nVidia žada trukdyti Lucid Hydra veikimui

Naujoji daug žadanti technologija iš LucidLogix, dar žinoma Hydra vardu, gali susilaukti vienos iš didžiausių kliūčių savo būsimai egzistencijai. Galime priminti, kad Hydra variklis leis kompiuteryje panaudoti bet kokias dvi vaizdo plokštes, kurios sugebės dirbti kartu, o tam visiškai neprireiks nVidia SLI ar ATI CrossFire X technologijų.

Tiesa, Lucid Hydra lustas žada įsikurti naujosiose LGA-1366 ir LGA-1156 lizdus turinčiose pagrindinėse plokštėse, tačiau nVidia niršta dėl šių lizdų propaguotojo Intel sprendimo likti vieninteliu lustų rinkinių tiekėju šioms platformoms. Dėl šios priežasties, kompanija prašo mokesčio už SLI technologijos panaudojimą minėtose platformose, nors ši sąlyga negalioja LGA-775 ir konkurento AMD platformoje AM3.

Tenka pastebėti, jog už licencinį mokestį neprašoma daug, bet tai kompanijai vis tiek atneša šiokį, ar tokį pelną. Visiems produktams su Intel X58 lustų rinkiniu nVidia taiko 5 JAV dolerių mokestį vienai pagrindinei plokštei leidžiant joje veikti SLI technologijai. Ne per seniausiai pasirodžiusiai LGA-1156 platformai, kurioje vyrauja Intel P55 Express lustų rinkiniai, kompanija taiko 3 JAV dolerių mokestį už vieną pagrindinę plokštę.

Lucid Hydra variklis yra nepriklausomas produktas, kuris, kaip minėjome, leis bet kurių gamintojų vaizdo procesorius panaudoti grafikos darbams. Tai reškia, kad pagrindinių plokščių gamintojams nebereikės SLI licencijos, taip pat ir ATI CrossFire technologijos. Tai ne juokais sunervino nVidia ir ši pareiškė, kad nesiruošia prisidėti prie šio projekto. Kompanija savo vaizdo plokščių tvarkykles perdarys taip, jog jos neveiktų su Hydra lustu.

Spėjama, kad taip grafinių procesorių gamintojas nusprendė pasielgti dėl kelių priežasčių. Viena iš jų yra ta, kad pagrindinių plokščių gamintojams nereikės mokėti už SLI licenciją, o tai kiek „kirs“ per kompanijos kišenę. Kita priežastis ta, jog vartotojai gali skųstis pateikiama atlikimo sparta ir benda kokybe, taip pat nVidia gali tūrėti papildomų problemų dėl vaizdo plokščių garantinio aptarnavimo, kas pareikalaus papildomų lėšų. Pažvelgus bet kuriuo kampu, kompanijai Lucid Hydra lustas nėra naudingas.

MSI tuo tarpu patvirtino, jog beveik baigė plėtoti artėjančią Big Bang Fuzion P55 pagrindinę plokštę, kuri ir turės minėtą Hydra lustą bei leis dirbti įvairiausios dvejoms vaizdo plokštėms vienu metu, kas, SLI turėtų atveju, būtų kažkas visiškai naujo. Tiesa, iš pradžių buvo tikimasi, kad Big Bang Fuzion pagrindinė plokštė pasirodys lapkričio mėnesį, tačiau jos debiutas nukeltas į kitų metų pirmąjį ketvirtį. Visgi, kol kas nėra neaišku, kaip Hydra kūrėjai reaguos į nVidia pareiškimą.

23 Komentarai

  1. Deft parašė:

    Kalčiausias intel.

  2. Pofke parašė:

    Tu man taip, o as tau taip. Turbut naujieji RADEON modeliai sukele nemaza itampa, kad del visko NVIDIA nirsta.

  3. Deft parašė:

    Nu jie teisingai elgiasi, kur logika intelis neleidžia kitų lustų naudos 0 pelno, manau jo mažiausiai reikia tokiems kaip intel, taigi dėl to ir reiktų draskyti akis, ATI nemanau kad kitaip masto nei nvidia.

  4. Tr3nktas parašė:

    Kaip supratau plokstes vistiek veiks ant 1 driverio…. Isirasai ATI driverius ir no prob su ATI+Nvidia combo, problemu kiltu nebent kai yra 2 betkokios nvidia kortos kurioms reik nvidia driveriu, kai betkokioms 2 ati kortoms reiks ATI, kas reikskia papildomas pajamas AMD/ATI…..

