Pagrindinių plokščių rinkoje „Gigabyte“ pradeda lyderiui „Asus“ lipti ant kulnų

Ilgą laiką pagrindinių plokščių gamybos lyderis buvo kompanija „Asus“, tačiau rinkos stebėtojas „DigiTimes“ praneša, kad „Gigabyte“ lyderiui lipa ant kulnų. Ir nors tai nėra oficiali informacija, „Gigabyte“ neva per tris mėnesius pardavė 4,9 milijonus pagrindinių plokščių, tuo tarpu pirmoje vietoje likę „Asus“ – apie penkis.


„Asus“ geriau sekėsi JAV ir Kinijoje, o „Gigabyte“ – Pietų Amerikoje, daugelyje kitų Azijos rinkų bei dalyje Europos. Ir nors „Gigabyte“ iš tiesų vejasi „Asus“, „DigiTimes“ tvirtina, kad „Asus“ turi daugiau rinkos dalies aukštos klasės produktų linijose, kas šiai leidžia daugiau uždirbti iš pagrindinių plokščių pardavimų.

Kad ir kaip ten bebūtų, pastebima, jog ir „Gigabyte“ skiria vis didesnį dėmesį aukštos klasės pagrindinėms plokštėms. Patobulinta UEFI programinė įranga verta pagyrimo. Kompanija žada ir naują įprastos programinės paketą su 8 serijos pagrindinėmis plokštėmis, kurios bus pritaikytos „Intel Haswell“ procesoriams. Būtent pasirodžius šiems procesoriams jėgų išsidėstymas gali šiek tiek pasikeisti, tačiau nedrįstama spėlioti, kas šaus į viršų. „Gigabyte“ kol kas į viską žiūri konservatyviai ir šias metais save mato už „Asus“ nugaros bei spėja, kad kiek atsiliks pasibaigus metams.

Parengta pagal:

DigiTimes

TechReport

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.