Paskaičiuotas apytikslis „Vega“ 7 nm lusto dydis

Vakar AMD primą kartą parodė „Vega“ grafikos procesorių, kuris yra pagamintas naudojant 7 nm litografiją. Visiems tikrai įdomu, kiek šis pažangesnis gamybos metodas leidžia sumažinti fizinį lusto plotą.

Reikia visus įspėti, kad skaičiavimai gali turėti paklaidą, nes nuotraukos nėra pačios geriausios kokybės, o lusto dydis buvo skaičiuojamas pasitelkiant pikselius. Kadangi Lisa Su vienoje rankoje laikė „Vega“ 7 nm, o kitoje „Epyc“ procesorių, tai ir leido paskaičiuoti grafikos procesoriaus lusto plotą. Žinoma, kad SP3 paketas yra 58.5 x 75.4 mm matmenų, dėl to buvo apskaičiuota, kad „Vega“ paketas yra maždaug 47.8 mm kiekvienoje pusėje. Tikėtina, kad naujos „Vega“ paketas yra identiškas senajam, tada kiekviena kraštinė buvo 47.5 mm.

Apskaičiuojant „Vega“ 7 nm lusto plotą gautas 285-298 mm2 rezultatas. Naujasis lustas turi būti mažesnis nei 300 mm2. Palyginimui dabartinis „Vega“ lustas yra 486 mm2. Apytiksliai naujasis „Vega“ lustas yra 40 % mažesnis už senąjį. Kiek tai duos papildomos spartos pamatysime kažkada šiemet.

3 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Paskutinė eilutė prajuokino 😀 . Kitu metu birželi gal bus

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.