PCI-SIG visus įspėja apie stipriai kaistančius 12VHPWR adapterius

Galbūt jau pastebėjote, kad naujausiuose maitinimo šaltiniuose 12VHPWR jungtis pakeičia kai kurias 8 kontaktų PCIe jungtis. Nauja 12VHPWR jungtis gali tiekti iki 600 W, t. y. keturis kartus daugiau nei 8 kontaktų jungtis. Be to, ji yra maždaug tokio pat dydžio kaip 8 kontaktų jungtis. PCI-SIG yra patenkinta 12VHPWR standartu – tai nėra problema. Problema yra pigūs 8 kontaktų ir 12VHPWR adapteriai, kuriuos pardavėjai pradeda komplektuoti su kai kuriais maitinimo blokais.

Informuojame, kad PCI-SIG sužinojo, jog kai kurios 12VHPWR jungtys ir mazgai pasižymi šiluminiais svyravimais, dėl kurių tam tikromis sąlygomis gali kilti saugumo problemų. Nors PCI-SIG specifikacijose pateikiama sąveikai užtikrinti būtina informacija, jose nesistengiama aprėpti visų tinkamo projektavimo aspektų, o remiamasi daugeliu geriausiai žinomų pramonės metodų ir standartinės projektavimo praktikos. Kadangi PCI-SIG darbo grupėse yra daug jungčių ir sistemų projektavimo srities ekspertų, jie nagrinės turimą informaciją apie šią pramonės problemą ir padės ją išspręsti, kiek tai bus tinkama.

Kai paaiškės daugiau informacijos, PCI-SIG gali pateikti papildomos informacijos. Kol kas rekomenduojame nariams glaudžiai bendradarbiauti su savo jungčių tiekėjais ir naudoti didelės galios jungtis, ypač tais atvejais, kai gali kilti saugumo problemų.

 

PCI-SIG grupė užmaskuotai teigia, kad kai kurie 12VHPWR adapterių komponentai gali išsilydyti arba užsidegti, jei nepalankioje aplinkoje, pavyzdžiui, karštame korpuse, bus išnaudotos jų galimybių ribos. Galimai problema kyla dėl 8 kontaktų į 12 kontaktų adapterių įvairovės. Daugeliui dabartinės kartos vaizdo plokščių reikia kelių 8 kontaktų jungčių ir net tada jos dažnai viršija šių jungčių nominalią ribą. Kartais vaizdo plokštės didžiąją dalį energijos gauna iš vienos jungties, taip be reikalo ją apkraunant.

Atlikdami greitą bandymą, „Wccftech“ prijungė dvi 8 kontaktų jungtis prie vienos 12VHPWR jungties naudodami adapterį ir apkrovė jas 600 W galia. Maitinimo šaltinis lengvai perdavė 600 W, perduodamas šiek tiek daugiau nei 300 W į kiekvieną 8 kontaktų jungtį, nors kiekviena iš jų yra reitinguota tik 150 W galiai.

4 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Jei gerai as suprantu, tai naujom vaizdo plokstem uzteks 12pin jungties kaip dabartiniu FE rtxu? Galvoju nusipirkt is ali laida savo corsair RMx maitinimui, kad nenaudot tu trumpu adaptoriu, o tiesiog vientisas laidas eitu i psu.

  2. Fostil parašė:

    Tai, vat kad corsairas nesirupina europa ir netiekia savo laidu mum. 10metu garantija duoda, o supportas niekinis realiai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.