„nVidia“ tikisi, kad partneriai jau balandį išleis 4K, 144 Hz, HDR, G-Sync monitorius

Žaidėjai jau artimiausiu metu sulauks monitorių su 4K raiška, kurie turi didelį atnaujinimo dažnį. Jie dar papildomai palaikys HDR ir G-Sync. Tokios monitorių specifikacijos atrodo gundančiai, dabar belieka sulaukti vaizdo plokščių, kurios artėtų prie 144 kadrų per sekundę 4K raiškoje.

Balandį tikimasi sulaukti dviejų monitorių modelių. Vienas bus iš „Asus“, kitas iš „Acer“. „Asus“ modelis vadinsis „ROG Swift PG27UQ“, o „Acer“ bus pavadintas „Predator X27“. Abu monitoriai turės identišką „AU Optronics“ M270QAN02.2 AHVA IPS 27 colių panelę. Šių monitorių, neva, galėjome sulaukti anksčiau, bet dėl problemų gaminant ekranų paneles išleidimas kiek užsitęsė.

Kol kas neaišku, kiek šie monitoriai kainuos, bet nesunku atspėti, kad daugiau nei 1000 €. Tikimasi, kad monitoriai bus išleidžiami GDC metu balandžio pabaigoje.

„ROG Swift PG27UQ“ /„Predator X27“ specifikacijos

  • IPS
  • 27 Coliai
  • 4K (3840 x 2160)
  • 144 Hz
  • 1000 nits tiesioginis LED apšvietimas su 384 zonomis
  • Quantum dot
  • HDR (HDR10)
  • G-Sync


74 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Jei išleistų solidaus dizaino versiją be visokių lempučių, lipdukų, ženkliukų, šviečiančių logo, galėtų užsimest dar 100$ ir tikriausiai turėtų paklausą.

  2. Strelok parašė:

    Nu 4K 144 Mhz nebent e-sport titles eis. Dauguma žaidimų turi problemų palaikant 60 fps ant Gtx1080 ti.

  3. Minde parašė:

    Galetu WQHD isleisti daugiau variantu 🙂 Zaidimams labiau tinkanti rezoliucija:
    * fps mazesni del siek tiek mazesnio pikseliu skaiciaus
    * matymo kampas kitas

    O cia vel mados vaikymasis su 4k

    • IFeelYou parašė:

      Na nežinau kaip dėl mados, bet galiu pasakyti kad kai nusipirkau 4K monitorių tai prie 1440p ar tuo labiau FullHD negrįžčiau niekada 🙂

      • Minde parašė:

        WQHD yra prailgintas 1440p, tai ilgis netoli 4k, tik siauresnis. Tai zaidziant neturetu buti didelio skirtumo tarp 4k, kaip ir minejau, didesni fps, plius ypac saudyklems pritaikytas matymo kampas. O darbui tai 4k yra gerai 🙂

  4. Ptyca parašė:

    Na cia kaip kam, man geriau FPS negu „sunkiu“ 60fps 4k, po kol kas gerai ir 1080p kvadratu nera ir liuks o po to kovot del kiekvieno fps rinkus kompa uz 1500e+ ne ne

  5. YOman parašė:

    dėl „girliandų“- jau kartojuos bet mane jos irgi ima nervinti, nes kišamos visur ir į viską, kur reikia ir nereikia (dažniausiai nereikia, imho) ir kas labiausiai užknisa, kad nėra pasirinkimo alternatyvos.
    Čia kalbu ne tik apie monitorius. Be to tie visi bling, bling sukelia kainą.

  6. Nukainotas parašė:

    Lyg buvau girdėjęs, kad šitie monitoriai turės userio akių sekimo įrangą?

  7. ZBalsas parašė:

    Kdangi IPS – tai 5ms bus?

    • YOman parašė:

      tipo pamatysi skirtumą nuo 2 ar net 1 ms?

