Prekyboje yra dvi „Core i5-10400“ procesorių versijos

Paaiškėjo, kad „Intel“ pirkėjams siūlys dvi 10-os kartos „Core“ i5 procesorių versijas, arba dar kitaip steppingus. Tai liečia tik ne K serijos procesorius, tokius kaip i5-10400. Vieni i5 procesoriai yra išgaunami iš naujo 10 branduolių silicio atjungiant 4 branduolius. Šie procesoriai turi Q0 steppingą. Tai naujas silicis, kuris yra ne tik plonesnis, bet prie jo lituojamas karščio dangtelis. Kitas i5 procesorių steppingas yra G1. Šis silicis iš viso turi 6 branduolius, o tai reiškia, kad niekas nėra atjungiama. G1 silicis yra aukštesnis, tarp jo ir karščio dangtelio tepama termo pasta. Manoma, kad tai yra senesni i7-8700 procesorių lustai. Žvelgiant į nuotraukas galime pamatyti net vizualinį skirtumą tarp Q0 ir G1 steppingų.

Suprantama, kad „Intel“ neapsimoka atjunginėti 4 branduolių jei jie veikia, o iki šio laiko 14 nm techprocesas yra tikrai subrendęs. Parduotuvėje ieškant Q0 stepingo galima pasikliauti SPEC kodu. Juos galite pamatyti žemiau.

Kol kas dar niekas neištestavo, koks yra realus skirtumas tarp šių steppingų. Procesorių sparta turėtų būti tokia pati, skirsis tik jų temperatūra G1 steppingo nenaudai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.