„nVidia“ sustabdo „GeForce Partner Program“

„nVidia“ pradėta „GeForce Partner Program“ (GPP) sulaukė nemažo technologijų pasaulio dėmesio ir tikrai labai daug neigiamo. Dabar tampa aišku, kad „nVidia“ atšaukia šią programą. Sunku tiksliai pasakyti dėl ko taip įvyko, bet tam įtakos galėjo turėti ne vienas pradėtas tyrimas įvairių kontroliuojančių organizacijų.

Tie kas nežino ko siekė GPP tai viskas yra gan paprasta. „nVidia“ norėjo, kad jų parterių prekių ženklai būtų skirti tik „GeForce“ produktams. Pvz „Asus“ ROG prekių ženklu nebegalėjo puoštis AMD vaizdo plokštės, jei „nVidia“ „GeForce“ produktai jam priklauso. Dėl to į šią programą įstoję gamintojai jau kūrė tik AMD skirtus prekių ženklus. „nVidia“ GPP dalyviai negavo vien įsipareigojimus, jie susigundė privilegijomis, produktų nuolaidomis, įvairia pagalba ir pirmenybe į lustus. Kitaip sakant, jei tavo konkurentai įstoja į programą tu negali ten nestoti, nes negalėsi lygiai konkuruoti.

Oficialus „nVidia“ pranešimas:

A lot has been said recently about our GeForce Partner Program. The rumors, conjecture and mistruths go far beyond its intent. Rather than battling misinformation, we have decided to cancel the program.

GPP had a simple goal – ensuring that gamers know what they are buying and can make a clear choice.

NVIDIA creates cutting-edge technologies for gamers. We have dedicated our lives to it. We do our work at a crazy intense level – investing billions to invent the future and ensure that amazing NVIDIA tech keeps coming. We do this work because we know gamers love it and appreciate it. Gamers want the best GPU tech. GPP was about making sure gamers who want NVIDIA tech get NVIDIA tech.

With GPP, we asked our partners to brand their products in a way that would be crystal clear. The choice of GPU greatly defines a gaming platform. So, the GPU brand should be clearly transparent – no substitute GPUs hidden behind a pile of techno-jargon.

Most partners agreed. They own their brands and GPP didn’t change that. They decide how they want to convey their product promise to gamers. Still, today we are pulling the plug on GPP to avoid any distraction from the super exciting work we’re doing to bring amazing advances to PC gaming.

This is a great time to be a GeForce partner and be part of the fastest growing gaming platform in the world. The GeForce gaming platform is rich with the most advanced technology. And with GeForce Experience, it is “the way it’s meant to be played.”

22 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Nu ir ačiū, sugalvojo kažkokį šūdą, pradėjo tikriausiai institucijos akmenis kilnoti ir pasibaigė GPP.

  2. mafo parašė:

    Visas tas GPP turi/turėjo negerą kvapą. Tiesiog nvidia liepė atiduoti kitoms kompanijoms priklausančius išpopuliarintus brendinius pavadinimus sau, nors oficialiai jie priklauso ne jai. Panaudotas grubokas šantažas sakyčiau. Visa ką jie čia paisto apie geriausią, gražiausią ir dar kažką yra grynas nulis. GPP esmė palikti AMD ant ledo su no name pavadinimais.

    • Minde parašė:

      Grynai taip: pasisavinimas svetimo brendo. Ir kiek suprantu, tai jei jau tarnybos pradejo darbus, tai turi ir pabaigti. Tikrai nereiskia, kad jei Nvidia atsaukia programa baudu negaus.

  3. Strelok parašė:

    Gerai matyti, kad dar biski teisybes like pasaulyje 🙂

  4. SarzzeR parašė:

    Labai smagu, kad šitą nesąmonę sustabdė.

  5. Mekis parašė:

    „GPP was about making sure gamers who want NVIDIA tech get NVIDIA tech“
    O tai siaip tai tipo nori pirkti Nvidia korta, bet nueini ir galvoji – ai nu kaip paklius.
    Vat butu padare ta programa tai tada jau tikrai if yo want Nvidia you get Nvdia. Nes dabar tai dazniausiai sumoku uz geforce gaunu radeon.

  6. IFeelYou parašė:

    Nu čia tikrai labai gera naujiena 🙂 Nesitikėjau kad taip gerai pasibaigs viskas.

  7. YOman parašė:

    truputis istorijos, kaip nvidia apip….jo vartotojus ir kaip tapo tuo, kuo yra dabar
    https://youtu.be/zpCfCwdi2m4?list=LLrmnMVqGPd9-qOuvaRPcfRA
    O naujiena tai liuks

  8. Ptyca parašė:

    As is vis nesuprantu sito reikalo tokio isputimo, koks skirtumas koks pavadinimas kas ir koduku butu 1FA4G7F, nuo to pats produktas nesikeicia, as suprantu moliugeliam atejusiam i parduotuve ir „duokit man super PC“ tai kazka reikskia. Bet zmogui kuris kazkiek to domisi visiskai vienodai.

    • IFeelYou parašė:

      Taip, bet kaip tu sakai tų „molūgėlių“ deja yra 90% jeigu ne daugiau. Čia tik skaitant entuziastų forumus ir žiūrint entuziastų video atrodo kad visi viską žino. Realybėje dauguma žmonių ateina ir sako duokit man ką nors su žodžiu „Gaming“.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Reikalas issipute, nes nei NVIDIA, nei jos partneriai tiksliai nepaviesino GPP detaliu ir zmones eme drasiai spekuliuoti turima off the record info. Po siai dienai nera visiskai aisku, kiek is tikro tai buvo ejimas ant „moralinio reketo“ ribos, o kiek tiesiog susitarimas tarp gamintoju pasiskaiciavus. As tokiais atvejais laikausi nuomones, kad „tiesa kazkur per viduri“. Siaip esminis klausimas, ar gamintojai gris prie senu brand name AMD kortom, nes jei ne, tai koks skirtumas – rezultatas pasiektas. Beje, is teisines puses, tai kolkas buvo tik berods du skundai ir nieko daugiau.

  9. Ptyca parašė:

    Taip tikrai tavo tiesa, bet velgi butu paskata AMD savo kazka orginalaus ir geresnio sugalvot… orginalumo visuse GPU top pavadinimuose tikrai nesimato 🙂

    • Stipena parašė:

      Esmė ta kad toks ženklas kaip ROG jau daugelyje produktų sudėtas, bet čia Nvidia išstūmė AMD vaizdo plokštes iš to sąrašo. Žmogui viską susipirkus su ROG, teminiame PC builde stovėtų kažkoks tai AREZ užrašas – nope, geriau negadinsiu išvaizdos ir pirksiu Nvidia. Jau neskaitant kiek ROG brandas turi reputacijos tarp vartotojų, o tas AREZ niekinis, savaime aišku ką žmonės pirktų, ypač tie kurie nieko neraukia ir tik žino kad ROG yra top of the shelf.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.