      • Minde parašė:

        tipo matosi, tik ten reikia specialiai ziureti. Yra tas gi motion testas. Tai Gray to gray atsako laikas turi itakos jam. O praktiskai, tai daugiau konforto staigiai judinant pele, kur vaizdas greitai slenka, ar kur daugiau actiono. Kodel pavartojau zodi „konfortas“? Nes cia girtas ar blaivas jiems vienodai atrodo ju reakcijos laikas, bet kai pamatuoji, kada pvz masina pradeda stabdyti kai kas i kelia isbega, tai buna keli metrai skirtumo.
        Tai isvados: mazesnis ms yra gerai, bet IPS su 4-5ms irgi visai gerai. Plius monikai turi specialias funkcijas kazkiek pagerinti motion blur’a.

        • YOman parašė:

          „bet IPS su 4-5ms irgi visai gerai“
          ką ir norėjau pasakyti 😉

          • Minde parašė:

            kas idomu, realus testai daznai rodo kitus laikus. Tas 1ms daznai buna 1.9 ms 🙂 o 2ms tai 2.8 🙂 tad realus skirtumas siek tiek mazesnis negu paskaiciavus teorini.

            • ZBalsas parašė:

              Na nežinau kaip jūs, bet man 5ms ir 1ms tikrai matosi ir jaučiasi.. Bandžiau tikrai nemažai monitorių, tad galiu teikti, kad IPS šiek tiek reikia daugiau greičio. BET. visada yra naujos technologijos, kurios bando tą kompensuoti. Tikiu kad ir šiuo atveju taip bus. G-Sync daug čia duos..

              • Minde parašė:

                G-syncas teoriskai neturi neiko bendro su GtG atsako laiko. Nebent padidina konforta. O nepastebejai, gal tavo 1ms monikas buvo kartu 144Hz monikas? Nes daugma IPS eina ant60Hz. Tad matomas skirtumas nebutinai buvo del GtG atsako laiko.

              • Minde parašė:

                …taip pat galejo skirtis ir rezoliucijos. Daugiausia 1ms moniku yra isleista su mazesnem rezoliucijom, tad ir zaidimo fps taip pat galejo buti didesni.

              • BC00 parašė:

                Daugiausiai viskas prilauso nuo Hz ir pačios panelės, netgi ne jos tipo (IPS, TN ir t.t.) o panelės modelio. Pvz ROG PG279Q (144 Hz) ir PG348Q (100 Hz) abu IPS su Gysnc, bet maksimalus atsako laikas prie tam tikrų spalvinių gradientų skriasi 2x. 35″ AOC AG352UCG taip pat 100 Hz su GSync, bet jau su AMVA matrica, kurios pikseliai gali vėluoti 4x intensyviau nei PG348Q. O palyginus PG279Q (165 Hz/IPS/4ms) su PG278Q (144H/TN/1ms) susidarantis skirtumas tik ~2 ms, ko nelabai pajusti net vidutinio lygio geimeriui. Sakyčiau tiesiog dar neteko susidurti su tikrai sparčiu IPS variantu, o jį išbandęs nemanau, kad pasakytum jaučiu skirtumą tarp 1 ms ir 4 ms 🙂
                Kaip kolega sakė, GSync pikselių response nespartina, atvirkščiai, kaip šalutinis pojūtis yra padidėjęs input lagas. Bent taip kaip ir buvo pripažinta tik pasirodžius GSYnc (plačiai nesidomėjau), dabar galimai situacija galėjo pagerėti su draiveriais.

  8. BC00 parašė:

    Geriau padarysim PG27UQ apžvalgą 🙂

  9. Mindaugas Klumbis parašė:

    Čia gijų jau nebeatseksi, bet daugumos bėda ir yra ta, kad jie pamato skaičiukus ir jais pasąmoningai tiki. 1 ms nėra 1ms, kaip 5 ms nebus 5 kart blogiau nei ta 1 ms (dažniausiai). Daug dedamųjų dalių yra. Kaip Minde sakė dar ir nuo rezoliucijos gali priklausyti, nes 1440p bus sakykim 80 kadrų, o prie 1080p jau 150 ir skirtumas dėl to vien atsiranda.

    Gsync (freesync) prideda delsos, dėl to šio nustatymo nereiktų naudoti rungtyniaujant šaudyklėse ar kituose greito veiksmo žaidimuose. Lošiant single player AAA tipo žaidimą, kur fps šokineja 40-100 fps šis nustatymas tikrai pravers.

    Gaila, kad mes patys neturim kaip išmatuoti vėlinimo, nėra įrankių.

