Paskaičiuota, kad pagaminti „Pixel 7 Pro“ kainuoja 413 USD

Counterpoint Research“ paskelbė „Google Pixel 7 Pro“ komponentų kainą (Angl. BoM – bill of materials) . Pasak analitikų, 51 % įrenginio sudaro „Samsung“ komponentai, 7 % – nuosavi produktai, 5 % – „Micron“.

Brangiausias atskiras komponentas yra 6,7 colio LTPO AMOLED ekranas – jis sudaro beveik 20 % visų „Pixel“ gamybos išlaidų. „Samsung“ taip pat pagamino ISOCELL GN1 jutiklį 50 MP pagrindinei kamerai, LSI vaizdo jutiklius periskopo ir asmenukių kameroms, taip pat visą korinio ryšio sistemą – 5G bazinę juostą, siųstuvus, galios sekiklius, skirtus mažesniam nei 6GHz dažniui.

„Counterpoint“ analizuotame „Pixel 7 Pro“ komplektuojamas su 12 GB LPDDR5 operatyviosios atminties, kurią bendrai tiekia „Micron“ ir „Samsung“ – „Google“ naudojasi abiejų tiekėjų paslaugomis. 128 GB duomenų kaupiklio atmintis taip pat yra iš Pietų Korėjos, tačiau jo gamintojas yra „SK Hynix“.

Akumuliatoriaus talpa – 5 000 mAh, jo nominalioji talpa – 19,25Wh. Ją pakuoja „Sunwoda Electronic“, o tiekia ATL, greitojo įkrovimo integrinę grandinę tiekia NXP, o belaidžio įkrovimo integrinį grandyną – IDT.

Apskaičiuota, kad bendra „Pixel 7 Pro 12/128 GB“ versijos gamybos kaina yra 413 JAV dolerių. Telefono mažmeninė kaina išleidimo metu buvo 899 JAV doleriai, tačiau šiuo metu „Google“ parduotuvėje telefono kaina yra 749 JAV doleriai.

8 Komentarai

  1. Asara parašė:

    Geri pixel telefonai? Aplamai paėmus.

    • StrelokRTX parašė:

      pats nenaudojau, bet vienam pažįstamui gerai suėjo. Pagal kainą ir kokybę sakyčiau geriau negu vakarų brandai, bet prasčiau negu kinų. Pagal software palaikymą sakyčiau vienas geresnių variantų, jeigu ne geriausiais.

      • EgidijusL parašė:

        Kodėl prasčiau nei Kinų? Kienietį nusipirkus dažniausiai turėsi problemą dėl kokios nors daviklio/siųstuvo. Dažniausia problema pakliuvus – prastas GPS. Na niekad su kinu nesisekdavo su GPS signalu. Su Samsung, su Pixel ir su OnePlus problemų nebuvo dėl GPS, Xiaomi A1 su GPS problemų problema buvo, Xiaomi Mi 10 Lite 5G mažiausiai problemų dėl GPS turėjo, bet vistiek sekundės daliai pamesdavo signalą, ypač tai pasimatė lyginant su Iphone važiuojant automobiliu ir stebint greičio rodymą (cruiser rėžimu automagistralėj). Tada su Strava, tai mi 10 lite paišydavo neaiškius takus, tarkim sustojusprie perėjos… 😀

        • StrelokRTX parašė:

          Turejau xioami mi note 2, xiaomi redmi note 10 pro ir poco f2 pro. Niekada nebuvo problema su GPS kiek teko naudoti. tik su f2 pro problema su baterijos krovimu buvo, kai dėl brokuoto kabelio pradėjo nebekrauti.

  2. BC00 parašė:

    Kaip tik tokių pamąstymų yra apie atsinaujinimą, ar Flip 4 ar Pixel 7 (PRO).

    • Daemon parašė:

      Aš galvoju apie S22 Ultra, kai nudvės Huawėjus. Gal pavyktų gauti už padoresnę kainą 🙂

    • Povilas parašė:

      Jau gerus puse metu naudoju pixel 6 pro, super telefas, i xiaomi ar samsung nekeisciau, tiesiog neprilygsta pixelio softui ir kamerai. Samsung isvis pagedo su paskutiniais modeliais. Tai arba pixel arba apple. Manau geriausi brandai siuo metu.

    • Lat parašė:

      Paskutiniai modeliai buvo xiaomi, tai labai nusivyliau. Per daug kepa modelių ir jų esmė vartojimas. Nori update? Negausi, pirk naują modelį..
      Tai pasiėmus Pixel7 ta problema dingsta. Update pastoviai ir naujausi, nes vis dėlto Android’o kūrėjų darbas 🙂
      Šiaip 7 pixelių serija mažai skiriasi nuo 6, o 7pro dar mažiau privalumų už 7 pagal kainą. Tai 7 turbūt geriausia, ką gali gauti už tokius pinigus.
      Gaila, kad pas mus neina oficialiai pirkti iš google, nes pats preorderinau ir gavau buds pro ausines dovavų, tai aparato kaina gavosi išvis kosmiškai maža :))
      Tai kiek naudojuosi vieni pliusai. Vienas apžvalgininkas pasakė, kad turbūt nėra pats geriausias telefonas, bet tikrai pats išmaniausias. Tiesa, kai kurie dalykai pas mus nepanaudojami, nes visdėlto ne anglakalbiai esam 🙂 Jų tas integruotas vpn, bent man neveikia, turbūt dėl šalies.
      Šiaip tikrai geriausias telefonas kurį turėjau ir sekantis manau ir bus pixelis, tik ant tiek viskas gerai, kad nežinau kada tai bus.
      Vienintelis minusas, tai turbūt baterija. Netarnauja ji man tiek, kiek tarnaudavo xiaomis ir neturi kažkokio greito krovimo, kas ir lievai.
      Turbūt apsimoka palaukti 7a pasižiūrėjimui, kas ten bus 🙂 mažesnis modelis dydžiu visai nice 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.