„nVidia“ neplanuoja „Vulkan“ palaikymo „Fermi“ vaizdo plokštėms

Išleidus „Vulkan“ API, „nVidia“ žadėjo, kad jį palaikys „Fermi“, „Kepler“ ir „Maxwell“ architektūros vaizdo plokštės, bet kompanija peržiūrėjo savo planus ir dabar visi turintys „Fermi“ grafikos spartintuvus „Vulkan“ naudoti negalės.

Jeff Bolz, vienas „nVidia“ inžinierių, teigia, kad jie dabar nebeplanuoja suteikti „Vulkan“ palaikymo „Fermi“ vaizdo plokštėms, o tai tikrai nėra inžinerinė problema, tiesiog nėra pakankamo kiekio vartotojų turinčių „Fermi“ vaizdo plokštes. Jeigu kam nors tai kelia nepatogumų, jie gali kreiptis į „nVidia“ ir išsakyti savo nuomonę.

Toks kompanijos žingsnis pilnai suprantamas, „Fermi“ architektūros grafikos lustai buvo pristatyti dar 2010 metais su 400-ąją „GeForce“ vaizdo plokščių serija, 2011 metais naudojant tą pačią architektūrą buvo pristatyta 500-oji „GeForce“ vaizdo plokščių serija. Tad šios vaizdo plokštės jau 5-6 metų senumo ir jas turinčių žmonių tikrai nėra labai daug. Tiesa, pačios sparčiausios „GeForce 500“ serijos vaizdo plokštės dar ir dabar gali suteikti pakankamai neblogą spartą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.