Omnitel bando 4G standartą jau 5 miestuose

Gerai Lietuvoje žinoma mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė Omnitel naujos kartos 4G LTE ryšio bandymus atlieka jau 5 didžiuosiuose Lietuvos miestuose – ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose bei Panevėžyje.

„4G leidžia pasiekti iki 100 Mbps duomenų perdavimo greitį – tai sparčiausia rinkoje mobiliojo duomenų perdavimo technologija, – sakė Omnitel prezidentas Antanas Zabulis. – 4G ryšį galime palyginti su sparčiu laidiniu internetu, kurį galima pasiimti su savimi. Mūsų klientams 4G leistų turėti didelės spartos ryšį įvairiuose renginiuose, suteiktų galimybes tiesiogiai transliuoti reportažus iš įvykio vietos, o mažoms įmonėms, ypač tose vietose, kur nesiekia šviesolaidinio interneto technologijos, 4G būtų galimybė turėti spartų, kokybišką ryšį su internetu visam biurui.“

4G ryšio bandymus Omnitel pradėjo pirmoji Lietuvoje šių metų gegužę. Rugsėjo mėnesį vykusio Internet Governance Forum metu Omnitel bandomasis 4G tinklas veikė visose Lietuvos parodų ir kongresų rūmų erdvėse, o forumo dalyviai galėjo nemokamai naudotis 4G ryšio modemais. Forumo metu Omnitel 4G ryšį išbandę dalyviai iš įvairių pasaulio šalių labai palankiai įvertino ryšio kokybę bei greičius.

2 Komentarai

  1. Esthreel parašė:

    Gaila kad nera telefonu su 4G dar pasirinkimo… netiek aktualu kompe 4G, juk lauke retai sedi diena su kompu, o patalpose WIFI beveik visur. Vat On The Go, kisenej 4G tai super… Gal pagaliau skype video skambuciai gerai eitu.

  2. developeris parašė:

    man aktualu 4g, daznai keiciu savo vieta, visur naudojuos laptopu nors ir daugumoj vietu yra wireless, bet jeigu pasiulytu omintel uz gera kaina 4g ir istikruju jo sparta bent 20mb/s siektu imciau tikrai 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.