Daugiau informacijos apie spalvinguosius Dell Zino HD

Vienas iš didžiausių pasaulyje kompiuterių gamintojų Dell atskleidė paslapties šydą ir mums panoro papasakoti daugiau apie artėjančią naują Zino HD nebrangių stalinių kompiuterių seriją. Galbūt jūs sužavėjo gana nuotaikingas kompiuterių dizainais, tačiau „vinis“ yra ne čia – tai vienas iš „keistų“ nebrangių stalinių kompiuterių (angl. nettops), kuris pasižymi tik AMD centriniu procesoriumi bei grafine plokšte.

Kaip žinia, jokia naujiena, kad daugelis pigių stalinių kompiuterių naudoja Intel Atom centrinį procesorių ir gana baisų spartos prasme integruotą Intel grafinį lustą, tačiau Dell čia pritaikė energijai nereiklų Athlon procesorių su integruota HD 3200 vaizdo plokšte. Tiesa, galima versija ir su diskretine HD 4330 vaizdo plokštė. Kalbant apie centrinį procesorių, tai Zino HD serijoje suksis 1.6GHz AMD Athlon 2650e, kompiuteriai paprastai turės 2GB DDR2 darbinės atminties, 320GB kietąjį diską ir DVD optinį įrenginį. Žinoma, čia rasime ir eSATA, HDMI, penkias USB ir Wi-Fi sąsajas.

Kaip pranešama, bazinė versija yra įvertinta 329 eurais Europos rinkai, o tai yra gana konkurencinga kaina. Už tokią pačią kainą Intel pusėje jūs gautumėte Atom N270 procesorių su nVidia ION grafika ir klausimas ar ši sistema pajėgtų pasipriešinti Dell Zino HD galiai.

Gamintojas palieką laisvę pasirinktinoms versijoms. Jokių problemų jei jūs norėsite spartesnio, 1.8GHz Athlon procesoriaus ar diskretinės HD 4330 vaizdo plokštės, o gal net daugiau darbinės atminties ar netgi Blu-Ray optinio įrenginio. Tiesa, sudėjus viską, kas tik įmanoma, kompiuteris jums atsieitų apie 900 eurų, kas neskamba labai maloniai. Nebrangūs staliniai kompiuteriai ir turėtų būti nebrangūs, tad vargu ar atsiras daug pirkėjų, kurie pirks gana galingą šių mažylių konfigūraciją.

Verta pastebėti ir tai, kad gamintojų noras pristatyti AMD platforma grįstus pigius stalinius kompiuterius yra sveikintinas. Mes manome, kad konkurencija yra gerai ir nematome priežasties, kodėl K8 architektūros procesoriai turėtų būti blogesni už Intel Atom.

7 Komentarai

  1. DjCepe parašė:

    is pradziu siek tiek uzmetes aki i paveiksla (neisiziurejes) pagalvojau kad ce spauzdintuvai, o is pavadinimo skamba kaip mp4 grotuvas (ar kazkas panasaus):D

  2. PauliusBa parašė:

    Apple Mac Mini rip-off\’as. Kaip visada, Dell stengias.

  3. hd797pg2810s parašė:

    PauliusBa << kodėl Apple Mac Mini kisi čia? Susidaro toks įspūdis, kad Apple sukūrė stačiakampį. Ir visi kiti jau tik kopijos. Apple nėra etalonas, kad kišama jo produkcija.

  4. nanoWorld parašė:

    Taip taip. Visi tik ima Apple idejas ir perdaro 🙂
    Siaip Shuttle XPC atsirado gerokai anskciau nei tas MAC mini.

  5. kasharas parašė:

    Dell\’as kaip visada su spalvom bando sužaist, pliusas jiems už tai 🙂 ir kaip nebūtų keista pakankamai pigiai kompą pardavinėja 🙂

  6. suck4it parašė:

    Istikro neisivaizduoju kam tokio reik.. Gi uz panasia kaina gali nusipirkt netbooka..

  7. Mantas123711 parašė:

    Reikia.. Dell pasižymi savo kokybe. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.