Paskelbti trečiojo ketvirčio telefonų pardavimai

Rinkos tyrimų bendrovės praneša šių metų trečiojo ketvirčio rezultatus susijusius su mobiliaisiais telefonais. Šių per trečiojo ketvirčio tris mėnesius buvo parduota apie 309 milijonai vienetų.

Lyginant su praėjusių metų rezultatais, jie yra beveik identiški. Tiesa, padidėjo išmaniųjų telefonų rinka. Per trečiajį 2009 metų ketvirtį jų buvo parduota apie 40 milijonų, kai tuo pačiu metu pernai – apie 13 procentų mažiau.

Nepaisant to, kad Nokia ir toliau išlaiko lyderės pozicija ir užima 36,7 procentus bendros mobiliųjų telefonų rinkos, kompanija, apie ką esame rašę ankščiau, nėra patenkinta savo finansiniais rezultatais. Dėl šios priežasties kompanija atleis darbuotojus ir vykdys kadrų kaitą savo vadovybėje.

Antroje vietoje laikosi Samsung su 19,6 procentų rinkos dalies, treti LG su 10,3 procento. Ketvirti liko amerikiečiai Motorola, kurie užėmė 4,5% rinkos, o paskutinis didesnis gamintojas, tai yra Sony Ericsson, su 4,3 procento tenkinasi penktąją vieta.

19 Komentarai

  1. suck4it parašė:

    Kazkaip nesitiki, kad motorola lenkia SE.

  2. Tomas parašė:

    Amerikos rinkoje Motorola gan neprastą poziciją užima, o aš asmeniškai nematau nei vienos normalios Motorolos. Nokia prilaiko save, nors Samsung ginasi, Samsung vistiek lieka žemesnės klasės telefonais, o jau nebekalbu apie LG.

  3. suck4it parašė:

    Nu man seip visai patinka motorolos, bet tik is isvaizdos.. Seip tai nieko gero. LG tai man isviso pasityciojimas, o ne telefonai.. SE manau tikrai turetu lenkt LG.

  4. daniukas21 parašė:

    se ir nokios geri patvarus telefonai,samsungai klibantys truputi bet geriau nei LG 🙂

  5. Tomas parašė:

    O aš kaiptik Motorolos išvaizda vadinu žiauriausia kokia ir būt begali. Software motorolos šlykštus. Visa motorola yra didelis blogis.

  6. suck4it parašė:

    Tai jau tik nesakyk, kad v6, v3 slykstus telefai.. Aplamai is razr serijos man daug patinkanciu yra.. Tikad neverta moket didelius pinigus uz nieka.. Pats turiu L6 pirkau tik del to, nes patiko isvaizda bsk pasitvarkiau tai visai padoriai sukas, bet visvien nesu patenkintas. Bet rasyt sms ir skambint uztenka.. 🙂 Dabar galvoju apie v6.

    Aisku apie sita gyvenimo klaida tai nesneku.. 😀
    http://www.omnitel.lt/uploads/images/dir53/dir2/2_6.php

  7. ToBeX parašė:

    Kazkaip idomiau butu lietuvos rinka, o ne pasaulio 🙂 pvz lietuvoje reta motorola tenka pamatyt, dazniausiai Nokia SE Samsung LG o tada gal kokia viena kita motorola, bent jau pazinstamu rate taip

  8. Fostil parašė:

    Samsungai verti tikrai 2 vieros. Daug geru telefonu yra isleide jie ir tikrai nepasakyciau jog klibantys ar dar kokie. Pvz. D600 motinai tarnavo 3m ir kai pardavinejau buvo vis dar tobulai issilaikes, pora tik ibrezimu. Dabar ji stara turi tai irgi kokybe puiki, omnia hd taip pat jokio klebesio.

  9. SB parašė:

    PauliusBa>Sutinku. HTC Hero tikrai nuostabus telefonas, kaip ir kiti aukstos klases HTC gaminiai.

  10. ufonautas parašė:

    Keista, kad SE tik penktoje vietoje, lyg ir daug žinau žmonių turinčių juos 😀 Rinkos dalis paskirstoma pagal telefonų skaičių ar gautą pelną? Jei pagal telefonų skaičių, tai nieko nuostabaus, se neturi pigių telefonų.

  11. nanoWorld parašė:

    Tame ir esme, cia snekama apie telefonus apskritai. Jei imti konkreciai Smart Phone rinka, ten situacija visai kitokia butu, dristu speti, koks nors iPhone pirmas.

  12. Fostil parašė:

    Nepradekim apie smartus kalbet tik, bus baisiau uz ps ir xbox varzytuves, kadangi sioi srity daug daugiau konkurentu.

  13. PauliusBa parašė:

    O kodėl ne? Kol nebuvo Android, tol buvo WM vs iPhone ir pan, o dabar viskas aišku – šiuo metu, sykį SenseUI yra būtina Androidui, HTC Hero – Best.
    Netgi top10 ne viename 1 poziciją užima.

  14. Tomas parašė:

    Sutiksiu su Paulium, HTC FTW. Išvaizdūs, geros kokybės. Nuostabu. Aišku dėl skonio nelabai galima diskutuot, bet lieku prie to, kad man tiek SE tiek Motorola yra bjaurūs telefonai. LG irgi bjauroki, Samsung yra neprastų, Nokios bjaurios nesu matęs, visos yra neprastos. Dėl motorola v6, bjaurybė toks pats kaip ir visi. Blizga pigiu šlamštu, struktūra man šlykšti. Bjauru. Motorola mano nuomone yra labai, labai, labai prasti telefonai. Labai sunkiai ima naujoves, stilius šlykštus, softo kokybė itin prasta, pačio telefono kokybė irgi ne pati geriausia. Turiu savo HTC Trinity ir svajoju jį pakeist į HTC Magic arba HTC Tattoo, o gal net ir į Hero.

  15. Fostil parašė:

    HTC minusas didelis tas jog nera \"hardo\", 16gb microsd nepigiai atsieina, papildoma kaina ji padaro nepigiu prietaisu.

  16. suck4it parašė:

    Ai tie visi smartai man per dideli.. Man va V6 arba koks samsungas is U serijos. Grazus ir atlieka pagrindines funkcijas, o prisiperki tuos visus iphonus ir nespeji kraut..
    Nors cia aisku kiekvienam savo.

  17. sinsoul parašė:

    Legendinis telefonas buvo nokia 3310… 😛 Va čia tai legenda… Viską atlaikydavo ir kritimus ir socks\’ą 😀

  18. suck4it parašė:

    Tai shirocas irgi gerai laiko.. 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.