„PlayStation 5“ turės AMD „Navi“ grafikos procesorių

AMD savo produktus siūlo įvairiems klientams, vieni iš jų yra žaidimų konsolių gamintojai. Dabar AMD produkcija randama „PlayStation“ ir „Xbox“ žaidimų kompiuteriuose. „Sony“ nesiruošia atsisakyti bendradarbiavimo su AMD ir jau dabar abi kompanijos pluša prie sekančios kartos konsolės lustų. „PlayStation 5“ galėtų debiutuoti 2020 metais, o tai būtų tinkamas metas į konsoles montuoti 7 nm lustus.

„PlayStation 5“ turėtų gauti kažkokį išskirtinio dizaino „Navi“ grafikos procesorių. Jis bus paruoštas taip, kad tenkintų energijos suvartojimą ir siūlytų reikiamą kiekį spartos. Manoma, kad sekančios kartos konsolės galės pasiūlyti 4K/60fps žaidimo potyrį, kas atrodo įspūdinga. Negana to, žadama panaši grafika į tą, kuria gali džiaugtis asmeninių kompiuterių savininkai. Tikėtina, kad naujosios „Sony“ konsolės savyje turės ir „Ryzen“ procesorius, kas stipriai padidins jų spartą lyginant su dabartiniais montuojamais „Jaguar“ lustais.

8 Komentarai

  1. PCmaster2000 parašė:

    tikiuosi, jog PS5 atsisakys diskų technologijos… Diską pirkt yra kvailystė.

    • iTroubl3 parašė:

      Visai ne kvailystė, yra nemaža žmonių dalis kuriems patinka, kai gali pačiupinėti tai ką nusipirkai, žmonės kolekcionuoja mėgiamus žaidimus, deda į lentynas ir panašiai. Tai pat yra galimybė parduoti arba keistis žaidimais. Ir aš pats pasiilgau tikrūjų konsolių laikų PS, PS2 kai tiesiog įdedi kompaktinį diską ir žaidi be jokių update, registracijų, paskyrų kūrimo ir visų kitų nesamonių, manau tai ir yra tikroji konsolė. Pastaruoju metu konsolės panašėja į PC.

    • FuZe parašė:

      Tikiuosi niekur nedings diskai, vien kad pražaidi ir gali parduoti ar pakeisti į kita, žaidima, sumažina išlaidas, plius jei nepatinka visada gali parduoti, o ką su digital, perki ir perki, nu nebent eurai ne problema tai nereiktu ir man disku… Puikiai iTroubl3 parašė!

    • Maariux parašė:

      Internetas išlepino neatsakingus žaidimų kūrėjus.
      Atkreipkite dėmesį, kiek iš Diablo (I) viso planuojamo kūrimo proceso užėmė testavimas – 4 mėn iš visų 12 (!).
      http://www.graybeardgames.com/download/diablo_pitch.pdf
      O kas dabar ? Testuoja praktiškai galutini vartotojas…

      Fizinė ar skaitmeninė kopija kiek vieno atskiras pasirinkimas, abu variantai turi savo + ir -.
      Faktas tik tas, kad retas žaidimas įrašytas į „kompaktą“ bus pereitas be jokių bug’ų ir nori nenori gausi update tik prisijungus prie tinklo ir niekur be vidinės laikmenos ar cloud nedingsi.

      Beje, ten kur piratavimas stipriai sekamas, Bray/DVD skaitytuvas konsolėje turi paklausą. Kita vertus visa filmų nuoma jau senokai pasitraukė iš fizinių parduotuvių.

      • PCmaster2000 parašė:

        Tai apie ką ir kalbu, kad diskai jau atgyvena, dabar kiekvienas myžnius turi internetą visur, kur tik įmanoma turėt, koks tikslas diskus leist? Diskai susibraižo, nusidėvi, suskila ir t.t. visokio šūdo gali atsitikt su jais, o su skaitmenine versija – ji tiesiog niekur nedings…

        • iTroubl3 parašė:

          Taip atgyvena, kaip ir daug kas ką vis dar naudojame, bet dažnai atgyvenę dalykai teikia dar didesnį malonumą ir turi savo pliusų. Čia panašiai kaip popierinės knygos, nors ir atgyvena, bet tikrą knygą skaityti maloniau nei elektroninę. 😀 Na čia jau kiekvieno reikalas, bet esmė tame, kad vis dar daug žmonių renkasi DVD versiją, o tai šį tą manau reiškia…

  2. Daimonass parašė:

    O apie xbox atnaujinima nėra jokių naujienų ?
    Asmeniškai manau, kad tai xbox bus toje pačioje valtyje kaip ir PS5..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.