nVidia: Tegra 2 smartbook‘ai yra tiesiog planšetai

Išmanieji nešiojamieji (angl. smartbook) bus tiesiog planšetiniai kompiuteriai, bent jau taip teigia kompanija nVidia, kurios artėjantis Tegra 2 lustas varys šiuos mobilius kompiuterius šiais metais.

Techninės įrangos kūrėjai, kurie naudos nVidia Tegra 2 lustą, nuo pat pradžių pristatinės įrenginius panašius į planšetus, tačiau ne įprastus geldelės formos prietaisus. Tai patvirtino ir Maikas Rayfieldas, generalinis nVidia mobiliojo padalinio vadybininkas: „Prieš metus buvo daug diskusijų apie geldelės formos įrenginius, tačiau nuomonės keičiasi, nes vartotojai tiesiog gali sumaišyti, kur yra išmanusis nešiojamasis, o kur Windows internetinis nešiojamasis.“

„Planšetiniai kompiuteriai yra geras požiūris iš gamintojų pusės. Tai išvengs susipainiojimų, kai žmonės įsigys geldelės formos išmanųjį nešiojamąjį, o manys, kad gavo Windows asmeninį kompiuterį. To su esama išmaniųjų kompiuterių vizija tikrai nebus.“, – pridūrė jis.

M. Rayfieldas užsiminė ir apie pačius produktus. Kaip jis teigė, įrenginių ekranų įstrižainė bus tarp 5-10 colių, visi jie bus lietimui jautrūs, labai ploni, nes jų storis sieks mažiau 1 colio. Jei taip pat galės turėti nuo vienos iki dviejų kamerų, Wi-Fi, 3G prieigas ir daugelį kitų funkcijų.

„GPU yra akivaizdžiai naudojamas bet kuriame grafikos atkūrime, net flash turinio atkūrime. Mes manome, kad Tegra 2 bus reikšmingas postūmis šiems įrenginiams susitvarkyti su bet kokiomis užduotimis“, – sakė M. Rayfieldas kalbėdamas apie kompanijos naująjį grafikos akseleratorių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.