Paskelbta galima RX 7900 XTX aušintuvų problemos priežastis

„Der8auer“ vos prieš kelias dienas išleido išsamų video, kuriame nagrinėjama „Radeon RX 7900 XTX“ vaizdo plokščių aušintuvų problema. Jei trumpai. Prieita išvada yra ta, kad yra problema su garų kamera (vapor chamber). Dėl to kai kurios RX 7900 XTX vaizdo plokštės turi aukštą karščiausios vietos temperatūrą.

Igor Wallossek iš „Igor‘s Lab“ teigia gavęs informacijos iš gamintojo apie šią problemą. Įtariama, kad viena partija RX 7900 XTX vaizdo plokščių gavo aušintuvus su blogai užpildytomis garų kameromis. Kol kas neaišku kokio dydžio aušintuvų partija turi šią problemą ir kiek tokių vaizdo plokščių buvo išsiųsta į prekybą.

Teigiama, kad būtent skysčio trūkumas garų kameroje ir sukeltų aukštą temperatūrą, o vaizdo plokštės montavimo būdas irgi turėtų įtakos temperatūrai.

13 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Kaip gamykloje tokie aušintuvai praeina QC?!
    Ar reikėtų paklausti, koks gamintojas turi tokį silpną QC procesą…
    Gal yra žinančių kur surenkami šie aušintuvai?

  2. BC00 parašė:

    Praleido su avansu, kad pasitaisys 😀

  3. BC00 parašė:

    Kažkada ARCTIC buvo OEMas orinių aušintuvų, bet vapor’iaus tikrai niekad negamino. Dar didelis klausimas ar išvis tebėra OEMas.

  4. newdiamond parašė:

    „vaizdo plokštės montavimo būdas irgi turėtų įtakos temperatūrai.“

    tai kad visada turi tai itakos…nesvarbu su kiek skyscio….

  5. paulas parašė:

    Reikia patarimo Iš Rx 6900xt pereiti i Rx 7900xtx verta?

    • SoTOP parašė:

      Kokia ekrano rezoliucija? Ar tau labai svarbu Ultra nustatymais žaisti? Ar neturi kur geriau panaudoti tuos pinigus?

      Aš gana optimistiškai manau, kad šių metų pabaigoje vaizdo kortų kainos bus pastebimai geresnės nei yra dabar, dėl to nepirkčiau naujų nebent tikrai reikia.

  6. paulas parašė:

    Žaidžiu retai, bet visada Max settings ir 4k rezoliucija nes televizorius 50“ 4k tai 2k rezoliucija jau nelabai gerai žiūrisi kaip 4k. Kol.kas pagal mane užtenka tos 6900xt bet man klausimas kyla 7900xtx skirtumas didelis bus labai ar ne. Nes pvz rtx 4090 tikrai skirtumas jaciamas, tai pat žinoma ir kišenės atveju. Tai pat esu ir AMD

    • ojojoj parašė:

      Daryk OC ir dziaukis 4K. Jei propeleriu garsas negazdina, tai MPT daro stebuklus su OC, jei neuztenka AMD softo.

      Pats nelaukiau 7900 serijos ir pirkau 6900 XT, tiesa jis su NAVI 21 XTXT cipu, tai turi daugiau galios nuo paprastos ir OC padariau iki 2804Mhz stabilaus.

      Jei yra pinigu, tai tik 4090 pirkciau, o jei pvz kaip turiu db 6900 XT, tai tikrai nepirkciau 7900 xtx, nes sumokejus tokia suma tikrai nera kazkoks OMG suolis i virsu.

    • SoTOP parašė:

      Aš sutinku su ojojoj. Skirtumas per mažas, galima būtų svarstyti apie keitimą tik parduodant 6900XT ir gaunant už ją kokius 750 €. Bet net ir tokiu atveju reiktų pridėti dar bent ~500€ iki XTX, todėl didelio laimėjimo vis tiek nebūtų. Jeigu daug nežaidi tiesiog nėra daug prasmės kažką keisti šiuo metu, negautum nei labai didelio paspartėjimo, nei gero kainos/greičio santykio.

      • paulas parašė:

        Taip ir galvoju, kad parduoti 6900xt, UK gyvenu tai manau lengvai gaučiau £500-£550 ir tada dasimesti ir imti 7900xtx sapphire nitro+ vapor-x kaina £1299 o jeigu Founder edition tai kaina būtų £1099 bet kaip matau Founder edition reikia vengti dėl kaitimo. Norisi parduoti greičiau nes manau 6900xr vertė kris žemyn ir vėliau ir nesinori kolekcionuoti jos. Dar geras variantas rtx 4090 bet ar verta mokėti £1700

        • ojojoj parašė:

          As kaip ir sakiau – turi pinigu imi 4090, o saip siulau likti su sena, nes nu kiek ji nuvertes? Iki 300? Tai ir parduosi ja uz poros metu, kai iseis nauja kortu karta ir tada tuos nepanaudotus pinigus panaudosi naujai kortai, o db parduosi, dasidesi ir po poros metu sakysi, kad vel noriu naujos, bet jau tos sumos neatgausi ir vel reiks detis papildomai. Sunku pasakyti ka tu losi ir kiek fps tau reikia. Tas TV turbut tik 60hz, tai gal verta i TV geriau investuoti? Pas mane pvz TV su 120hz, tai nors ir geimas eina pvz 100fps, tai pilnai uztenka tu kadru.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.