„nVidia Pascal“ grafikos procesoriai bus gaminami naudojant TSMC 16 FinFET+ litografiją

Pagaliau galutinai tapo aišku, kad „nVidia“ sekančios kartos „Pascal“ architektūrą turinčius grafikos procesorius gamins naudodami, ilgamečio partnerio, TSMC 16 nm FinFET+ litografiją, o ne „Samsung“ 14 nm FinFET gamybos metodą, kaip manė kai kurie.

Tiesa pasakius, mažai kas galėjo tikėti, kad „nVidia“ ryžtųsi gaminti „Pascal“ grafikos procesorius naudodami „Samsung“ fabrikus dėl Korėjiečiu patirties stokos gaminant tokio tipo lustus, nes šiuolaikiniai grafikos procesoriai itin sudėtingi ir turi milijardus tranzistorių. Manoma, kad sekančios kartos „Pascal“ šeimos flagmanas turės net 17 mlrd. tranzistorių, o tai yra velniškai daug, palyginimui šios kartos „nVidia“ flagmano „GeForce GTX Titan X“ GM200 lustas savyje talpina 8 mlrd. tranzistorių.

Naujas gamybos metodas atneš taip lauktą šviežaus oro gurkšnį į vaizdo plokščių segmentą, nes tiek AMD, tiek „nVidia“ užstrigusios prie 28 nm litografijos. Lyginant su dabar naudoju techprocesu 16 FinFET+ pasiūlys iki 65 % didesnius dažnius, apie du kartus didesnį tranzistorių tankumą tame pačiame plote bei iki 70 % mažesnes elektros sąnaudos.

Nors oficialios informacijos, kada tiksliai sulauksime naujos kartos vaizdo plokščių nėra, bet visi sutartinai spekuliuoja, kad naujų produktų nereikėtų tikėtis anksčiau nei 2016 metų antrame ketvirtyje. Tokia prielaida padaryta, dėl to, kad AMD ir „nVidia“ visai neseniai pasigamino pirmuosius naujos kartos grafikos procesorių pavyzdžius, o nuo to iki masinės gamybos dažniausiai būna likę 9-12 mėn. 

4 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Tikiuosi, užvirs kova tarp AMD ir nVidia, augs greičiai, kris kainos 🙂

  2. Atavar parašė:

    Greiciai kils. Kainos irgi. Visgi infliacija 🙂

  3. svedas parašė:

    AMD gamins pas GlobalFoundries?

  4. Katonas parašė:

    AMD irgi pas TSMC. Matyt samsung/globalfoundries matyt dar nepasiruose tokio sudetingumo chipus kept.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.