Prasidėjo rimti AMD Bulldozer bandymai

Kaip pranešama, antras pagal dydį lustų gamintojas pasaulyje, kompanija AMD, pradėjo tiekti inžinierinius Bulldozer architektūra pagrįstų centrinių procesorių pavyzdžius savo partneriams. Procesoriai, kurių sulaukė partneriai, žinomi Zambezi kodiniu vardu ir pasirodys kitų metų antrajame ketvirtyje.

Teigiama, kad AMD Zambezi centriniai procesoriai, kurie yra pagrįsti Bulldozer architektūra, rinką turėtų pasiekti jau kitų metų balandį, o jie bus pagaminti naudojant 32nm technologinį procesą. Šie procesoriai taip pat bus pirmieji AMD gaminiai skirti staliniams kompiuteriams, kurie galės turėti net tik 4 ar 6 branduolius, tačiau net 8.

Kas be ko, Zambezi pasižymės savyje integruotu DDR3 darbinės atminties valdikliu ir kitaip, nei vidutinei rinkai skirti produktai, neturės integruoto grafinio lusto. Šiems procesoriams AMD ruošia ir naują mikroschemų rinkinį skirtą pagrindinėms plokštėms žinomą AMD 990FX vardu.

4 Komentarai

  1. svedas parašė:

    Oi laukiam laukiam, gal atneš sveiką konkurenciją į CPU rinką, stebuklų nesitikiu sandy bridge bus spartesnis.

  2. newdiamond parašė:

    spartesnis…be abejo…bet gal amd graziai su kaina sugros….juk svarbu ir savikaina..

    idomu kad intel pirmauja vos ne metais technologine prasme jei ziuresime technologini procesa…bet idomu kokias pinigines lesas ji i tai investuoja….

  3. svedas parašė:

    Na Intel dar atsimena pamoka su Pientium 4 ir Athlon, manau investuoja tiek, kad visada būtų žingsniu pirmi jie turi iš ko investuot ir dar akcininkam dividentus gerus mokėti.

  4. DJ_LFS parašė:

    AMD Zambezi
    dar vienas keiksmazodis 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.