„nVidia“ vaizdo plokštės gali būti apgautos, kad palaikytų „FreeSync“

Nelabai senos „nVidia“ vaizdo plokštės („Pascal“ ir „Maxwell“) pilnai atitinka „FreeSync“ reikalavimus, nes norint šios technologijos reikia DisplayPort 1.2a jungties palaikymo, o jos turi DisplayPort 1.4 standartą atitinkančią jungtį. Tad bent teoriškai „nVidia“ vaizdo plokštės lengvai galėtų palaikyti „FreeSync“, bet norint stumti G-Sync standartą specialiai to nedaroma. „nVidia“ vaizdo plokštėms monitoriui duoda suprasti, kad „FreeSync“ nepalaiko, bet atrastas būdas, kaip „GeForce“ vaizdo plokštę apgauti ir priversti palaikyti „FreeSync“. Gaila, bet tai veikia ne su visais žaidimais ir tam dar reikia AMD vaizdo plokštės, kad ir pigios RX 550.

Pavyzdžiui, „Warcraft: Battle for Azeroth” žaidime galime pasirinkti kuris grafikos procesorius apdoroja žaidimą, net prie jo neprijungus monitoriaus. Taip žaidimą paleidus su pirmąja vaizdo plokšte (AMD), žaidime visą apdorojimą jau perjungus ant antros „nVidia“ vaizdo plokštės „FreeSync“ ir toliau veiks. Suprantama, toks apėjimas nėra patogus, bet „nVidia“ laikantis savo politikos naudotojai verčiami ieškoti įvairių sprendimų, kad nereikėtų papildomai mokėti 200 USD už G-Sync modulį.

9 Komentarai

  1. koloniukas parašė:

    Visai neblogai būtų, kad nereiktų pirkti antros gpu.

  2. pasimetes parašė:

    O tai nuo kelintos kartos AMD GPU freesync palaiko?

  3. Stipena parašė:

    Na tarkime tas kas perka kokią GTX 1060 tai būtų galima paimti Razynka APU pvz 2200G už 100 pinigų, tada veiktų visi žaidimai. Visvien 1060 nebus reikalingas itin spartus CPU.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.