Pirmieji Lucid Hydra spartos rezultatai

Jau daugiau nei prieš metus Lucid suintrigavo prabildami apie galimybę priversti kartu generuoti kadrus žaidimuose skirtingų gamintojų vaizdo plokštes su beveik linijiniu spartos prieaugiu. Nors pirmųjų pagrindinių plokščių su Lucid Hydra lustu sulauksime, geriausiu atveju, tik šių metų gale, tačiau apie spartą šiokį tokį įspūdį susidaryti jau galime.

Keliuose kompiuterių technikos apžvalgų portaluose pasirodė pirmieji Hydra 200 spartos rezultatai. Testams naudota sistema buvo gana neįprasta. Pagrindiniame korpuse įrengta Gigabyte EX58-UD3R plokštė su Core i7 920 procesoriumi ir 2 x 1 GB DDR3-1333 atminties. Kadangi naudota pagrindinė plokštė neturi Hydra 200 lusto, vaizdo plokštės buvo prijungtos prie atskiros Lucid sukurtos plokštės, kuri buvo prijungta prie Gigabyte plokštės PCI-E X16 jungties.

Testų rezultatai nėra vienareikšmiai. Pirmiausiai, spartos padidėjimas su dviem identiškom vaizdo plokštėm nėra dvigubas, tačiau naudojant identiškas plokštes kai kuriais atvejais gali pakilti ir iki daugiau nei 180 procentų, o kartais tik iki 140. Naudojant skirtingas plokštes rezultatai kartais nėra tokie, kokių buvo galima tikėtis. Radeon HD4890 veikiant kartu su HD4770 FEAR2, Call of Juarez ir Stormrise žaidimuose, kadrų skaičius per sekundę tampa netgi mažesnis nei su viena HD4890, nors suporavus HD4770 su GTX260, sparta kartais gali šoktelti net iki 170 procentų ,lyginant su vienos GTX 260 rezultatu, ar netgi pralenkti dvi Geforce GTX 260.

Akivaizdu, jog Hydra 200 tvarkyklių patobulinimai yra būtini. Tai rodo ne tik nepastovūs spartos rezultatai, bet ir DirectX 11 nepalaikymas bei vaizdo iškraipymai, tokie kaip netikslus spalvų atkūrimas DirectX 10 žaidimuose, su kuriais susidūrė apžvalgininkai.

MSI pirmąją plokštę su Lucid Hydra 200 lustu žada pristatyti iki šių metų pabaigos, todėl greičiausiai tik tuomet pamatysime oficialias apžvalgas ir spartos palyginimus su didesniu vaizdo plokščių asortimentu ir žaidimų skaičiumi.

Apie Lucid Hydra technologiją daugiau galite sužinoti čia.

4 Komentarai

  1. cyplius parašė:

    Pataisykit pavadinime \"rezultatai\"

  2. Fostil parašė:

    Na sparta tikrai ne is geruju rodo kolkas, bet visgi dar pora menesiu turi, tai gal spes isbaigt viska.

  3. svedas parašė:

    na 170 % daugiau negu uztenka, kaip naujam produktui.

  4. Maariux parašė:

    Pasigedau testu su sena ir nauja vga. pvz. GF 7600gt + HD 5870.
    Atskirai kiek vienos ir abieju suplojus. Butu verta demesio info.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.