Krenta AMD Radeon HD 5800 serijos vaizdo posistemių kainos?

Nepaisant to, kad AMD kol kas nesiėmė jokių veiksmų, mažmenininkai ruošiasi kiek apkarpyti HD 5800 serijos vaizdo posistemių kainas po to, kai prekyboje pasirodė nVidia GTX 460 vaizdo posistemis. Tiesa, kainos mažėjimas yra minimalus.

Už Atlanto AMD Radeon HD 5830 kainos šiek tiek krito ir vaizdo plokštę galima įsigyti 10-15 JAV dolerių pigiau, nei prieš porą savaičių. Taip ši vaizdo plokštė tampa dar labiau patrauklesnė ir reikia gerai pagalvoti, ar verta įsigyti šią, ar vieną iš nVidia GTX 460 variantų.

Su AMD Radeon HD 5850 situacija yra kiek kita – vaizdo plokščių kainos jei ir krito, tai tik apie 5 JAV dolerius. Iš tiesų mažmenininkai kainas savavališkai gali mažinti apie penkis procentus, kitu atveju tai pakenktų jų gaunamiems pelnams už pardavimus. Labai tikėtina, kad į šią situaciją greitai sureaguos AMD ir išvysime didesnį kainų mažėjimą, bet kažkas jau daroma ir šiuo metu.

4 Komentarai

  1. XBEAST parašė:

    Dabar GTX 460 768MB ir HD 5830 kainos vienodos, bet GTX 460 geresnė praktiškai visais aspektais. Dėl tokio gero GTX 460 pasirodymo Nvidia turėjo sumažinti savo GF100 begemotų kainas.

  2. Povilas parašė:

    Sveiki, sumažino jau šiek tiek ir GF100, idomi situacija čia gaunasi, high end\’e taupantiems patraukliau ziurisi ATI, mid end\’e patraukliau atrodo GF:) kas toliau…

  3. Atavar parašė:

    na pagaliau galima sveikinti NV su geru produktu. Tai iseis i nauda mums visiems… tiek NV tiek ATI fanams.

  4. forxis parašė:

    ai nezinau nvidia dar neturi nieko arti radeon 5770 kuri pasijamiau , is nvidia puses nieko panasaus nebuvo uz panasia kaina 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.