nVidia ruošia naują galimą dvibranduolį galiūną

Internetinėje erdvėje sklinda kalbos, kad kompanija nVidia ruošia naują GTX 480 pasekėją, kuris turės du lustus ir vadinsis GTX 490 vardu. Šį vaizdo posistemį veikiausiai sudarys du GF104 lustai, kurie puikiai pasirodė GTX 460 serijoje.

nVidia bandys išspausti viską, ką tik gali iš GF104 lusto. Mes kalbame apie aštuonis šešėlinių blokų vienetus, kas bendrai sudarytų 384 šešėlių vienetus. Jei kompanija parinks tinkamus lustus, kaip kad 700MHz per vieną branduolį, dvigalvis monstras gali būti visai galingas ir įveikti kol kas rinkoje dominuojantį AMD gaminį HD 5970.

Kalbant apie spartą, čia reikėtų žvilgtelti į tai, ką mums rodo dvi GTX 460 vaizdo plokštės. Na taip, kai kuriuose testuose dvejos GTX 460 1GB versijos pralaimi AMD Radeon HD 5970 vaizdo plokštei, tačiau kai kur turi ir šokią tokią persvarą. Faktas tik tas, jog dvi GTX 460 yra akivaizdžiai greitesnės, nei viena GTX 480 vaizdo plokštė.

Taigi, sunku pasakyti, ar tokiu produktu nVidia susigražintų karūną sau, tačiau įkastų konkurentui kaip reikiant. Žinoma, daug ką lems ir kaina, tad čia kompanijai reikės pasukti galvą. Bet kokiu atveju mes lauksime bet kokių naujienų iš abiejų stovyklų, bet AMD nemiega ir tik laiko klausimas, kada mes išvysime naująją HD 6000 seriją.

7 Komentarai

  1. forxis parašė:

    nu biski per velai , bet geriau veliau negu nieko? nes ati dvigalvius jau entuziastu dauguma nusipirke 🙂

  2. Ndx parašė:

    Jei nvidia viską išspaus iš lusto turesime ne 384 shaderius, o 2 x 384 = 768 shaderius. O kad bus dviejų gpu plokštė gf 104 žinoma seniai. Kolkas tik asus ir galaxy leis 2 x gf 100

  3. SB parašė:

    Ndx>Neieškok klaidų, kur jų nėra, nes nusišneki. Kaip gali GF104 lustas turėt 2x 384 šešėlinius vienetus? Tu logiškai pagalvot ir dar karta naujieną perskaityk.

  4. Ndx parašė:

    Ten bus dviejų branduolių lustas. Kiekvienam lustui priklausys po vieną shader rinkinį. Kadangi lustai yra du taigi 2x 384

  5. phemark parašė:

    2x100GF per daug TDP butu?

  6. SoTOP parašė:

    phemark> Taip, jau su GT104 tikimasi 375W TDP.

    Ndx> 🙂 Pats rasai kad ten bus dvieju branduoliu lustas ir po to rasai kad bus du lustai. Tai reiktu apsispresti kas visgi yra tas lustas 🙂

  7. SB parašė:

    SoTOP>Labai rimtai galvoju tokiems vaikams palikt teisę tik skaityt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.