    Straipsnis apie realius panelių skirtumus būtų įdomus, tik kas rašys?

    • YOman parašė:

      „daugumos bėda ir yra ta, kad jie pamato skaičiukus ir jais pasąmoningai tiki. 1 ms nėra 1ms, kaip 5 ms nebus 5 kart blogiau nei ta 1 ms (dažniausiai)“

      +++

    • Minde parašė:

      teoriskai ta delsa proto ribose, ten max iki 1 frame ribose, vidurkis ten nuo puses iki trecdalio frame’o sviruoja. Jei turi 40ms pinga, tai gausis keliom ms daugiau. Kiek zinau, G-sync neturi stabdyti. Nebent yra ko nezinau. Pvz kas tikrai nezmoniskai stabdo tai kai kuriuose tv HDMI sistema, ten vos ne puses sekundes lagas gaunasi, net neimanoma zaisti.

  10. Andria parašė:

    O taip, pirksim šiuos monitorius ir 2x 1080Ti, kad galėtumėm pažaist super mario ant 4k ir 144fps. Nvidia tikisi šių monitorių, bet neturi ką žaidėjams duot, kad šiuos monitorius išnaudot.. Bent žaidėjams, paprasčiausias pinigų išmetimas toks pirkinys.

  11. BC00 parašė:

    Žaidėjai turės dar vieną 1000 atiduot mainintojams, kad turėtų antrą 1080 Ti. Tada bus kažkoks point’as 😀

    • Andria parašė:

      ANT QHD 144Hz jis tikrai būtų. Bet žiūrint, kaip viena 1080Ti rimtesniuose žaidimuose, ant 4k generuoja 30-50FPS + žinant, kaip gerai jos scalina… 😀 Pradžiai tegul sukuria ką nors, kas ant QHD 144Fps normaliai susitvarkytų 😀

  12. ZeroFM parašė:

    4K užmirštas reikalas taps , ultra-wide garantuoju išstums 16:9 monikus . O šitas 4K 144Hz reikalas tiesiog kvailai skamba , kuris gal bus įkandamas single gpu po 7 metų .

    • IFeelYou parašė:

      4K tai tikrai ne taps užmirštas, nes jau yra ir 5K ir 8K, tai dar vadinama progresu, o kad vaikai Formula 2016 ant kažkokių ultrawide žaidžia dar nieko nereiškia. Monitoriai ne vien žaidimam skirti.
      4K 144hz manau bus įkandamas ne 20.. bet su sekančia karta po jos. t. y. 2019 m.
      Po 7 metų senai visi su 8K sėdės, jeigu ne daugiau.

      • Andria parašė:

        Jeigu progresas bus toks pats, kaip iki šiol, nė velnio jis bus neįkandamas. Pabandžiau prie 4k tv prisijungt pc.. Tas pats mano mėgstamas Crysis 3. Be išlyginimo 50-60FPS, 8xMSAA užmetus springsta ties 30-40. Su mažesniu ekranu galima žaist ir be jo, bet ant 43 ekrano efektas jaučiasi labai stipriai. Kad normaliai mėgautis 4k 144hz reikia bent 3-4 kartus galingesnės plokstės už 1080Ti. Pilna žaidimų kurių ant FHD 144Hz 1080Ti nė velnio netempia normaliai.

        • IFeelYou parašė:

          Nu tai nebūtina būtinai kaip užsivedus užsidėt Ultra, 8xMSAA, visokius Hair efektus ir kitas nesąmones. Juokinga man tas skaičiavimas kai būtinai viskas ant max. Išsijunk nVidia HairWorks, nusiimk tas nesąmoningas 8xMSAA ir be jokių problemų veš kiekvieną žaidimą. O GPU pagreitėjimas su kiekviena karta tai ne CPU. Realiai ~30% nVidia kortos pagerėja su naujom kartom. Šiuo metu overclockinta 1080Ti veža normaliai tuos geimus ~60 FPS ant 4K.
          Be to galima pagalvot kad visas Pasaulis monitorius perka vien tam kad kažkokius AAA flickus pažaist. Dauguma žmonių nei tuos geimus žaidžia, nei apskritai žino kas tie geimai. 4K yra produktyvumo auksinis standartas, jo net nėra ką lygint su FullHD. Tu gali ekraną į 4 dalis pasidalint ir idealiai matyt kiekvieną raidelę.

