Trys ketvirčiai verslo kompiuterių vis dar su Windows XP

Šią savaitę mes rašėme apie tai, kad beveik pusė į kompiuterius įrašytų Windows 7 kopijų yra 64 bitų versijos, o iki 2014 metų trys ketvirčiai verslo kompiuterių naudos ne 32, tačiau 64 bitų Windows 7 operacinę sistemą. O kaip yra su pačia Windows 7?

Kaip praneša patys Microsoft, šiuo metu net 74% verslo kompiuterių naudoja Windows XP operacinę sistemą ir prie perėjimo prie Windows 7 operacinės sistemos jie dar tik galvoja. Kalbama, kad taip yra ne tik dėl programinės įrangos, tačiau ir dėl senų kompiuterių. Teigiama, kad vienas biuro kompiuteris veikia apie 4,4 metus.

Taigi nesunku nuspėti, kad tame ketverių metų kompiuteryje veikė Windows XP operacinė sistema ir ji ten darbuojasi toliau, o pereiti prie Windows 7 taip pat nesinori ir dėl aparatinės įrangos, ir dėl programinės. Tikrai nesunku suprasti, kad daugiau nei ketverių metų senumo biuro kompiuteris nėra jau toks galingas, kaip pirktas žaidimų kompiuteris tuo pačiu metu.

Tiesa, Microsoft tame nemato jokios neigiamos statistikos. Verslininkams vis tiek teks keisti savo senus kompiuteris ir jei jie įsigys naujus, labai didelė tikimybė, kad juose dirbs Windows 7 operacinė sistema ir ja darbuotojai naudosis. Mes taipogi švęsime dešimties metų Windows XP jubiliejų jau kitąmet, o tai taip pat leidžia susimąstyti apie jos senumą ir tinkamumą.

1 Komentaras

  1. nugat parašė:

    Tragiška padėtis su ta XP.
    Ankščiau viskas kaip ir pakenčiama buvo.
    O dabar,tikrai ją gerai paprievartauja virusai.
    Mečiau XP ir perėjau prie Vista.
    Baigėsi tos ikspinės ploblem.
    Vista žymiau stabiliau susidoroja kas liečia saugumą.
    Juokas ima kas varo ant tos vištos.Be jos,nebūtų ir W7.
    Reklama ir bublo daro savo… 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.