip visiskai nera perkant is oficialiu pardaveju.

      • Strelok parašė:

        Nu jeigu znonem patinka permoketi, tai visad gali. As dbr realiai viska perku per interneta tik.

        • DziugoSuris parašė:

          na lietuviu mentalitetas yra rusisko turgelio lygio-„drabuziai pasikniniai is turkiejos“ . ne veltui visos tarptautines firmos nesikisa i lietuviu rinka ir nebando gerinti-nespetu ieskot prie ko prikibti ir stabdyt veikla/skyrineti desimttukstantines baudas, na bet patys lietuviai paruose kysius bus kad tik atsikabintu ir sudo malimo veikla nesustotu.
          patys zmones sitai padare praeityje, todel iki dabar ir tesiasi sitas oziu surengtas paradas kuris nuleme lietuvos rinkos atsilikima.

          • Strelok parašė:

            Teisine aplinka tai leidzia. Nes baudos yra minimalistines ir „ant vaizdo“. Jos nera skirtos, kad atbaidyti nesazininga veikla. Taip pat pas mus nera jokiu antimonopoliniu istatymu, kas lemia konkurencijos nebuvima. Pati LIDL prisitaike prie lietuvisku kainu ir lietuviskos ‘konkurencijos’. Vieninteliai, kurie dar konkuruoja pagal kaina yra internetines parduotuves, kuriu apyvarta yra gana maza, uz tai nelabai jos trukdo monopoliams. Mes EU pagal parduotuviu plota vienam gyventojui esam pirmoje vietoje. Til ko nesuprantu, tai nesustojsnciu, nauju prekybos tinklu statybos, kuriu apyvarta vos padengia islaidas.

            • DziugoSuris parašė:

              saziningesnis aptarnavimas-mazesnis pelnas.
              vogti is kliento pats lengviausias budas uzsidirbt. lietuvoje patikrinta praktiskai-zmones visada begs kaip avys i viena aptvara.
              pvz sugenda arba suduzta iphone x/xs/xs max ekranas(vidutiniskai 500USD kaina amerikoje pacio ekrano xs/xs max)-lietuvoje originalaus atitinkamai brangiau pagal eurus+ darbas. ir poto pigus pakeitimas uz pvz 150euru-neoriginalus ekranas vadinamas „originaliu“, galiausiai telefono verte krenta keliskart.

              • Strelok parašė:

                Nes lietuvoje visu markiu telefonus taiso vienas servisas. Gana ironiska.

                • DziugoSuris parašė:

                  cia kaip skirtingai zymeta majoneza pirkti uz 2.30 arba uz 2.32 nors viskas identiska 🙂

                • DziugoSuris parašė:

                  bet logiskai pagalvojus-jie nepripazysta kad aptarnavimas elektronikos srityje ar tai pc hardware ar telefonai yra tragiskas. jiems „bile veikia“ekranas vaizda rodys ir laimingi kol neislys defektas(perkaistancios detales ar oksidavusios mikroschemos del pacio garantinio kaltes/pardavejo prekiaujancio devetomis ar brokuotomis prekemis uz nauju kaina.. dauguma tokiu dar apsimes protingais ligi kol galiausiai prisipazins jog jie visiskai nesuvokia kas ir kaip.

                • Strelok parašė:

                  nu bent kiek teko susidurti, tai pirma karta priima, antra karta sako kad pats sugadinai ir siulo pataisyti uz didesne negu naujo telefono kaina

                • DziugoSuris parašė:

                  isvertus i lietuviu kalba-tyciojasi 🙂
                  uz tokius dalykus galima ir i vartotoju teises paduot.

  4. pasimetes parašė:

    https://www.youtube.com/watch?v=ewiFtgfK0KY&t=
    Dar ne per seniausiai žiūrėjau jo video, kur GPU ėjo ant 2025mhz. 😀

    • koloniukas parašė:

      Neilgai traukė 😀 Jau pradeda mane gąsdinti tos rtx kortos.

      • pasimetes parašė:

        Mane irgi, dar svarsčiau tarp 2070 ir 2080 ir vienas iš variantu būtent buvo gigabyte OC white, arba msi ventus OC. Bet rodos ir msi ventus oc irgi 2070 kažkas ten buvo atsitikę. 😀 Spėju teks pirkti RX 590, nors tie space invaders man atrodo keistai, lyg pas juos kažkas tyčia taip daro. 😀

  5. Gangs parašė:

    Gerai, kad nelaukiau šios serijos plokščiu. Nes jau bučiau pirkes.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.