  5. Deft parašė:

    Jei tokia sitacija bus niekas nepirks to hydra, kai dar kaina jo bus nemaza.

  6. pushaz parašė:

    O realiai kokia nauda is to hydra?Kokia nauda is to,kad galima naudot 1 ati vga,kita nv?Nesidomejau ta hydra labai,ko gero kazka praleidau,cia kaip avet viena adidas spotbati,kita nike – vien tam,kad pasirodyt jog gali turet abu?Atmetus visas tas licenzines nesamones ir keliu $ mokejima – kokia reali nauda is tos hydros panaudojimo?

  7. Lukuks parašė:

    su hydra lustu niekada nesusidursi su problema, kad zaidime veikia tik viena vga ir gali buti, kad su tuo lustu efektyviau naudoja kortas.

  8. pushaz parašė:

    Jei taip kaip Lukuks sako,turetu but pavyzdziai,reklama kazkokia,jei jau taip stumia ta hydra ir ji tokia gera..Kol nemates realaus pvz pries SLI,CrossfireX,biski skeptiskai ziuriu i sita reikala.Na pasirodzius pirmoms plokstems su ta hydra gal ir pakeis ta nuomone,bus matyti..
    O kad kompanija nenori atiduot savo pyrago gabalo tai normalu – ni viena nenoretu.Ir nenori

  9. developeris parašė:

    idomu , ka ATI apie tai mano 🙂

  10. Vytautas parašė:

    Nauda tame, kad gali panaudot video kokią ATI plokštę, o fizikai skaičiuot kokią nvidia pigią plokštę, kad jau CUDA taip aukštinama 🙂

  11. Deft parašė:

    Vytautas, taip gali daryti betkokioj motinoj su dviejais pci-e 🙂

  12. rem86 parašė:

    jeigu ta hydra istikruju veiks taip kaip zada kurejai, tai nvidia gali smarkiai nukenteti. nes visi kurie nores dideles spartos pirks tik ati vaizduskes 😀

  13. Vytautas parašė:

    Deft, rimtai? Maniau, kad tik sli arba tik cf tėra įmanoma?..

  14. pushaz parašė:

    rem86 – nemanau kad nv nukentetu labiau nei ati,abi vienodai – tiesiog cia savo pyrago dalies ginymas.Tam kad naudot kazkoki tai kompanijos produkta,reikia kazkokiu tai licenziniu sutarciu,taigi,jei nv ar ati ju neduoda (nes sakykim Lucid nenori jiems moket uz tai) tai kodel jie turi leist kazka naudot savo uz dyka ir dar su konkurentu produktu maisant?Paprasta-ju biznis,ju produktai,ju pinigai..
    \"kurie nores dideles spartos,pirks TIK ati vga\" – 😉 Is kur cia tokia nesamone istraukei? 😀

  15. Deft parašė:

    Vytautas, yra softo, kurio pagalba gali prie main ATI vga šalia įsidėti, NV, silpnesnę Physx ar dar kam, ir visi geimai veiks physx.

  16. pushaz parašė:

    Draivus tam tikrus parsipusk ir no problem

  17. rem86 parašė:

    pushaz, na taigi lucid skelbia kad su hydra idejus tarkim dvi vienodas vaizduskes ir sparta isaugs dvigubai, o su crosfire ir sli tai tik kokius 50-60% padideja. na tai jeigu nvidia neleis savo kortom veikt su hydra, tai visi kas nores hydros des ati kortas

  18. pushaz parašė:

    nu tai skelbia jie daug ka,as kaip ir rasiau,kazkaip nei testu jokiu,netgi reklamos,nieko nesimato kazkaip..na nv galvoja matyt kad praras kazkokia dali $$,o ati kol kas kaip ir nieko nesake siuo klausimu..Anyway,nemanau kad prigis si naujove labai,nebent ta hydra isties pasirodytu ispudingai

  19. Deft parašė:

    Nu laukiam testų abejočiau, kad bent 90% našumo padidėjimas būtų su antra vga.

  20. corehead parašė:

    o as galvoju kad ATI pasinaudos proga parodyt dantukus, ir pastums ant nvidia kokia ji bloga 🙂 o realiai galbut veliau pati perrasines driverius, kaip grasina ta pati nvidia 🙂

  21. wylx parašė:

    Ale ot nvidia gerniai,stabdo technologijų pretrą ir gerastį vartotojams…
    Zarazos.

  22. suck4it parašė:

    wylx, gaila, kad Lietuviu nemoki butu idomu suzinot ka ten parasei..

  23. Deft parašė:

    Skubėjo gal kur 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.