Pirmi „Ryzen 7 2000“ testai

Iki „Ryzen+“ išleidimo dar liko visas mėnuo, bet jau pradeda rastis nemažai informacijos apie būsimus procesorius. Iki šiol galėjome sužinoti apie tam tikrų modelių dažnius, o dabar galime pažvelgti ir į pirmus spartos rezultatus. „HWBattle“ pateikę testus nenurodo koks tai procesorius, aišku tik tiek, kad tai naujos kartos „Ryzen“, nes jo gamyklinis dažnis gali siekti 4.35 GHz. Jei reikėtų spėti, tai galėtume pasakyti, kad tai „Ryzen 7 2800X“, o kaip ten yra iš tikrųjų sužinosime jau greitai. Pateikiamų testų rezultatų nekomentuosime, matome tik tai, kad naujas paslaptingas procesorius yra greitesnis už „Ryzen 7 1800X“.

8 Komentarai

  1. YOman parašė:

    panašu kad Inteliui vėl neteks miegot…

    • kernel_panikuoja parašė:

      Kaip paziuresi. Intel’is bet kada gali „pystelt“ koki 8C16T coffee lake’a su ~5+GHz OC galimybe, ir but ramus iki kokio Zen4 😀

      • YOman parašė:

        nu tai ir labai gerai.. Svarbu kad „pysteltų“ (kaip pernai) ir kuo daugiau. O nelaikytų užspaudęs 😉

      • SoTOP parašė:

        Tokio hipotetinio 9700K tikrai turėtų būti mažoką jau prieš Zen2. Jeigu Zen2 nelenktų tokio, tai turėtų ir potencialiai didžiuliai Zen pirmosios kartos architektūros patobulinimai ir optimizacijos visiškai nepavykti(Bulldozer keliu žengti 🙂 ) ir 7nm tech. procesas žiauriai nuvilti. Kitas dalykas, pas Intel jau tiek metų vienos gijos greitis praktiškai nekinta, tai ir spartos prieaugis nuo 6 iki 8 branduolių nebūtų labai pastebimas, dabartinis šuolis nuo 4 iki 6 buvo daug reikšmingesnis ir didesnis, bet niekas atsistoję neplojo, nes su tuo pačiu vienos gijos greičiu, kuris labai dažnai spartą nulemia, vis dar sėdim. Iki Intel ženkliai atnaujintos architektūros ir Zen2 pasirodymo man atrodo bus nelabai įdomu procesorių rinkoje.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Taip, tai del to Zen4 as sutirstintai pajuokavau 🙂 As irgi manau, kad iki Zen2 ir kazko is Intel 10nm nelabai kas idomaus bus, o sie metai dar ir taip lievi Dekstop’o prasme del GPU/RAM situacijos.

          • Strelok parašė:

            Pagrinde del VRAM ir RAM. Nes AMD pareiske, kad nuo GPU gamybos padidinimo riboja tik DDR5 ir HBM2 trukumas.

            • kernel_panikuoja parašė:

              Sakydamas „GPU“, omenyje turejau vaizdo kortas, ne pacius GPU. VRAM riboja, bet nera jokiu garantiju, kad nesant ribojimui, NVIDIA, AMD ar AIB/OE brand’ai didintu gamyba iki tiek, kad visi kasejai butu patenkinti. Galbut, bet ziurint istoriskai, jie stengias isvengti naudotu vaizdo kortu pertekliaus kritus kriptovaliutu vajui ir pan.

  2. BC00 parašė:

    Iš kur tiek pasistūmėta in Dhrystone vertinant 1800X pranašumą prieš 1700X?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.