Pirmas PCIe Gen 5 NVMe SSD turi garsų ventiliatorių

„CFD Gaming“ pardavinėja pirmuosius NVMe SSD diskus, kurie palaiko naują PCIe Gen 5 standartą. Nors šią technologiją palaikančios platformos vartotojams buvo prieinamos gerokai daugiau nei metus, SSD gamintojai neskubėjo. Net praėjus keliems mėnesiams po to, kai AMD ir „Intel“ pristatė savo naujausias platformas su išplėstiniu PCIe Gen5 įrenginių palaikymu, tokių SSD rinkoje beveik nėra.

CFD 2 TB talpos SSD yra skirtas Japonijos mažmeninei rinkai, o vėliau pasirodys ir daugiau kaupiklių variantų. Kad įveiktų kaitimo problemą, CFD uždėjo radiatorių su nedideliu ventiliatoriumi. Neaišku, ar šį SSD galima naudoti su motininės plokštės radiatoriumi vietoj gamyklinio aušinimo.

Kaip pademonstravo @momomo_us, bandymų metu ventiliatorius veikia labai dideliu greičiu ir skleidžia nemažai triukšmo, daug daugiau nei „Intel“ gamyklinis aušintuvas, skirtas „Core i7-13700K“procesoriui, kuris naudojamas šiame bandyme. Tikriausiai taip yra dėl to, kad SSD testų metu yra labai apkraunamas ir kaista. Galime tik spėti, ar SSD ventiliatorius veikia tyliau jeigu kaupiklis kaista mažiau.

 

2 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Kiek žiūrau tai absoliuti dauguma pc builderių daro mano manymu konkretų failą kai deda šitus m.2 shieldus su thermal pad IR NENUIMA STICKERIŲ nuo pačių m.2 .Yra testai daryti su 970 serija kur nuėmus ta lipduką TEMP 7c sumažėja

    • Daemon parašė:

      Popierius dažai klijai neturėtų padėti karščiui praeiti. Pas mane patį, tai 970 EVO su visais popieriais, bet be radiatorių. Kai aš negeiminu, o ypač nelaikau žaidimų sisteminiam SSD, tai kaip ir problemų nėra. Va, žaidimų SSD turi irgi lipduką, bet nepastebėjau perkaitimų, nu bet irgi nėra radiatoriaus, oras lyg tai prasipučia per patį. Na, bet čia 3.0. 5.0 kur kas labiau kaistai, be to, jei dedi radiatorių, tai stickerį, manau, privalu nuimt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.