Pastebėti „nVidia“ grafikos procesoriai su 108 ir su 118 vykdomaisiais vienetais

Daugeliui grafikos procesoriaus vykdomasis vienetas mažai ką reiškia, bet būtent šiuose blokuose yra CUDA branduoliai. Norint sužinotų CUDA branduolių kiekį grafikos procesoriuje vykdomųjų vienetų skaičių reikia padauginti iš 64. Tai reiškia, kad mistiškos vaizdo plokštės iš „nVidia“ turi 6912 ir 7552 CUDA branduolius. 118 vykdomųjų vienetų grafikos procesorius šalia dar turi 24 GB atminties, bet jos tipas nežinomas. Kitas grafikos procesorius turi net 48 GB atminties buferį, atminties tipas irgi nežinomas.

Žinant atminties kiekį nesunku pasakyti, kad tai darbo stotims skirti grafikos procesoriai, kurie pakeis esamą „Tesla“ flagmaną, V100. Ekranvaizdžiuose matome, kad naujų grafikos procesorių dažnis yra tik 1,11 ir 1,01 GHz, tai dar vienas patvirtinimas, kad turi būti „Tesla“ serijai skirti produktai. Tai gali būti „Ampere“ architektūra, o gal net „Hopper“.

Tuo pačiu nauji grafikos procesoriai buvo išbandyti „OpenCL“ teste. 118 vykdomųjų vienetų vaizdo plokštė surinko 184096 taškus, o 108 vykdomuosius vienetus turinti vaizdo plokštė sugebėjo surinkti 141654 taškus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.