          • Andria parašė:

            Tame ir eame, kad sie monitoriai skirti zaidejams ir kalba eina apie zaidimus 🙂 crysis atveju fxaa vs 8xmsaa skiriasi kaip diena ir naktis. Jei del zaidimu, ne del darbo perki 4k monitoriu, vadinasi vertini grafika ir nori maximumo. Tas fxaa vs msaa vaizdo kokybei sudaro ne mazesni skirtuma nei fhd vs 4k. Net su 60% galingesne bus pilna zaidimu kuriuose tikrai 100fps neturesi net tavo vadinamas nesamones isjungus, jau nekalbu apie max.

            • IFeelYou parašė:

              Na aš daugiau ZeroFM atsakinėjau, kuris sakė kad 4K apskritai išnyks 🙂
              Žaidimas žaidimui nelygus, beabejo kad bus kažkokių kreivų žaidimų, su kuriais ir po 4 GPU kartų neturėsi tų 144 fps, tik klausimas ar čia kreivo žaidimo bėda, ar GPU.
              O šiaip 1080p ar 1440p vs 4K tai kaip diena ir naktis bent jau man, kas liečia kokybę.

            • koloniukas parašė:

              Aš tai ant 4k visada naudoju tik fxaa, tada fps su ultra grafika skaityk visuose žaidimuose būna 60+ fps. Jeigu jau nori ant 4k 100+ fps, tai reikia jau antros gpu ir tai gausi juos tik tokiuose žaidimuose kur puikiai sli palaiko.

      • Stipena parašė:

        Pas tave prognozės kaip pas Šulija su orais 😀 Po 7 metų gal 1440p ir pasivys 1080p, o 4K visdar sėdės savo šešėlyje, apie 8K net kalbos negali būti. Tavo prognozės būtų tikslios jeigu išmestumėm lauk iš tų „visų“ casual userius, eSporto atstovus ir visa kas liktų tai būtų turtingi HEDT useriai.

        • IFeelYou parašė:

          Jau dabar išmetus visus casual userius, ir vaikus eSporto atstovus 4K jau senai įprastas dalykas 🙂 Dauguma profesionalų naudoja tik 4K (macbookai, Dellai 5K), youtube video visų žymiausių kanalų yra su 4K, netflix su 4K, net porno ir tas yra 4K 🙂 Pas mus darbe nei vieno monitoriaus nėra be 4K. Nu gal kokių rezidentų kamabaryje dar ir stovi koks 1440p google panaršyt. Atsibuskit. Kad Lietuvoje 4K neįprastas dalykas, tai nereiškia kad Pasaulis vis dar su FullHD sėdi.
          Tu kaip koks Bilas Geitsas su 512KB ram prognozėm 🙂 Kompiuteriai per greit juda į priekį, ir ne tik kad juda, bet dar ir pagreitį įgauna, todėl po 7 metų tokie dalykai kaip 1080p ar 1440p jau bus užmiršti senai senai kaip kad 640×480 ir 14 colių monitoriai. Pažiūrėk kokie tarpai metų yra tarp 480p ir 1080p ir suprasi 🙂

          • Stipena parašė:

            O tai kaip pas mus darbe dauguma PC su 1280×1024 rezoliucija ir net netraukia iki FHD? Pasižiūri steam survey ir dominuojanti rezoliucija FHD ~76%, 1440p ~3.5%, 4K 0.5%… Kaip nekaip neatitinka tavo prognozės realybės. Aišku steam survey nėra tikrasis rodiklis, bet still…

            • IFeelYou parašė:

              Na ar mano prognozės atitinka sužinosim po 7 metų 🙂 Aš nesakau kad šią minutę 4K yra populiaru. Aš sakau kad tai ateitis ir kad Pasaulis eina link to.
              Kur tu dirbi kad ten PC su tokiom rezoliucijom? Viešojoje pensininkų bibliotekoje? 😀

        • ZeroFM parašė:

          Manau gal reiktų sukurti tema kas kokį monitorių turi ir kokį ateitį planuoja įsigyti . Ir bus matyt kokia rezoliucija dominuoja ir tarkim po n metų jei dar sėdėsim čia bus įdomu pamatyt kokie pokyčiai rezoliucijoi .

