Per trečiąjį ketvirtį parduota daugiau nei 20 milijonų GPU

Kaip ir daugelis kitų segmentų IT industrijoje, diskretinių grafinių plokščių rinka parodė neblogą proveržį į priekį trečiajame šių metų ketvirtyje. Jon Peddie tyrimų kompanija praneša, kad per trečiąjį ketvirtį buvo parduota apie 20.34 milijonai grafinių vaizdo plokščių vienetų.

Nepaisant to, kad tai buvo net 21% daugiau, nei antrajame ketvirtyje, praėjusių metų trečiajame ketvirtyje šio segmento gigantai sugebėjo parduoti 7.2% daugiau vaizdo posistemių. Tiesa, bendra grafinių posistemių rinka, kurią sudaro tiek diskretiniai, tiek integruoti posistemiai, pradėjo kilti žymiai ankščiau. Jau antrajame ketvirtyje buvo matomas aiškus pakilimas, nes, lyginant su pirmuoju ketvirčiu, buvo parduota apie 31% daugiau produkcijos.

Gamintojų kovoje išliko lygybė ir mažai kas pasikeitė, tačiau to analitikai tikisi esamame ir kitų metų pirmajame ketvirtyje. Kaip žinia, AMD visai neseniai išleido pirmąsias rinkoje DirectX 11 vaizdo plokštes. AMD Radeon HD 5800 ir HD 5700 serijų produktai perkami gerai, tačiau dėl esamo jų stygiaus kompanija negali jų parduoti tiek, kiek galėtų.

Trečiajame šių metų ketvirtyje nVidia ir toliau užėmė 64 procentus bendros rinkos, tuo tarpu AMD savo dalį padidino vienu procentu ir pasiekė 36% ribą. Tikėtina, kaip minėjome, kad AMD dar labiau prisivis nVidia, nes jos naujos kartos Fermi produktai vis dar kybo ore – tiksli jų išleidimo data nėra žinoma.

2 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Atsiprasau, bet kur dingo intel? Kazkokia neaiski statistika, inteliis su savo vga integruotom kiek zinau irgi nemaza pyraga atsikandus yra juk.

  2. SB parašė:

    Fostil>>Galbut kiek pavadinimas klaidina, taciau is naujienos galima suprasti, jog kalbama apie diskretines VGA. Tokios Intel neturi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.