Oficialiai pristatyti AMD Phenom II X6 procesoriai

Kompanija AMD vakar oficialiai pristatė pirmuosius du AM3 lizdui pritaikytus šešių branduolių AMD Phenom II X6 centrinius procesorius. Su naujausiais Phenom II X6 1055T ir 1090T BE pasirodė ir naujasis 890FX lustas pagrindinėms plokštėms.

Rekomenduojama AMD Phenom II X6 1055T kaina, kuris dirba 2.8GHz dažniu, yra 200 JAV dolerių. Tiek spartesnis Phenom II X6 1090T, tiek ir minėtasis jo brolis turi 3MB L2 ir 6MB L3 lygmens spartinančiąsias atmintis, o jų TDP neviršija 125W. Abu procesoriai pagaminti 45nm technologiniu procesu ir palaiko Turbo CORE funkciją.

AMD Phenom II X6 1090T visgi dirba didesniu, tai yra 3.2GHz dažniu, taip pat pasižymi atrakintu procesoriaus daugikliu. Jo rekomenduojama kaina kiek didesnė ir siekia 295 JAV dolerių. Kalbant apie naująjį AMD 890FX lustų rinkinį, jame nėra integruotos grafikos, tačiau pats lustu rinkinys pasižymi SB850 pietiniu tiltu, CrossFireX palaikymu bei SATA 6Gb/s sąsaja.

Bemaž visi garsesni technikos portalai pristatė savo apžvalgas, tad susidaryti nuomonę, ką gali AMD Thuban kodiniu vardu žinomi procesoriai, galite čia:

AnandTech

Bit-Tech

X-bit Labs

Guru3D

17 Komentarai

  1. daniukas21 parašė:

    neblogai pasirode,bet tikejaus kazko daugiau 🙂

  2. Rycka_BL parašė:

    Mane irgi mazhumele nuvyle..

  3. shift parašė:

    Na stebuklų ir nereikėjo laukti, juk tai iš principo tas pats Ph II tik su daugiau branduolių. Manau labiausiai apsimoka jį pirkti tiems kas jau turi AMD platformas ir nori atsinaujinti PC. Naujo PC su šituo CPU nesirinkčiau, nebent būtų galimybė sudėti 2CPU į vieną MB.

  4. SB parašė:

    shift>Zinoma, Intel procesoriai yra geresni, taciau kazkas vis tiek turi pirkti AMD gaminius. Taigi, rinkdamasis nauja PC pasirinkau AMD Phenom II X4 procesoriu.

  5. zirnis parašė:

    kiek brangoki, 1090T panasiai kainuoja kiek greitesnis i7 930, aisku jam reiks ir kosmines vertes intel motinines, bet vistiek kazkaip nesiderina prie AMD filosofijos 🙂 Kas is tos intel spartos, kai reikia pakloti neproporcingai daugiau pinigu, nei uz visus poreikius tenkinanti AMD

  6. forxis parašė:

    nu jo shift , bet yra žmonių kurie perka juos ir manau kad visad bus, SB celtics fanas ar tik alleno? 😛

  7. shift parašė:

    Na tai nieko ir nesakau, jokiu būdu nebandau kritikuoti tų kurie pirks AMD, tiesiog pažvelgiau iš savo poreikių prizmės. Norint susikomplektuoti gera workstation\’a šitas CPU šiek tiek stokoja galios. Bet jei jis turėtų HT kaip Intel, tai reikalai būtų kur kas geresni. Laukiam 2011 Bulldozer\’io 🙂

  8. Povilas parašė:

    panasu kad i5 750 lieka kolkas geriausiu pirkiniu.

  9. Deft parašė:

    Tavo fanbojiskose fantazijos jis liks visada geriausiu 😉

  10. zirnis parašė:

    shift, jei nepaslaptis ka darai su PC, kad reikia tokiu galingu cpu?

  11. Povilas parašė:

    to deft: kaip ir tavo fanbojiskose fantazijose apie amd 😉 kaina/sparta/TDP/ geriau atrodo i5 750 pries 1055T.

  12. Deft parašė:

    Tai kad tu mazu maziausiai lygini nelogiskus segmentus, praktiskai visas softas kasdieniskas nenaudoja net 4 branduoliu jau ir idiotui aisku, kad ten jis pasirodys prasciau, butu kita situacija jei softas isnaudotu 6 branduolius, todel reiktu lygint su 4 branduoliu, ar net 3 su galimybem atrakint, beabejo situ CPU pirkt neverta geimeriams.

  13. Povilas parašė:

    tai pagal tave taip iseina, kad 1055T negalima lygint nei su vienu intel cpu. as paprasciausiai sulyginau skirtingu segmentu cpu, kuriu kaina yra panasi, ir ziurint testus, matai kokia siai dienai yra situacija. tu nesupratai manes.

  14. Deft parašė:

    Tai tu lygink su x4 955, o sita lygink su x6, gi ka ir sakau koks tolkas lygint su tiek branduoliu cpu, kai ju neisnaudoja eilinis softas.

  15. Blexas parašė:

    Tai kam pirkti, jei ju neisnaudoja.

  16. zirnis parašė:

    draugam pasigirt gali 😉

  17. developeris parašė:

    su laiku isnaudos tuos branduolius 🙂 dabar dar yra gana keblu programuoti programas kurios isnaudoja daug branduoliu… , nes nera kazkokiu idealiu sprendimu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.