      • Minde parašė:

        as savo telefe susimazines rezoliucija, nes 1080 x 2160 mazam telefe jau virs ribos. Susimazinau ir skirtumo nematau. 5k ir 8k yra gerai tiems, kas turi 2 monikus, gales tureti tik viena. Nors kartai du monikai yra patogiau nei vienas, kad ir del screen’o share’inimo irr kiti daug mazu smulkmenu.

  13. ZeroFM parašė:

    Aš turėjau omenyje 4K 16:9 .
    7 days to die vienas iš kreiviausių game , ant 1080p fps šokinėja vietomis tarp 10-280FPS …
    Nesi geimeris tai matau ir nesupranti kodėl mes Ultra , max nustatymus dedam . Taigi paaiškinsiu 😀 : tu susirinkes praktiškai geriausia gaming setup turėsi savigarbos lošti ant low , medium nustatymų ? ne .
    Čia panašiai būtų kaip pats pasižiūrėjes koks ten average cpu oc ir isakytai : aj man +200MHz nuo base clock užteks 😀

    • IFeelYou parašė:

      Na dėl 16:9 ar ultrawide nežinau, tačiau nematau kodėl jie ten turėtų tą 16:9 išstumti. Filmai ant ultrawide atrodo klaikiai, daugelis video taip pat, ir apskritai viskas kas neoptimizuota atrodo prastai su tais juodais šonais. Nematau čia jokios stebuklingos technologijos tame ultrawide. Man žymiai geriau 2x šalia vienas kito stovintys normalūs beselless monitoriai 16:9. Bet čia gal skonio reikalas. Jeigu kalbant vien tik apie žaidimus – tada gal ir taip. Ultrawide turėtų būt smagiau.

      Na dėl tų ultrų gal ir taip, bet čia daugiau kompleksai ir tiek. Koks skirtumas kokį ten setupą tu susirinkęs, jeigu jis neveža ant ultros? Neveža tai vadinasi neveža. Mažink nustatymus. Toks jausmas kad žaidimas veikia tik jeigu ultra nustatyta 🙂 Maždaug išeina AAA title kurio turimas setup’as nepaveža, tai geriau nemažinsiu nustatymų ir lauksiu kol pasirodys nauja GPU karta, nes kaip gi čia taip be ultros pažaisi 🙂

      • Andria parašė:

        Mum gameriam skitumas tas, kad jei ultra veža 60 o high 100fps, mes visada rinksimės Ultra. Jei spaust, tai spaust iki dugno. Jeigu visų požiūris būtų toks kaip tavo, net nebūtų tokių kortų kaip 1080Ti, nes visi sėdėtų su GTX 1060 ant low garfikos ir sakytų kaip puikiai mano pc veža crysis ant 4k 😀 Tiesiog tas ultra vs high ar medium daug daugiau malonumo duoda nei 60 fps vs 144 ir tai nėra kompleksai 🙂 koks nvidia hair works yra totali nesamonė, bet tik ne antialysing’as. Jei 4k monikas kokių 24 colių (kas yra nesamonė), tada galima sėdėt ir su kokiu FXAA ir nelabai tas skirtumas jausis.

        Nžn kaip pas tave Koloniuk visur 60+ tempia, jei pas mane ant FHD momentais 1080Ti prakaituoja(90-100% load) generuodama 75fps. (Crysis 3 Rise of Tomb Raider, Ryse Son Of Rome).

        • IFeelYou parašė:

          Tai jeigu skirtumas tarp 60 ultra ir high 100 tai čia net klausimo nėra ką rinktis. Mano požiūris nėra kad sėdėt ant medium. Mano požiūris kad reikia spaust iki dugno pagal galimybes. Jeigu veža ant 60 FPS ultra ok, jeigu neveža – atjungi mažiausiai matomus efektus. Ir tiek.
          Aš tai nesuprantu kokių jums ten geimų ant 60FPS 4K neveža? Pilna review kur beveik absoliučiai visi geimai puikiai eina 4K ant 60 FPS su overclockinta 1080Ti. Neskaitant aiškų kažkokių pavienių kreivų žaidimų, kurie ir su 1080Ti SLI nevežtų to 4K.

