Omnitel pradėjo 4G ryšio bandymus Lietuvoje

Mobiliųjų telekomunikacijų bendrovė Omnitel šiandien pirmoji Lietuvoje pradėjo ketvirtos kartos (4G/LTE) ryšio bandymus ir pristatė technologiją žiniasklaidos atstovams. Kaip pranešama, bandymų metu buvo pasiektas 52 Mbps greitis.

„Didele sparta pasižymintis 4G ryšys yra reikšmingas žingsnis visai telekomunikacijų rinkai, – sakė Omnitel prezidentas Antanas Zabulis. – Lietuvos vartotojams apsiprantant ir aktyviai naudojant 3,5G ryšį, atidžiai stebime rinką ir atsiradus poreikiui esame pasiruošę pasinaudoti TeliaSonera grupės patirtimi ir įdiegti 4G technologiją Lietuvoje.“

4G/LTE yra sparčiausia rinkoje mobiliojo ryšio technologija, kurios greičiai yra apie dešimt kartų didesni nei kitų šiuo metu egzistuojančių komercinių technologijų. Vidutinis greitis normalaus vartojimo metu 4G tinkle siekia 20-80 Mbps.

Galime priminti, kad TeliaSonera pirmoji pasaulyje savo vartotojams pradėjo teikti komercines 4G paslaugas – Stokholme, Švedijoje ir Osle, Norvegijoje. TeliaSonera grupės įmonėse demonstraciniai 4G tinklai taip pat įdiegti ir parengti išbandyti vartotojams Suomijoje ir Danijoje, atlikti pirmieji bandymai Estijoje.

4 Komentarai

  1. Saydo parašė:

    Na ir galingos naujienos.. Jei pasiūlys konkurencingą kainą, per artimiausius metus atsisakysiu laidinio interneto ir pereisiu prie bevielio.

  2. nanoWorld parašė:

    Ziuresim kokie bus planai ir srauto apmokestinimas. Turint omenyje jog tai Omnitel\’is – pigaus ir greit orysio galime beveik nesitiket 🙂

  3. SB parašė:

    nanoWorld>Turiu Omni Connect neribota. Tenka pripazinti, kad ne pigu, taciau kokybe gera.

  4. nugat parašė:

    Be abejo,nė viena tech naujiena nekainuoja centus.
    Nebent,kažkam paslauga,už paslaugą…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.