„nVidia“ „Turing“ grafikos procesorius gali būti skirtas specialiai kripto kasėjams

Kai „Routers“ pranešė apie negirdėtą, žaidėjams skirtą, naują grafikos procesorių „Turing“, man asmeniškai tai atrodė neįtikėtina. Pasirodęs naujas gandas sako visai ką kitą. „nVidia“ galimai pasiūlys specialiai kripto valiutoms kasti pritaikytus grafikos procesorius „Turing“, taip bus bandoma išgelbėti žaidimų ekosistemą.

„Turing“ galėtų būti sukurtas panašiai kaip ASIC kripto kasimo mašinos. Toks lustas tiktų tik vienam darbui, bet atliktų jį velniškai gerai. Dėl tokios naujovės žaidimams skirtos vaizdo plokštės turėtų nebebūti tiek patrauklios kasėjams, jei tik „Turing“ grafikos procesoriai tikrai turės spartos pranašumą skaičiavimuose ir kainuos protingai.

Gal tai tik dar vienas gandas neturintis jokio pagrindo, gal ir tiesa. Kaip viskas klostytis pamatysime jau artimiausioje ateityje.

7 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Ir tai būtu ne ką mažesnė gera žinia nei, kad nauja nvidia karta 🙂

  2. Povilas parašė:

    Idomus kokius algo apdorotu, nes patys asic nera ilgalaikiai ir visiskai nelakstus renkantis valiutos kasima.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Jeigu taip bus is viso, tai nemanau, kad ten bus ASIC’as. Ten bus GPU perdarytas grynai GPGPU load’ui ir tiek. Bus ismesta daug tik grafikai reikalingu bloku, o vietoj ju prideta daugiau ALU/FPU unit’u, galbut su keliom papildomom hardwarinem instrukcijom AES/SHA skaiciavimui. Bet tai tik mano spekuliacija.

      Nors as speju, kad tiesiog Ampere pervadino i Turing del jau esancio „Ampere Computing“ brand name.

      • Povilas parašė:

        Nors is esmes pagalvojus, kad nvidiai visai apsimoketu zengti i crypto rinka su specialiomis vga. Mano spejimas kad anksciau ar veliau teks, nes viena aisku, kad pacios crypto jau niekada nemirs.

  3. Strelok parašė:

    Zinant kad AMD savo Navi serija iki kitu metu nukele, tai Nvidia naujas ploksciu isleidimas tik sumazintu esama pelna, nes ir dabar kinai nespeja ju gaminti. Susitarimai su dideliais gamintojais, nemanau kad tam daro itakos, nvidia gana stipriai kontroliuoja savo partnerius, kaip kad buvo draudimas overclokinti gtx 1070 ti. Taip pat nutraukimas esamu vaizdu ploksciu gaminimas prie tokios paklausos vietoj nauju procesoriu ypac jeigu naudos gddr6 gali isstumti nvidia i ta pacia padeti kokia AMD turejo su VEGA, kai buvo pasirinkta naudoti hbm2 tipo atminti.

    • neblogai parašė:

      Performance ir Enthusiast segmentą pervesti į GDDR6 gali būti verta. Viena- nežinia kaip yra su GDDR5X gamyba- gali būti kad jos nebegamins. Antra- 256bit + 8GB GDDR6 gali būti pigiau, nei GDDR5X 11-12GB 352-384bit. Trečia- yra kažkokie gandai kad plokščių kaina bus ~ta pati, apie €800. Ketvirta- nauja karta- nauji pardavimai.
      P.S. Penkta- ar dar loši profesianaliam lygy Starcraft 2?

      • Strelok parašė:

        Del pirmo sutinku, del antro tai dar anksti pasakyti. AMD kurdama VEGA numate kad hbm2 naujas atminties standartas bus lengvai prieinamas, bet biski paskubejo. Del trecio, tai kol samsung, kartu ir nvidia ir amd neprades kurti dedikuotas mining cards tol consumer gpu’s bus overpriced. Ketvirtas – dazniausiai naujos kortos leidziamos tada, kai pradeda kristi esamu kortu pardavimai, kas siuo metu yra visiskai priesingai. Penkta- tikrausiai su kazkuom kitu sumaisei, profesionaliam lygi as esu zaides tik AoE2 ir WoT.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.