        • kernel_panikuoja parašė:

          4K prie 24″ nera nesamone. Tiesa pasakius, 4K ir prie 14″ nera nesamone. Vienas is 4K ir apskritai high res/dpi paneliu tikslu buvo tureti toki diskretini vaizda, kuris prie bet kokio vaizduojamo turinio atrodytu kone kaip analoginis, panasiai, kaip high end ismanieji telefonai. Esme ne tik tasku dydzio nematymas prie dideles istrizaines.

          Kas yra nesamone, tai vis dar egzistuojancios softo bedos ir kokybisko scale’ingo trukumas.

          Pats 4K ir 16:9 tikrai nemirs, nes tai industry standard einantis nuo A iki Z tipo irenginiu ir application’u. Jis butent ir bus sekantis mainstream’as, uzimsiantis 1080p vieta ateityje, ir ne joks ten issipisinejimas su lenktais ultrawide’ais.

          • IFeelYou parašė:

            +1
            Man tik keista kaip Windows net su 10 versija nesugeba normaliai tvarkytis su scalinimu, kodėl MacOS visiškai natyviai puikiai scalina kiekvieną programą, visus iki vieno operacinės meniu ir t.t.

          • Minde parašė:

            beda kad tu ultrawide’u daug nera. WQHD man tobula siai dienai rezoliucija. O bus mainstreamas nes ir tv 4k, ir fotikai 4k ir kameros 4k. Tiesiog zmoniu pasamoneje jau tiek 4k. Ok, tegul buna, bet man wq zaidziant yra geris.

        • Minde parašė:

          Andria, kazka tu cia nusikalbejai. Gal jei zaidi visokius mario, tai ir dedi ultra, as visada darau nsutatymus, kad man nestabdytu, ir aisku nesirenku ultra ar ne ultra, yra custom nustatymai, kur ten galima taip suzaisti, kad nuo ultros neatskirsi, o fps bus zymiai daugiau. Yra nemazai atveju, kai siek tiek sumazinus nustatymus, grafika pageredavo. Pvz su Tomb Raider ir dar pora zaidimu, nes tas ultra uzdedavo nerealus seselius, uzdedavo nenuturalu blura ir dar keistu nesamoniu, kur ten per mikro svytejimus net pesonazas tabdavo sunkiau iziurimas. Ir priesingai, high ant 144 yra man asmeniskai 10 kart geriau negu 60fps ant ultros. O je dar rezoliucija didesne…
          Crysis 3 turi vaziuoti, Rise of Tomb Raider man mistinis zaidimas. Pasikeisdasvau nustatymus, kad butu 60fps, rodo 60 fps, kita diena tam paciam mapa 55fps,. Vel susimazinu nustatymus, kad butu 60fps, zaidimas veikia ant 60fps, kita diena vel 55pfs, ir taip gal 4 kart. Lyg koks sudas ten specealiai suprogramuotas. Perkoviau viska perinstaliavau ir vel kitaip. Paskui vel dropai prasidejo.

  14. Andria parašė:

    Kad būtų aiškiau štai palyginimas:

    3840×2160 8XMSAA
    https://postimg.org/image/za8ckfpmj/

    3840×2160 FXAA
    https://postimg.org/image/ppopxl2vf/

    ta pati scena tik skirtingas išlyginimas. Ir čia nėra sunki žaidimo scena, tamsu nyku, viskas be judesio. Veiksmo metu geresnėse scenose dar bent 30%-40% nuo fps gali nubraukt.

  15. koloniukas parašė:

    Nu tai su fxaa yra 59 fps + mano gpu dažnis mažiau 2000mhz nekrenta.

  16. Andria parašė:

    59 kur? easy loade? va vos sunkesnė scena be jokio judesio, tiesiog žaidėjas stovi..

    fxaa
    https://postimg.org/image/vgewb8auj/

    8xmsaa
    https://postimg.org/image/5xmjy99az/

    Nežinau kaip jum ten su IFeelYou eina viskas +- 60, man nė velnio neeina. O patekus į judesį rimtesnį tie fps dar labiau krenta nei čia parodyta. Išvada – mano PC grabas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.