PCI-Express 4.0 negalės tiekti 300 W

Paaiškėjo, kad paskelbta informacija apie įspūdingas PCI-Express 4.0 elektros energijos tiekimo galimybes buvo ne kas kita kaip antis. Ši klaidingos informacijos lavina nusirito per visą internetą, o jos pradininkai buvo „TomsHardware“ tinklapis neteisingai supratęs specifikacijas.

Pati PCI-Express 4.0 kaip ir PCI-Express 3.0 jungtis galės tiekti tik 75 W elektros energijos, o ne 300 W kaip buvo galvojama. 300 W ir toliau bus maksimali riba, kurią galės naudoti vaizdo plokštės (PCIe + papildomas maitinimas) norinčios gauti PCIe sertifikatą. Tad kaip ir seniau visą elektros energiją virš 75 W vaizdo plokštės gaus iš papildomų jungčių.

PCIExpress-4-PCIExpress-5

5 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Taip sakant, jokio patobulejimo 😀

    • kernel_p4n1k parašė:

      Patobulejimas butu 35W, o dar didesnis patobulejimas butu vario takeliu pakeitimas optika 🙂 Siais laikais akcentas visur turetu buti energetinis efektyvumas. Jeigu sasajos tipas tau leistu naudotis 300W elektros slangos funkcija – tai butu nelabai sveika motyvacija ploksciu gamintojamams. Negana to, 300W stabiliam uztikrinimui reiketu bragesniu sprendimu pagrindineje ploksteje – o kam moket uz tokius dalykus zmonems, kurie po to vistiek sedi su integralu/CPU-GPU. Manau viskas cia logiska. Akcentas padetas ant pralaidumo didinimo ir delsos mazinimo pirmiausiai. Taip ir turetu buti, nes visgi – tai pirmiausiai yra duomenu magistrale, o ne maitinimo sprendimas. Dar svarbu inter-node komunikacija. Siaip NVlink’as yra labai neblogas sasajos sprendimas. Deretu is jos tam tikru ideju pasiimti sekancioms PCI-E kartoms.

  2. Mindaugas Klumbis parašė:

    Manau ne man vienam protas neišnešė kaip per tuos PCIe kontaktus praeis 300W ir kokio gerumo tada turi būti montažinės plokštės elektros tiekimo takeliai.

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Pats kai žinau, nedarašiau ir galvoju, kad visi žino. Papildysiu sakinį.

    300 W yra maksimali vaizdo plokštės galima suvartoti energija PCIe (75W) + papildomos jungtys 6 pin + 8 pin (75 W + 150 W = 225 W).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.