„Phison“ pademonstravo Gen5 SSD valdiklį (skaitymo greitis iki 12,5 GB/s)

„Phison Electronics“ pademonstravo savo naujos kartos, PCI Express 5.0 NVMe diskams skirtą, valdiklį. Inžinerinis „Phison E26“ SSD platformos pavyzdys gali būti prijungtas prie AMD ir „Intel“ PCIe Gen5 palaikančių sistemų. Aiškiai matyti, kad greičio demonstravimui buvo naudojama „ASUS X670 Crosshair Hero“ pagrindinė plokštė.

Šios savaitės pradžioje „Phison“ pristatė savo „PS2026-E26“ platformą, kuri skirta PCIe 5.0 x4 duomenų kaupikliams. Ši sąsaja pati gali teoriškai užtikrinti 15,8 GB/s pralaidumą abejomis kryptimis, padvigubindama pralaidumą palyginus su Gen4.

Trumpoje vaizdo demonstracijoje bendrovė pademonstravo savo „Gen5 SSD E26“ pagrindu sukurtą SSD, kuris „CrystalDiskMark“ (Q16T1) teste pasiekė 12 457 MB/s ir 10 023 MB/s skaitymo ir rašymo spartą. Šiame bandomajame įrenginyje naudojama naujausia „Micron“ 3D TCL NAND atmintis.

Savaime suprantama, kad šioje demonstracijoje rodomas ne galutinis produktas, o „Phison“ valdiklio potencialas. Iki šiol tik „Apacer/Zadak“ paskelbė apie būsimus produktus, pagrįstus Gen5 sąsaja. Teigiama, kad jų naujos kartos NVMe 2.0 SSD pasižymės iki 13 000 MB/s skaitymo ir iki 12 000 MB/s rašymo sparta.

1 Komentaras

  1. SoTOP parašė:

    Be pagreitėjusio linijinio greičio nieko gero nebus iš jų tikriausiai. Bent kol pamatysim kaip veikia ir ką gero duoda Direct Storage.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.